SKM S1 do Otwocka
Moderator: JacekM
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=826&l=1ZTM pisze:
Uruchomienie linii S1 (Warszawa Wschodnia – Otwock)
od 01.09.2010 (środa)
Uruchomiona zostaje linia Szybkiej Kolei Miejskiej S1 na trasie podstawowej:
* Warszawa Wschodnia – Warszawa Olszynka Grochowska – Warszawa Gocławek – Warszawa Wawer – Warszawa Anin – Warszawa Międzylesie – Warszawa Radość – Warszawa Miedzeszyn – Warszawa Falenica – Michalin – Józefów – Świder – Otwock
wraz z kursami skróconymi:
* Warszawa Wschodnia – Warszawa Olszynka Grochowska – Warszawa Gocławek – Warszawa Wawer – Warszawa Anin – Warszawa Międzylesie – Warszawa Radość – Warszawa Miedzeszyn – Warszawa Falenica
Zgodnie z uchwałą Nr XXXIX/1186/2008 Rady m. st. Warszawy z dnia 28 sierpnia 2008 r. na trasie linii S1 jako granica strefy biletowej obowiązuje przystanek Warszawa Falenica.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Pewnie, że trzeba latać, jak mówiłem to było do przewidzenia.
Jeden kurs szczytu popołudniowego jaki widziałem mial frekwencję ok 50%, co - przyznać trzeba - jak na pierwszy dzień jest całkiem niezłym wynikiem. Jednym kursem jechałem - 3 osoby, ale to poranny przeciwpotok.
Jeden kurs szczytu popołudniowego jaki widziałem mial frekwencję ok 50%, co - przyznać trzeba - jak na pierwszy dzień jest całkiem niezłym wynikiem. Jednym kursem jechałem - 3 osoby, ale to poranny przeciwpotok.
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... ocka_.html![]()
"Nie taka szybka ta SKM-ka do Otwocka"
List Tomasza Wasilewskiego o nowej linii SKM do Otwocka
Jako mieszkaniec Michalina leżącego przy nowej linii Szybkiej Kolei Miejskiej chciałbym przekazać, że nie jest tu tak różowo, jak wynika z tekstu "Jak blisko do stacji!" ("Gazeta" 2 września). Pociągi SKM odjeżdżają z Dworca Wschodniego do Otwocka w godzinach popołudniowego szczytu w ogromnych odstępach (najmniejszy wynosi 30 minut, a największy - aż 46!). Jeszcze gorzej sytuacja wygląda w porannym szczycie - z Michalina do Warszawy pociąg SKM odjeżdża o godz. 7.27, a następny - o 8.39! Przerwa wynosi więc ponad jedną godzinę - i to wtedy, gdy wszyscy spieszą się do pracy i szkół. I na koniec jeszcze jedno: może należałoby się zastanowić nad słowem "szybka" w nazwie w SKM. Czas jej przejazdu nie jest krótszy nawet o minutę od pociągów Kolei Mazowieckich.
Tomasz Wasilewski
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
W kabinie trochę miejsca jestfik pisze:Oj, oj, żebyś się któregoś dnia nie zdziwiłfidzio pisze:W sumie nie narzekam bo na kolejowy dają jeździć
Na S2 też widuję takie sytuacje, szczególnie na odcinku zach - wsch.
Znajdź pustą SKM na S2 o tej godzinie w którąkolwiek stronęPiotrekP pisze:Rano jeździ się z miasta do domu, czy z domu do miasta?fidzio pisze:Wczoraj SKM do Otwocka ok. godz 10:00