A co, na Targówku wakacji nie ma?emyl pisze:Dzięki za nowy rozkład 517![]()
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No przecież 517 nie jest jedyną linią na Targówku (o lewobrzeżnej części już nie wspominając). Z drugiej strony, owszem, są miejsca w Warszawie, gdzie więcej ludzi kręci się w DS. Na przykład przy centrach handlowych w Alejach właśnie - Blue żyje w zasadzie od piątku od 17 do niedzieli.Wolfchen pisze:Wakacje są, owszem, ale nie powiesz mi, że w DP jest potrzeba mniej autobusów, niż w DS...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Właśnie.ashir pisze:Za to Białołęce na pewno nie ma wakacji. Skoro tam nie ma cięć (poza zawieszeniem kursowania w szczycie B linii E-8 i zmniejszeniem częstotliwości z 10 do 12 minut w szczycie linii 509). Za to jeszcze zasilona została linia 508 oraz przez cały dzień będzie kursowała linia E-4.
Dzięki za wygaszanie popytu na linię, którą najszybciej mogę się dostać na Jerozolimskie.Glonojad pisze:No przecież 517 nie jest jedyną linią na Targówku
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie każdy w tym mieście musi mieć bezpośrednią, najszybszą linię na Jerozolimskie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na razie ją macie, a coś na wakacje obciąć trzeba było. Mnie tną jedynkę, o tramwajach na Bemowo nie wspomnę, bo zaraz je będzie można zaorać.
A ścięcie 517 dało dużo więcej brygad odzysku, niż ścięcie np. 160 (abstrahując od tego, że po kastracji W-Z z jednej silnej linii tramwajowej cięcie jeszcze autobusów byłoby niezłym draństwem).
A ścięcie 517 dało dużo więcej brygad odzysku, niż ścięcie np. 160 (abstrahując od tego, że po kastracji W-Z z jednej silnej linii tramwajowej cięcie jeszcze autobusów byłoby niezłym draństwem).
212 z przesiadką 25 nie gryzie, naprawdę : ) i w korku nie stoi. Wiadomo, że bezpośrednie połączenia liniami przyspieszonymi są najsympatyczniejsze, ale to zaprzecza polityce transportowej (ztcp tak to się nazywa). I jest fe.emyl pisze:Dzięki za wygaszanie popytu na linię, którą najszybciej mogę się dostać na Jerozolimskie.
Gdzie ci pocieli 1, bo po rozkładzie nie widać. Ciekaw jestem czy przywrócą stary rozkład 517. Już tak było po poprzednich wakacjach, że nie przywrócili starego rozkładu linii 212, 406 czy 517. Nie mówiąc o tym, że po miesiącu jeszcze bardziej pocieli 517. ZTM ciągle tnie rozkład 517. Podobnie jest z 410. Tą linie też chce wykończyć.
Kiedy 517 stoi w korku. Bo napewno nie w DŚ, kiedy najczęściej jeżdżę. Radzisz żeby pojechać 212 (z przystanku Myszkowska), który kursuje co 30 minut, następnie się przesiąść w 25 kursująca co 15 minut. Nie licząc czasu oczekiwania przejazd wyniesie mnie do przystanku Centrum ok. 30 min. Czas jazdy 517 to 19 minut. W DP też nie zauważyłem jakiś olbrzymich korków w al. Jerozolimskich. Choć rzadko jeżdżę.Dantte pisze:212 z przesiadką 25 nie gryzie, naprawdę : ) i w korku nie stoi. Wiadomo, że bezpośrednie połączenia liniami przyspieszonymi są najsympatyczniejsze, ale to zaprzecza polityce transportowej (ztcp tak to się nazywa). I jest fe.emyl pisze:Dzięki za wygaszanie popytu na linię, którą najszybciej mogę się dostać na Jerozolimskie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ano. Powiedzmy, że nie były to cięcia tak dziwaczne, jak na 17 - bo, jak wiadomo, Galeria Mokotów i Arkadia w soboty pracują do 17.snooker pisze:W godzinach wczesnoporannych (5-6) pon-pt i ndashir pisze:Gdzie ci pocieli 1![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wątpię.ashir pisze:Ciekaw jestem czy przywrócą stary rozkład 517.
To chyba jeszcze mniej dziwneashir pisze:Podobnie jest z 410. Tą linie też chce wykończyć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak. Czyli jeździsz na 1/4 trasy, w DS, i dziwisz się cięciom w DP. Heh.ashir pisze: Kiedy 517 stoi w korku. Bo napewno nie w DŚ, kiedy najczęściej jeżdżę.
Przecież 1 kursowało (od poniedziałku do piątku 5-6) co 10 minut i tak będzie kursować.snooker pisze:W godzinach wczesnoporannych (5-6) pon-pt i nd![]()
Wogóle to zostawcie nam 202 na Targówku i będzie fajnie. A zapomniałem, że i tą linie chcecie zlikwidować. 212,156,202,517,140 i inne linie chcecie zlikwidować bo złe. Ja tak chciałbym posłuchać jak likwidujecie jakąś linie białołęcką.snooker pisze:Swoją drogą 212 poza szczytem to mogliby chociaż w wakacje zawiesić, bo jej wykorzystanie jest dramatyczne...