Czyli zamiast łączyć ciąg ul. Ostrobramskiej z Centrum i Wolą przez Jerozolimskie jako alternatywa dla 408 i TŁ lepiej żeby szwandało sie bez celu na pl. 3 Krzyży? 105 już tak robi. Pokaż mi tu logikę.groov pisze:Przejeżdża, ale skrócić jąw sposób taki by jednak przejeżdżała, a nie np. do Centralnego. Trochę logiki plz
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
To powiedz gdzie chcesz zakrańcować ewentualnie 405? Jest jeszcze ewentualność z <M> Politechnika, ale to jest tylko przykład z Placem 3 Krzyży, ale jeżeli zostawiam 515 w moim projekcie na Politechnice, to nie wiem gdzie dałbym radę upchnąć to 405.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Mam odpowiedź:Krzysiek pisze:Był kto na dzisiejszym spotkaniu w Rembertowie?
Witam,
Na stronie http://lepszyrembertow.pl/linki/aktualnosci.php zamiescilismy pismo z propozycjami ZTM i uzasadnieniem dla zwiekszenia czestotliwosci kursowania wraz z proponowana zmiana linii 515 w 143 i linii 514 w 137.
Propozycja ZTM jest odpowiedzia na postulaty zawarte w Stanowisku Rady Dzielnicy przygotowanym przez Zespol ds. Komunikacji Miejskiej kierowany przez MICHAŁA ZYGĘ - radnego dzielnicy Rembertów ze Stowarzyszenia LEPSZY REMBERTOW.
Podczas dyskusji na posiedzeniu Zespolu ds. komunikacji pojawila sie trzecie propozycja, ktora chcemy skonsultowac z mieszkancami, tzn. zamiana obecnej linii 408 (tzw. linia szczytowa przyspieszona) na linie 143 (calotygodniowa calodniowa zwykla) o czestotliwosci 15-20-20 po obecnej trasie (czesc przystankow na zadanie).
Uzasadnienie dla zmiany 408 na 143:
w zwiazku z staraniami o zapewnienie linii calodniowej calotygodniowej do centrum dla osiedli Mokry Lug, Sady Rembertowskie, Karolowka i Zygmontow i przeslana propzycja ZTM dotyczaca 515 i 514, po wprowadzeniu tej zmiany mieszkancy Starego Rembertowa uzyskaja linie do centrum w weekendy i poza szczytem a ZTM uzyska potrzebna linie zwykla o dobrej czestotliwosci na ul. Ostrobramskiej i Trasie Lazienkowskiej.
Czekamy na Panstwa opinie dotyczace wskazanych trzech propozycji na forum lub na adres e-mail: biuro@lepszyrembertow.pl
To już najlepsza propozycja byłaby:
514
137
143. MOKRY ŁUG...po trasie 408.... METRO POLITECHNIKA ew. PL. KONSTYTUCJI
515. REMBERTÓW - KOLONIA ..... Trasa Łazienkowska.... po dalszej trasie 408 od przystanku metro Politechnika ... OS. GÓRCZEWSKA
Pozwoli to także na odprzystankowanie pośpiechów na Ostrobramskiej i TŁ.
514
143. MOKRY ŁUG...po trasie 408.... METRO POLITECHNIKA ew. PL. KONSTYTUCJI
515. REMBERTÓW - KOLONIA ..... Trasa Łazienkowska.... po dalszej trasie 408 od przystanku metro Politechnika ... OS. GÓRCZEWSKA
Pozwoli to także na odprzystankowanie pośpiechów na Ostrobramskiej i TŁ.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z Rembertowa na Ostrą 143 (w dodatku "silne") i 168? W głowach im się poprzewracało 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
143 powinno pojechać z Kolonii na Wiatraczną bezapelacyjnie. Może więc 168 skrócić na Witolin, 143 od Marsa skierować Ostrobramską, Zamieniecką i Grochowską, 343 przez Wygodę, a 408 + 515 z Kolonii na obwód przez Trasę Łazienkowska
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wiatraczna - Kolonia. Koordynacja z Wiatraka i Kolonii ze 143. Z zaznaczeniem, że 143 powinno być częstsze.PiotrekP pisze:Świetne, tylko jakie krańce 343?![]()
PiotrekP pisze:Jednak 143 powinno być prosto Grochowską, wiesz Real...
Mam się baćPiotrekP pisze: Uwielbiam Cię Kleszczu
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"