Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
A dziś, chyba po raz pierwszy w historii EN71 na radomskiej. Już jakieś przetasowania w taborze?
Nie spotkałem w KM-owskich EZ-tach, żeby nie otwierały się oba skrzydła w kolejnych 2 parach drzwi. Zwykle to pojedyncze przypadki.rufio198 pisze:Bo z okazji zimy co i raz są takie sytuacje. W KM-owskich ezetach jest to samo.
NieMichał W. pisze:A dziś, chyba po raz pierwszy w historii EN71 na radomskiej. Już jakieś przetasowania w taborze?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No to miałeś fartaMisiekK pisze:Nie spotkałem w KM-owskich EZ-tach, żeby nie otwierały się oba skrzydła w kolejnych 2 parach drzwi. Zwykle to pojedyncze przypadki.rufio198 pisze:Bo z okazji zimy co i raz są takie sytuacje. W KM-owskich ezetach jest to samo.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
To przecież takie oczywiste i życiowe, że nikt nie odda najlepszych 
SKM też dostało szroty. I kto by czego w Polsce nie wypożyczał to szrot dostanie. Chyba, że sypnie gotówką i dobrze obwaruje umowę. Ale to niemożliwe
SKM też dostało szroty. I kto by czego w Polsce nie wypożyczał to szrot dostanie. Chyba, że sypnie gotówką i dobrze obwaruje umowę. Ale to niemożliwe
Raczej swoje jednostki KM-y starają się z różnym skutkiem przeglądać. Plagą są za to pojedyncze skrzydła, które się nie otwierają (na szczęście nie uniemożliwiają wejścia/wyjścia) lub takie, które trzeba kopniakiem przekonać do zamknięcia po ruszeniu pociągu (nie przepadam za jazdą w otwartych drzwiach).rufio198 pisze:No to miałeś farta
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
He, he, ja naprawdę przyzwyczaiłem się do zdezelowanych składów, ale takiego szrota jak dziś nigdy nie widziałem, ani w KM, ani nigdzie indziej.
Krótko: 1678, wypożyczony z Opola
Ciekawym co stanie się z szynobusami KM, jeśli faktycznie dojdzie do likwidacji pociągów sierpeckich. Obecnie wszystkich autobusów jest....10 (VT627-005 po wypadku, los dalszy nieznany).
Jeden obsługuję Czeremchę, kolejny może powrócić na linię ostrołęcką...a reszta
Nasuwało by się tutaj wprowadzenie ich do stałej obsługi (o ludzkich godzinach
) trasy Radzymin-Warszawa Gdańska.
Jeden obsługuję Czeremchę, kolejny może powrócić na linię ostrołęcką...a reszta
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Jak 1678 jest dla Ciebie szrotem, to chyba 804 nie jechałeśMichał W. pisze:He, he, ja naprawdę przyzwyczaiłem się do zdezelowanych składów, ale takiego szrota jak dziś nigdy nie widziałem, ani w KM, ani nigdzie indziej.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
A to nie pierwszy grat. Swego czasu jechałem EN57-804 też z Opolskiego Zakładu. O ile na zewnątrz jest ładny, o tyle wewnątrz wyglądał jakby z 10 lat remontu mu nie robili... Full Plastic to w EN57 z KM jest o wiele lepszym stanie. Już nie wspomnę, że strasznie skrzypiał i wył...Michał W. pisze:He, he, ja naprawdę przyzwyczaiłem się do zdezelowanych składów, ale takiego szrota jak dziś nigdy nie widziałem, ani w KM, ani nigdzie indziej.
[ Dodano: Czw 04 Lut, 2010 20:54 ]
Jezu, jeszcze ten rupieć jest?laczor pisze:to chyba 804 nie jechałeś
- humptyangel
- Kontakt:
Tak się trochę wbiję w środek dyskusji. Jechałem wczoraj EN57-1915 w tzw. biznes klasie i zaskoczyła mnie jedna rzecz. W miejscu gdzie normalnie są para foteli w bagażówce był jakby aneks, coś na kształt fragmentu meblościanki. To coś było zespolone ze ścianami składu i oklejone było tym samym motywem okleiny. Co to było?
Będę wdzięczny za odpowiedź
Będę wdzięczny za odpowiedź
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji