Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nawet pomimo specjalnego zwrócenia uwagi nie umiem sobie wyobrazić "lewoskrętu zachód->południe". W przeciwną stronę jakoś łatwiej, prawoskręt południe->zachód jest np. z Wału Miedzeszyńskiego na Most Łazienkowski...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Może projektant sygnalizacji myślał, że tramwaje w Warszawie mają ruch lewostronny?Bastian pisze:Nawet pomimo specjalnego zwrócenia uwagi nie umiem sobie wyobrazić "lewoskrętu zachód->południe". W przeciwną stronę jakoś łatwiej, prawoskręt południe->zachód jest np. z Wału Miedzeszyńskiego na Most Łazienkowski...
Wcześniej przy Sowińskiego tramwaj miał poziomą pałkę podczas lewoskrętu z Wolskiej (od strony Centrum) w Sowińskiego (w stronę Jana Kazimierza) co nie powodowało sytuacji kolizyjnej a tramwaj dla zasady musiał stać.
E, południe-zachód to wybór wlotów skrzyżowania, a akurat lewoskręt jest w z południa na zachód.Bastian pisze:Nawet pomimo specjalnego zwrócenia uwagi nie umiem sobie wyobrazić "lewoskrętu zachód->południe". W przeciwną stronę jakoś łatwiej, prawoskręt południe->zachód jest np. z Wału Miedzeszyńskiego na Most Łazienkowski...
ŁK
-
Stary Pingwin
A piesi dostawali zielone przez torowisko.drobert pisze:Wcześniej przy Sowińskiego tramwaj miał poziomą pałkę podczas lewoskrętu z Wolskiej (od strony Centrum) w Sowińskiego (w stronę Jana Kazimierza) co nie powodowało sytuacji kolizyjnej a tramwaj dla zasady musiał stać.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ale czy byli piesi czy nie tramwaj musiał stać bo wzbudzanie przez pieszych działało tylko na przejściu przez jezdnię a na przejściu przez tory zapalało się zawsze.
Brzmi obiecującoJarek pisze:Zmiany w SŚ dla tramwajów[...]
Szkoda, że zamiast Ronda Radosława 09 nie udało się zrobić czegoś takiego jak przy Pl. Zawiszy lub przy Zajezdni Wola (odrębne przystanki dla różnych kierunków jazdy) - pewnie brak było miejsca... Bez urazy, tak sobie bujam w obłokach jako pasażer, spędzający 3 godziny dziennie (20 h tygodniowo, toż to 1/2 etatu) w komunikacji
A czy jest szansa że ktoś w końcu coś zrobi z Deotymy ? Szlag może trafić jak się tamtędy jedzie, korki tramwajowe (samochodowe zresztą też) i parę minut w plecy.
Jeżeli to ma czekać do remontu Obozowej to najlepiej by było póki co wyłączyć w cholerę całą tą sygnalizację (przełączyć na żółte pulsujące), naprawdę wszyscy sobie lepiej dadzą radę w ten sposób (na sąsiednich skrzyżowaniach Dalibora i Magistracka, które są bez sygnalizacji jakoś tragedii nie ma). Albo chociaż skrócić fazę dla wyjeżdżających z Deotymy, bo tak długiej nie potrzeba.
Jeżeli to ma czekać do remontu Obozowej to najlepiej by było póki co wyłączyć w cholerę całą tą sygnalizację (przełączyć na żółte pulsujące), naprawdę wszyscy sobie lepiej dadzą radę w ten sposób (na sąsiednich skrzyżowaniach Dalibora i Magistracka, które są bez sygnalizacji jakoś tragedii nie ma). Albo chociaż skrócić fazę dla wyjeżdżających z Deotymy, bo tak długiej nie potrzeba.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale kto ma wyłączyć? Pisałeś do Inżyniera Ruchu?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Wszyscy wiedzą, że Deotymy jest spieprzone(nawet IR się wypowiadał), ale nikt z tym nic nie robi. Dlaczego?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo jak wyłączysz, a będzie wypafek, to będzie na Ciebie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mnie bardziej ciekawi kto będzie winien, jak z jakiegoś powodu się nie wyrobię i nie zjadę z przystanku na swoim pionowym (bo np. będę inwalidę z Jazza wypuszczać), samochody ruszą i pieprzną pieszego na zygzaku. Bo podczas zielonego dla samochodów przystanku opuścić nie mogę, mam poziome, a potencjalny pasażer widząc stojący na przystanku tramwaj podejmie próbę dotarcia do pojazdu, tak samo jak ktoś może chcieć z opóźnieniem wysiąść.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Samochody nie mogą wjechac na zygzak podczas wymiany niezależnie od swiatla. Zielone to prawo - a nie nakaz - jazdy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin