Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 25 lut 2009, 15:38

Jestem mieszkańcem rejonów Ratusza i stwierdzam, że autobusy są tu bardziej potrzebne niż na ściernisku bez zatrzymania. Z okien widzę moc bloków ale przecież Wy wiecie lepiej... Widzę że kilka dowodów na tę potrzebę nie wystarcza w związku z tym odpuszczam dalsze komenty. Pozdrawiam

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2009, 16:17

prosper5250 pisze:Jestem mieszkańcem rejonów Ratusza i stwierdzam, że autobusy są tu bardziej potrzebne niż na ściernisku bez zatrzymania. Z okien widzę moc bloków ale przecież Wy wiecie lepiej... Widzę że kilka dowodów na tę potrzebę nie wystarcza w związku z tym odpuszczam dalsze komenty. Pozdrawiam
Co Ty chlopie za bzdury wypisujesz =;
Jak mozna porownywać rejon Ratusza z rejonem ZP Poraje.
Mieszkańcy starego Tarchomina, czyli okolic ZP Poraje są i tak w malo komfortowej sytuacji, gdyż autobusy (rano), jadące z Nowodworow/dalszego Tarchomina są już przepełnione i pasażerowie Ci na miejsca siedzace liczyć raczej nie mogą.
Kiepską jakość podróżowania zastepuje im ilość lini, a co za tym idzie częstotliwość.
Podejrzewam, że dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem, byłoby puszczenie 503,509,510,186 i całej reszty bezpośrednio Swiatowida, do Modlinskiej, a może jeszcze 508 powinno z Porajów skrecać w lewo w Myśliborską i w Swiatowida, aby również mogło obsłużyć rejon Ratusza :D Tylko po co, przecież pomiedzy Mysliborską, a Modlinska, wzdłuż Swiatowida jest sciernisko, przy którym zatrzymuje sie na NŻ 133, a 516 wycofano, aby wspomoglo 144 na Milenijnej i Cmielowskiej.
Chciałem zasadniczo zauważyć, że wg twojego toku myslenia, chcesz pozbawić mieszkancow starego Tarchomina (bo dla mnie to jest prawdziwy Tarchomin z lat 80), KM, tylko dlatego że autobusy jadące przez Obrazkową , przejezdzaja przez tereny zasrane blokowiskami (-X Nie zapominaj o tym, że jak te bloki w okolicach ZP Poraje stały i dojezdzały tam takie linie jak H i 401, to okolice w których Ty pomieszkujesz były dopiero ścierniskiem i ulic i jakiejkolwiek cywilizacji trudno bylo uswiadczyć, aż nagle pojawiły sie oblesne bloczydla i wyrósł ratusz i nagle powinno się całą komunikacje tegoż rejonu skierować w tą okolice :-"
Poczytaj tematy, w ktorych opisywane są inne rejony miasta, gdzie KM mocno kuleje i chlopaki wine zwalaja na rejon Tarchomin/Nowotwory, który pochłania olbrzymia ilość brygad, ktore ich zdaniem, o wiele bardziej przydaly by sie w innych rejonach miasta.
Przecież okolice Ratusza mają silna linie 516, 511 i E4 , oraz sporo innych mogacych posluzyc za dowozowki do tramwaju, lub Ekspresowej.
Z calym szacunkiem, ale mam wrazenie ze za wiele wymagasz, chcąc przekierunkować układ komunikacyjny w tym rejonie (-(

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 lut 2009, 16:41

jacek pisze:Przecież okolice Ratusza mają silna linie 516, 511 i E8
Poprawka: E4. E8 tylko przejeżdża... ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lut 2009, 16:45

Bastian pisze:
jacek pisze:Przecież okolice Ratusza mają silna linie 516, 511 i E8
Poprawka: E4. E8 tylko przejeżdża... ;)
Niemam glowy to tej pary wynalazkow :sick:

Tatrzanek

Post autor: Tatrzanek » 26 lut 2009, 0:39

Komunikacja Tarchomina i Nowodworów wcale nie jest taka zła. Dojeżdzam i wracam codziennie z pracy.Autobusy jeżdzą przeważnie regularnie. Moim zdaniem dopóki nie powstanie most Północny na nic sie zdadzą korekty tras linii autobusowych. Jak wiemy wszyscy, głównym kłopotem dojazdów do Centrum i na Prage są w godz. porannych korki na ul. Modlińskiej. Mimo wszystko uwązam, że jest dobrze. Jest dużo autobusów i raczej nie są przeładowane zwłaszcza w godzinach popołudniowych (za wyjątkiem linii E-8). ;-)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 26 lut 2009, 8:02

prosper5250 pisze:Jestem mieszkańcem rejonów Ratusza i stwierdzam, że autobusy są tu bardziej potrzebne niż na ściernisku bez zatrzymania. Z okien widzę moc bloków ale przecież Wy wiecie lepiej...
Teraz już wszystko jasne :> Nie mogłeś od razu napisać, że piszesz w swoim imieniu i chodzi o rzekomych mieszkańców? Bo - jeśli nie pamiętasz - zacząłeś od używania argumentu, że tam jest urząd i potrzebna jest lepsza komunikacja dla petentów... Więc zamiast się obrażać, że ktoś Ci wytyka kręcenie - nie kręć, tylko klarownie przedstawiaj swoje interesy.
Masz rację, szkoda czasu na dyskusję z Tobą.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 26 lut 2009, 10:52

Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 28 lut 2009, 10:35

Nikomu nie chcę nic zabierać! Nie domagam się wszystkich linii "obrazkowych" tylko proponuję przeniesienie choć jednej z nich - dowolnej, ponieważ pojemność przystanku Białołęka-Ratusz jest niewystarczająca na wszystkie. Autobus może znakomicie obsłużyć i rejon Ratusza i Myśliborskiej/Porajów- już kiedyś tak jeździła pewna linia... Mam taką propozycję dla moich oponentów by wsiedli w E-4 i przejeżdżając obok Ratusza odkręcili swoje mądre głowy w prawą stronę i uważnie przyglądali się, i żeby wzięły notesik, długopisik i zapisywały sobie ilości bloków, pięter, a jak nie, to Wam wkleję fotę (nie... będziecie mówić pewnie, że to fotomontaż- tyle bloków... przecież tam ich nie ma!) :idea:
I jeszcze pytanie: Czy moje teksty były obraźliwe lub agresywne? Bo Wy oponenci użyliście i jednego i drugiego stylu- a ja wypraszam sobie takich odpowiedzi.
@Geograf: przy okazji udało mi się choć jeden cel osiągnąć : trzymam Cię za słowo, że w tym temacie nie będziesz więcej zabierał głosu- bo ja z pewnością tak... Konkludując Geograf: gdybym chciał sobie coś załatwić, to użył bym instrumentów do tego użytecznych- a nie debatował na ten temat z dziećmi na Wawkomie, który bywa jednak ciekawym forum...
Ostatecznie: dlaczego radny z powyższych linków prezentuje ton: "i wtedy nie będą się domagać przeniesienia linii z Obrazkowej na Światowida"... A co do cholery jest w tym złego?! Bus pas zaczyna się przy Światowida i tędy autobusy powinny przejeżdżać (a przynajmniej większość)! Co za różnica dla pasażerów z Porajów i wcześniejszych przystanków? Przecież i tak będą siedzieć na dupach a my (tzn. ci nieistniejący pasażerowie z nieistniejących bloków wokół Ratusza) stać! Z panem radnym widać muszę się spotkać... Liczę, że na parterze wisi grafik.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 03 mar 2009, 15:59

prosper5250 pisze:Nie domagam się wszystkich linii "obrazkowych" tylko proponuję przeniesienie choć jednej z nich - dowolnej, ponieważ pojemność przystanku Białołęka-Ratusz jest niewystarczająca na wszystkie. Autobus może znakomicie obsłużyć i rejon Ratusza i Myśliborskiej/Porajów- już kiedyś tak jeździła pewna linia...
Linia 211 nie narzeka na przepełnienia łącząc UD Białołęki z Porajów. Po co więc kolejne połączenie???
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 mar 2009, 0:35

prosper5250 pisze:... Mam taką propozycję dla moich oponentów by wsiedli w E-4 i przejeżdżając obok Ratusza odkręcili swoje mądre głowy w prawą stronę i uważnie przyglądali się, i żeby wzięły notesik, długopisik i zapisywały sobie ilości bloków, pięter, a jak nie, to Wam wkleję fotę ...
Należało zaznaczyć, że trzeba patrzeć w prawo, gdy jedzie się do nas (Tarchomin i Nowodwory). Bo w przeciwnym kierunku zobaczy się, to się zobaczy.
prosper5250 pisze:Ostatecznie: dlaczego radny z powyższych linków prezentuje ton: "i wtedy nie będą się domagać przeniesienia linii z Obrazkowej na Światowida"... A co do cholery jest w tym złego?!
1. Pojemność przystanku Białołeka-Ratusz w szczycie.
2. Przepustowość skrzyżowania (zwłaszcza lewoskręt z wydzieloną fazą z Modlińskiej) - także w szczycie.
Oba punkty wykluczają zmianę trasy dla więcej niż jednej linii.
3. Prosze przeczytać jeszcze raz działalność dotyczącą linii 503 - linki na mojej stronie.
prosper5250 pisze:Z panem radnym widać muszę się spotkać... Liczę, że na parterze wisi grafik.
Grafik jest na stronie, można też na priv, wysłać maila, zadzwonić, i podyskutować na forum przy widowni.
tarantula01 pisze:
JotPeCet pisze:133, po wybudowaniu linii tramwajowej na Tarchomin, powinno skończyć trasę na starej pętli NOWODWORSKA (d. TARCHOMIN-WIEŚ), lub Nowodworską i Odkrytą pojechać do Dąbrówki Wiślanej lub Dzieżgońską do pętli WINNICA
Jeśli pętlę Nowodworska nie odetną całkiem od Nowodworskiej:
http://radny.com.pl/inter...etle090119-.doc
http://radny.com.pl/inter...090119-zal1.jpg
Bo z organizacji ruchu dla budowanej Nowodworskiej wynika, że przejazdu nie będzie.
"Doniesiono" mi w UD, że wredny ZTM przy uzgadnianiu nowych przejść w ciągu Nowodworskiej:
http://radny.com.pl/inter...jscia081208.doc
http://radny.com.pl/inter...a090106_wir.jpg

uparł się na przywrócenie pętli. Teraz w UD myślą co z tym zrobić
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 mar 2009, 0:44

tarantula01 pisze:3. Prosze przeczytać jeszcze raz działalność dotyczącą linii 503 - linki na mojej stronie.
Na szczęście udało się odnaleźć pismo sprzed jakichś dwóch lat, w którym UD Białołęka wyrażała kategoryczną dezaprobatę wobec zmniejszania strefy obsługi linią 503 południowego Tarchomina (os. Poraje). Podpisano: W. Tumasz. Więc chyba szkoda tuszu w drukarce na kolejne pisma sprzeczne z własnym stanowiskiem, będą one miały wartość makulatury :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 mar 2009, 0:52

Bastian pisze:
tarantula01 pisze:3. Prosze przeczytać jeszcze raz działalność dotyczącą linii 503 - linki na mojej stronie.
Na szczęście udało się odnaleźć pismo sprzed jakichś dwóch lat, w którym UD Białołęka wyrażała kategoryczną dezaprobatę wobec zmniejszania strefy obsługi linią 503 południowego Tarchomina (os. Poraje). Podpisano: W. Tumasz. Więc chyba szkoda tuszu w drukarce na kolejne pisma sprzeczne z własnym stanowiskiem, będą one miały wartość makulatury :P
Tonera :D i to chyba w ZTMie, bo ja swoje pisma mam tylko w wersji elektronicznej.
Nie boję się własnych pism, więc poproszę o skan i link do niego.
<po ok. 7 minutach>
Znalazłem u siebie tylko to pismo (nie było go do tej pory na stronie - i już jest):
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-proj2 ... go2007.pdf

Tu przy okazji jest udokumentowanie pomysłu połączenia 133 i 152.

:idea: Kiedy ZTM zamierza odpowiedzieć na to pismo? 30-dniowy termin dawno minął, nawet 60-dniowy dla spraw wyjątkowo skomplikowanych :D. Będzie skarga. :-"
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 05 mar 2009, 0:59

Własnych, jak własnych, to było pismo Dzielnicy.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 05 mar 2009, 1:17

Bastian pisze:Własnych, jak własnych, to było pismo Dzielnicy.
To ja się podpisałem w imieniu UD Białołęka? Jako 4-ty Burmistrz? :D
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 05 mar 2009, 11:24

Zastanawia mnie jedna rzecz czytając ten temat. Jeżeli jest człowiek uporczywy to w pewnym momencie każdy na niego nie zwraca uwagi. Pytanie czy w tym przypadku tak nie jest. Bo przecież ile można wysyłać listów w różnorodnych postaciach...

Zablokowany