A jak będzie bardzo zimno, a nawet mróz – co daje wiata przystankowaPatryk2222 pisze:akurat tam jest wiata przystankowaPiotrek pisze: W sumie masz rację poniekąd...No ale powiedzmy, że raczej wychodzi się w Zegrzu na właściwą godzinę na autobus
Komunikacja w Nieporęcie
Moderator: Wiliam
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Patryk2222
Niewielka różnica jest pomiędzy pasażerem, który czeka 25 minut na przystanku dla wsiadających, a pasażerem który czeka 25 minut na przystanku np Stokrotki...Predator pisze:Gdyś musiał czekać na przystanku podczas deszczu 25 minut, a obok by stał zamknięty autobus tylko z kierowcą to byś zmienił zdanie.
O zachowanie tego stanu możesz być spokojny. Przynajmniej w najbliższym czasie nie ma perspektyw, aby nie tylko 804, ale i wiele innych linii obsługiwanych przez R13 dostały do obsługi cokolwiek lepszego poza 15 letnimi (i starszymi) IkarusamiPatryk2222 pisze:jak na razie w autobusach jest niewiele cieplej może jak będą jeździły lepsze autobusy to może.
Jelcze z R13 jak widać są wysyłane na linie miejskie, albo stoją w zajezdni. Dyspozytor woli wysłać Ikarusa solówkę lewara na miasto, Jelcza postawi pod płotem, a nic nie wyśle ponad plan.Piotrek pisze:A Jelcze?Predator pisze:Przynajmniej w najbliższym czasie nie ma perspektyw, aby nie tylko 804, ale i wiele innych linii obsługiwanych przez R13 dostały do obsługi cokolwiek lepszego poza 15 letnimi (i starszymi) Ikarusami.
A jak czas przejazdu Nieporęt-Zegrze?MANiak3333 pisze:Jechałem dziś tym 804. Frekwencja oczywiście narazie niewielka. Po kilka, kilkanaście osób w każdym kierunku (około 13). Gdy zaczną sie wakacje zapewne frekwencja będzie bardzo wysoka. Autobus budzi duże zdziwienie ludzi zarówno na pętli Żerań FSO jak i w Nieporęcie czy Zegrzu. Trasa bardzo malownicza, można sobie podziwiać zalew, plażowiczów i powdychać troche zapachów z grilla. Pętla wygląda w następujacy sposób: Przystanek ZEGRZE PŁD w kierunku mostu jest dla wysiadających, następnie autobus na pusto przejeżdża pod mostem i ma postój na parkingu przy dawnej stacji PKP, potem podjeżdża na przystanek ZEGRZE PŁD dla wsiadających.
Mam wrażenie, że tam samochodem się jedzie dłużej, niż 3 minuty.
ŁK
Predator pisze:To może zamiast robić postoje na parkingu linii 804 ułożyć tak rozkład, aby tylko zawracał w Zegrzu.
A czy nie chodzi tu też o koordynację z 705 w stronę Nieporętu.MZ pisze:To wtedy rozkład jazdy stanie się fikcją. Od Urzędu Gminy do skrzyżowania Jana Kazimierza z Zegrzyńską był dziś po południu taki korek, że z planowanych 25 minut postoju w Zegrzu została tylko minuta.
Tj ile? 500 metrów?MZ pisze:Odstęp między nimi jest bardzo duży.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
michał1984
słuchajcie o co chodzi z tym placem tymczasowym w zegrzu płd dla 804?dzisiaj jechałem sobie samochodem do serocka i widziałem ikarusa gdzieś w krzakach na jakimś parkingu a powinien chyba stać na ulicznym krańcu po przeciwnej stronie? 
Biedny moderator jak nie może sobie poradzić zamyka kolejne tematy.Brawo 
Nie powinien.michał1984 pisze:słuchajcie o co chodzi z tym placem tymczasowym w zegrzu płd dla 804?dzisiaj jechałem sobie samochodem do serocka i widziałem ikarusa gdzieś w krzakach na jakimś parkingu a powinien chyba stać na ulicznym krańcu po przeciwnej stronie?
Postoje odbywają się właśnie tam "w krzakach na jakimś parkingu"
noidea