Linie podmiejskie z Okęcia
Moderator: Wiliam
Mariow, pisałem do ZTM, tablicy nie będzie bo rzekomo drożej niż wszystkie tramwajowe.
Nowe rozkłady faworyzują tylko Raszyn. Reszta oberwała.
[ Dodano: 2008-04-30, 11:33 ]
Raszyn wsiada w cokolwiek co jedzie w kierunku okęcia. Nie istotne co, ważne że jedzie. Oberwała g. Nadarzyn, Falenty, Kosów. Kto jeszcze?
Nowe rozkłady faworyzują tylko Raszyn. Reszta oberwała.
[ Dodano: 2008-04-30, 11:33 ]
Raszyn wsiada w cokolwiek co jedzie w kierunku okęcia. Nie istotne co, ważne że jedzie. Oberwała g. Nadarzyn, Falenty, Kosów. Kto jeszcze?

Phi... dwudziestominutowa dziuraLukasz436 pisze:Połączyłem wszystkie kursy z Okęcia do Raszyna i wyszło mi coś
12 05 10 15 25 45 52 55
Naprawdę bardzo ładnie to wyszło. Gratulacje dla ZTM.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Bez przesadyTGM pisze:Phi... dwudziestominutowa dziuraLukasz436 pisze:Połączyłem wszystkie kursy z Okęcia do Raszyna i wyszło mi coś
12 05 10 15 25 45 52 55
Naprawdę bardzo ładnie to wyszło. Gratulacje dla ZTM.. Czyli jak to jest ładne, to na Wilanowskiej też jest ładnie, bo przecież rzadziej jak co 20 to 710 nie kursuje
.
Powiedz to Mibarsowi.reserved pisze:Bez przesady... jak na rzadką linię podmiejską dojazd na 20 min przed zajęciami to strzał w dziesiątkę
Ma on teraz dwukrotnie rozrzedzony rozkład. Czyli autobus co 2 godziny zamiast co godzinę. I co ty na to? On jest zupełnie niezadowolony.
Teraz byłem średnio 5 - 10 minut przed zajęciami, ale sa dni kiedy sie spóźniam 10 - 20 minut na zajęcia. Sytuacja ze byłem w momencie kiedy otwierali szkołę zdarzała sie nad wyraz rzadko bo tylko w takie dni jak wyżej napisałem, kiedy korków nie ma. teraz będę częściej przed OTWARCIEM szkoły i jeszcze 30 minut będę czekał na zajęcia. 7:46 to spóźnienie gwarantowane.
Kurs o 7:46 nawet nie daje możliwości dojechania ludziom do pracy w Maximusie (bo sie spóźnią i tak)
Ju wiem jedno - z wywiadu sporządzonego dziś w autobusie na temat rozkładów wynika jednoznacznie - nie podoba sie nikomu - no może tym co jeżdżą o 6 (ale na wiadomość) ze większość to solówki już zdanie zmieniali). I choćby temu sie nie podobają ze nijakie możliwości socjalizacji (każdy wybierze inny kurs i spotkać sie w autobusie i pogadać już będzie znacznie trudniej
Jedyny plus zmiany to to że będzie SU12 o 7:09 którym będę musiał jechać, to stanie w korku nie będzie takim utrapieniem a zwiększy sie moja "czytelność książek".
A był tylko postulat o przegub około 15:30 i coś lepszego niż Ikarus 260.04 rano coby w korku nie zaczadzieć i nie ogłuchnąć.

- R-9 Chełmska
-
Dęboszczak
ten kurs 733 o 5:59 z Młochowa będzie przegubowy...Ryoga pisze:Powiedz to Mibarsowi.reserved pisze:Bez przesady... jak na rzadką linię podmiejską dojazd na 20 min przed zajęciami to strzał w dziesiątkę
Ma on teraz dwukrotnie rozrzedzony rozkład. Czyli autobus co 2 godziny zamiast co godzinę. I co ty na to? On jest zupełnie niezadowolony.
Teraz byłem średnio 5 - 10 minut przed zajęciami, ale sa dni kiedy sie spóźniam 10 - 20 minut na zajęcia. Sytuacja ze byłem w momencie kiedy otwierali szkołę zdarzała sie nad wyraz rzadko bo tylko w takie dni jak wyżej napisałem, kiedy korków nie ma. teraz będę częściej przed OTWARCIEM szkoły i jeszcze 30 minut będę czekał na zajęcia. 7:46 to spóźnienie gwarantowane.
Kurs o 7:46 nawet nie daje możliwości dojechania ludziom do pracy w Maximusie (bo sie spóźnią i tak)
Ju wiem jedno - z wywiadu sporządzonego dziś w autobusie na temat rozkładów wynika jednoznacznie - nie podoba sie nikomu - no może tym co jeżdżą o 6 (ale na wiadomość) ze większość to solówki już zdanie zmieniali). I choćby temu sie nie podobają ze nijakie możliwości socjalizacji (każdy wybierze inny kurs i spotkać sie w autobusie i pogadać już będzie znacznie trudniej). a kurs o 6:32 zamiast Neoplana będzie obsługiwany 733/solówka który już przyjedzie pełny na plac poniatowskiego.
Jedyny plus zmiany to to że będzie SU12 o 7:09 którym będę musiał jechać, to stanie w korku nie będzie takim utrapieniem a zwiększy sie moja "czytelność książek".
A był tylko postulat o przegub około 15:30 i coś lepszego niż Ikarus 260.04 rano coby w korku nie zaczadzieć i nie ogłuchnąć.
Pocięte 706 już sie odbija Falentom. Częściowo im nocny rekompensuje żal ale większość ma samochody i sie przesiądzie do samochodów. Najbardziej podoba mi się:
http://bi.gazeta.pl/im/6/4489/z4489706N.jpg
Czasami mam na tym wolnym miejscu napisać: "Taki?" (kiedy widzę naklejkę kryjącą pod sobą konglomerat rdzy i farby) albo teraz "z takim rozkładem?"
Na co mi koordynacja w Raszynie jeśli nie wiem kiedy co odjedzie do Raszyna - bo trzeba znać cały rozkład na pamięć lub sie posiłkować WAP (dotychczas nie było takiej potrzeby bo 706 jeździło nad wyraz często).
Prawdę mówiąc, czy jest choć jedna linia której sie to wszystko poprawiło?
703,706,711 - pogorszyło, 733 zostało jak jest.
[ Dodano: 2008-05-05, 00:23 ]
Ach i W raszynie na Szkolnej o 15 było 11kursów/h teraz jest 10/h z czego jeden o 15:08 dla nowego 807 (sie wstrzelił. Na 711 Nic nie odjeżdża o 15 (a tym samym na jego kółko po gminie do 1/4 mieszkańców).
Dziś pobawię sie w NR
spisze wszystko jadąc co uznam za stosowne i warte zapisania. Wyniki przedstawię wieczorem.
http://bi.gazeta.pl/im/6/4489/z4489706N.jpg
Czasami mam na tym wolnym miejscu napisać: "Taki?" (kiedy widzę naklejkę kryjącą pod sobą konglomerat rdzy i farby) albo teraz "z takim rozkładem?"
Na co mi koordynacja w Raszynie jeśli nie wiem kiedy co odjedzie do Raszyna - bo trzeba znać cały rozkład na pamięć lub sie posiłkować WAP (dotychczas nie było takiej potrzeby bo 706 jeździło nad wyraz często).
Prawdę mówiąc, czy jest choć jedna linia której sie to wszystko poprawiło?
703,706,711 - pogorszyło, 733 zostało jak jest.
[ Dodano: 2008-05-05, 00:23 ]
Ach i W raszynie na Szkolnej o 15 było 11kursów/h teraz jest 10/h z czego jeden o 15:08 dla nowego 807 (sie wstrzelił. Na 711 Nic nie odjeżdża o 15 (a tym samym na jego kółko po gminie do 1/4 mieszkańców).
Dziś pobawię sie w NR

To było do przewidzenia...Ryoga pisze:Pocięte 706 już sie odbija Falentom. Częściowo im nocny rekompensuje żal ale większość ma samochody i sie przesiądzie do samochodów.
A jak Nadarzyn?
Nie wracajmy do tego, bo się posikam chybaColony pisze:Postem o sprawdzaniu każdego kursu 738 przez policję udowodniłeś, że daleko Ci do rozsądku w stosunku do ZTM.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43