Korki i zatory

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 08 maja 2008, 14:21

Dużo większe korki, niż zwykle na Czerniakowskiej wczoraj i dzisiaj. Przyczyną zdaje się jest zamknięta ul.Szwoleżerów, choć nie spodziewałem się, że ta wymiana wodociągów aż tak namiesza w ruchu na Czerniakowskiej 8-(
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Tm

Post autor: Tm » 08 maja 2008, 15:57

Dziś w tajemniczy sposób zniknął poranny korek na Puławskiej ciągnący sie od Dąbrówki(a czasem nawet Mysiadła) do Łagiewnickiej. Jechało sie wolno, ale jednak jechało.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 maja 2008, 18:52

Kra pisze:Hm, ma powstać przystanek dla 508 na zjeździe ze Słowackiego ? Jeśli tak to dlaczego go teraz nie ma ?
Ma powstać pod wiaduktem. Czemu go nie ma? Proste - 508 jeszcze tamtędy nie jeździ ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

rudy

Post autor: rudy » 08 maja 2008, 20:59

Dziś po południu znowu potężny korek na Chrobrego od PKP Włochy do Kleszczowej. Dostać się na Skorosze szybciej i przyjemniej było piechotą i taki tez spacer sobie zafundowałem. Dopiero, gdy byłem za ZP Zapustna minęło mnie 178.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 maja 2008, 21:52

:arrow: A przed południem stały zarówno Chrobrego, jak też Popularna, Globusowa i Techników. W tym rejonie jest komunikacyjny koszmar.

marian

Post autor: marian » 08 maja 2008, 22:15

Korek na Paryskiej -> Centrum teraz :-s

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 maja 2008, 22:39

MZ pisze: :arrow: A przed południem stały zarówno Chrobrego, jak też Popularna, Globusowa i Techników. W tym rejonie jest komunikacyjny koszmar.
I ludzie niby mają chcieć jeździć 127.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 08 maja 2008, 22:42

Bastian pisze:I ludzie niby mają chcieć jeździć 127.
:arrow: No ale trudno winić ludzi za to, że są korki. Zresztą nie tylko 127 w nich stoi.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 maja 2008, 23:01

Bastian pisze:
MZ pisze: :arrow: A przed południem stały zarówno Chrobrego, jak też Popularna, Globusowa i Techników. W tym rejonie jest komunikacyjny koszmar.
I ludzie niby mają chcieć jeździć 127.
Przypominam Ci, że te korki skończą się po weekendzie - wówczas skończy się debilny remont Chrobrego. Za kilka dni skończą też pracę na Rondzie Dudajewa i wszystko wróci do normy.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 maja 2008, 23:02

I wtedy tak naprawdę będzie trzeba się przyjrzeć sytuacji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 maja 2008, 23:03

pawcio pisze:I wtedy tak naprawdę będzie trzeba się przyjrzeć sytuacji.
Dokładnie tak. Bastian wybrał sobie niezbyt dobry moment na zwiedzanie Włoch ;) i teraz prawi straszne herezje 8-( Nie oszukujmy się - wystarczy spojrzeć wstecz - kilka tygodni temu kiedy otwarto wiadukt, ustawiono dobrze światła na rondzie i korki na Popularnej w kierunku centrum praktycznie przestały istnieć...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 08 maja 2008, 23:05

wybrał sobie bardzo dobry (dla siebie) :P
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 maja 2008, 23:05

JacekM pisze:wybrał sobie bardzo dobry (dla siebie) :P
Co prawda to prawda :D
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 maja 2008, 0:53

R-11 Kleszczowa pisze:Przypominam Ci, że te korki skończą się po weekendzie - wówczas skończy się debilny remont Chrobrego.
Ależ ja mam pełną świadomość, że moja obserwacja była jednorazowa i jest nie do końca miarodajna!

Tylko wytłumaczcie mi, co ma remont Chrobrego do korka na Techników w stronę Woli (podczas gdy Popularna od Techników do Chrobrego była już całkiem luźna) :-s

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 09 maja 2008, 8:54

Bastian pisze:Tylko wytłumaczcie mi, co ma remont Chrobrego do korka na Techników w stronę Woli (podczas gdy Popularna od Techników do Chrobrego była już całkiem luźna)
:arrow: A kiedy był w stronę Woli? Bo jak ja wczoraj jechałem, to korek był właśnie w stronę zatłoczonej Popularnej.

Zablokowany