Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Oficjalne przejście powinni dodać jeszcze na Marszałkowskiej przy Pl. Zbawiciela. Skoro zrobili w jedną stronę przystanek przy TŁ dla lepszych przesiadek, to w drugą stronę też to powinno działać.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Och, już chyba z 15 lat temu się o to staraliśmy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Mapka TW z 2017. Nie ma Czarnomorskiej:

Stąd: https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 55121.html
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ósmy bodajże rok tłumaczę się, jak to się stało, że Czarnomorska została pominięta na mapkach promocyjnych, które poszły w świat.
Tym niemniej powtarzam dobitnie: Czarnomorska miała być od początku i od początku była w projekcie. Tylko na tej nieszczęsnej mapce o niej zapomniano
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nie chcę się kłócić, ale... nie tylko na tej nieszczęsnej mapce nie ma przystanku Czarnomorska. Poniższy plik pochodzi z podobnego okresu co mapka (początek 2017). Czarnomorska została dorzucona później.Bastian pisze: ↑11 lip 2025, 12:13![]()
Ósmy bodajże rok tłumaczę się, jak to się stało, że Czarnomorska została pominięta na mapkach promocyjnych, które poszły w świat.
Tym niemniej powtarzam dobitnie: Czarnomorska miała być od początku i od początku była w projekcie. Tylko na tej nieszczęsnej mapce o niej zapomniano![]()
Orientacyjne czasy przejazdu z kolejnych przystanków:

Żródło - oficjalna strona projektu TdW: https://old.tw.waw.pl/wp-content/upload ... -czasy.pdf
- Bastian
- Sułtan Maroka
To się nie kłóć, bo robiłem przy tym. Po prostu umknęła z listy, według której były robione kolejne materiały. I tak już zostało, nikt ich przecież nie robił na nowo. Ale owszem, świecenia oczami było niemało.
Ok, niech będzie. Czarnomorska miała być od początku. Jakie argumenty zatem padły przy rezygnacji z przystanku Batumi na odnodze na Stegny? W obu przypadkach odległości od sąsiednich przystanków są bardzo podobne i w obu przypadkach przystanki znajdują się w środku gęstego blokowiska.
Truskawiecką i Instytut Neurologii jestem w stanie zrozumieć.
Otwierają druga nitkę Sobieskiego. Ursynowskie wracają na domyślną, ale 148 zostaje, a w stronę lotniska mogłoby wrócić.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niestety tego akurat nie pamiętam. Czy nie wchodziły w grę jakieś kwestie projektowe, miejsce, szerokość, skrzyżowania? Jeśli o mnie chodzi, to przystanek mógłby być, to końcowy odcinek trasy, nie żaden przelot...bentes pisze: ↑11 lip 2025, 16:15Jakie argumenty zatem padły przy rezygnacji z przystanku Batumi na odnodze na Stegny? W obu przypadkach odległości od sąsiednich przystanków są bardzo podobne i w obu przypadkach przystanki znajdują się w środku gęstego blokowiska.
Truskawiecką i Instytut Neurologii jestem w stanie zrozumieć.
Obecnie jazzy jest kwik o Instytut Neurologii. Nawet PFRON jest zaangażowany.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ja się dziwię, że projektanci tramwaju tego nie przewidzieli. Przecież ten instytut jest tam. bodajże od lat 50.
No nie wiem, od przystanku autobusowego jest bliżej niż od tramwaju i tego nazwa nie zmieni. Narzekań może byłoby mniej gdyby nie rozwalony plac budowy w okolicy. Nawet jazda wózkiem elektrycznym po wertepach wygodna raczej nie jest.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No przecież przewidzieli, po to zostało zrobione dojście od północy do przystanków Sobieskiego.