Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 26 maja 2009, 23:54

Jak dla mnie z Frencherem jesteście mistrzami myślenia z klapkami. Tyle ode mnie. Jeszcze się chyba taki nie urodził co by Cię przekonał ja myślę.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 maja 2009, 23:58

TGM pisze:Jaka ekonomia? zwyczajne widzimisię.
Znajdź wozy na 520 co 15 minut w DS, to pogadamy. Bo to na Woli trzeba koordynować odjazdy dwóch linii, podczas gdy na Czerniakowskiej autobus się odbija od autobusu.

131 było dobrą ofertą - też nadpodaż, ale przynajmniej za cenę klarownego układu komunikacyjnego. Dopiero DM i Wilanów zaczną jęczeć, jak się zacznie dostosowywać częstotliwości do rzeczywistych napełnień. 522 w DS do Wilanowa mogłoby i co godzinę wtedy jeździć :twisted:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 maja 2009, 0:02

I dlatego podokładano przystanki 522? Bo się autobus od autobusu odbija :bredzisz: ?

[ Dodano: |27 Maj 2009|, 2009 00:04 ]
Colony pisze:Jak dla mnie z Frencherem jesteście mistrzami myślenia z klapkami. Tyle ode mnie. Jeszcze się chyba taki nie urodził co by Cię przekonał ja myślę.
Gadaj zdrów... Gocławiaku. Jak to mówią syty głodnego nie zrozumie =; .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 maja 2009, 0:04

michael112 pisze:No cóż. Sądzę, że każdy pasażer ma prawo do wyrażenia swojej opinii nt. komunikacji w swoim rejonie. Potem na podstawie wyników badań tych 400. ZTM ułoży jakiś projekt i nawet, jeśli podda go pod konsultacje, zmienić go będzie już trudniej tradycyjną metodą wysyłania listów/e-maili.
podstawową zaletą tych badań jest właśnie metodyka dobierania próby - gdyby badania polegały na tym "kto chętny", to nie dałyby prawdziwego obrazu obecnej sytuacji w zakresie podróż komunikacją, co jest właśnie celem tych badań! Niezależnie od tego przecież i tak można do ZTM-u zgłaszać. Przypomnę tylko, że najgłośniej zawsze krzyczą niezadowoleni, reszta raczej nie fatyguje się.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

esm

Post autor: esm » 27 maja 2009, 0:06

Jakie są szansę na przemianę 401 w 5xx w najbliższym czasie?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 27 maja 2009, 0:06

TGM pisze:Gadaj zdrów... Gocławiaku. Jak to mówią syty głodnego nie zrozumie
Fakt faktem, słyniesz z lamentów dolnomokotowskich, nie tylko u gocławiaków... Jak mantra przewija się ten wątek przez większość Twoich postów.

[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 ]
TGM pisze:I dlatego podokładano przystanki 522? Bo się autobus od autobusu odbija
Może dlatego, że mieszkańcy tej części miasta tego chcieli? :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 27 maja 2009, 0:07

Bastian pisze:Poza tym ten projekt, który pojawił się z pół roku temu temu, zablokował właśnie Aleksandrów. Chcesz status quo, czy zostawienia dwóch linii w Aleksandrowie, a przynajmniej z przejściem na mikrobusy?
Chcę zrozumieć. :P No i faktycznie, bardzo oszczędzamy na tym przejściu na mikrobusy, zwiększając liczbę odjazdów z Aleksandrowa trzykrotnie.
mariow pisze:no własnie, czy naprawdę coś MUSI zastapic tam to 130? przystanki są tak naprawdę tylko w jednym kierunku bo nikt na petli przy BC nie bedzie czekac
Zdziwiłbyśsię. (w dodatku ja szczerze wierzę w przebicie ABW do pętli na Szczęśliwicach kiedyś, brakuje już naprawdę niewiele)
Bastian pisze:Bądźmy szczerzy - trudno spodziewać się zbiorkomu tam, gdzie infrastruktury drogowej niejedna wieś by się powstydziła...
Spokojnie, jeśli Wawer utrzyma takie tempo utwardzania dróg, jak przez ostatni rok, to za 2-3 lata problemu nie będzie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

mariow

Post autor: mariow » 27 maja 2009, 0:08

zaraz przeciez to jest bez sensu zeby tak silne 520 i jeszcze 522 jechało na Znaną!

po co? i po co wydawc kase na budowe tam nastepnego przystanku dla tego celu.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 maja 2009, 0:09

esm pisze:Jakie są szansę na przemianę 401 w 5xx w najbliższym czasie?
Żadne. Sam widzisz, jak idzie odzyskiwanie wozów w DS :roll:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

patryk148

Post autor: patryk148 » 27 maja 2009, 0:09

a ja powiem, że powinno się pójść za ciosem i zlikwidować 147 w zamian za zwiększenie częstotliwości 130 i 146.

przesiadki mogłyby się odbywać na wale miedzeszyńskim. obie linie mogłyby dostać w miarę rozsądną częstotliwość np. 12/15/15.

pierwszy podjeżdżałby by 130, a za 4-5 min 146. 4-5 min oczekiwania na połączenie na saską kępę. choć i tak z traktu lubelskiegi będzie 113 i 305.

relacja nadwiśle - mokotów wymagala by oczekiwania 7-8 min w szczycie i 10 min poza, ale ta relacja nie istnieje i nie jest planowana.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 maja 2009, 0:15

fik pisze:No i faktycznie, bardzo oszczędzamy na tym przejściu na mikrobusy, zwiększając liczbę odjazdów z Aleksandrowa trzykrotnie.
Jaką widzisz alternatywę? O zostawieniu w Aleksandrowie tylko 115 zapomnij od razu. Na trzy linie na Technicznej z kolei ja się nie zgodzę :P
fik pisze:w dodatku ja szczerze wierzę w przebicie ABW do pętli na Szczęśliwicach kiedyś, brakuje już naprawdę niewiele
Ot, kilkunastu pięter brakuje. Pięter bloku, który postawiono na środku :evil:
mariow pisze:zaraz przeciez to jest bez sensu zeby tak silne 520 i jeszcze 522 jechało na Znaną!
Odpowiem, jak Fikandrowi: jaka alternatywa? Jeżeli obecnie między rozkładowymi 522 (tymi co 15 minut) jadą rano dwie wtyczki, a każda wiezie po 130-150 osób? Obejrzyj sobie okolicę ZNANEJ na Zumi itp., a może i wybierz się tam na rekonesans...
Oczywiste jest, że po takim zabiegu 522 powinno jak najszybciej opuścić ten padół (robiąc miejsce np. dla 159 :P), ale przetłumacz to parunastu radnym. Możesz zacząć trenować na TGM-ie :P

[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 00:15 ]
patryk148 pisze:a ja powiem, że powinno się pójść za ciosem i zlikwidować 147 w zamian za zwiększenie częstotliwości 130 i 146.
Bardzo ciekawy pomysł, ale na pewno nie na teraz...

mariow

Post autor: mariow » 27 maja 2009, 0:19

Bastian pisze:
mariow pisze:zaraz przeciez to jest bez sensu zeby tak silne 520 i jeszcze 522 jechało na Znaną!
Odpowiem, jak Fikandrowi: jaka alternatywa? Jeżeli obecnie między rozkładowymi 522 jadą rano dwie wtyczki, a każda wiezie po 130-150 osób? Oczywiste jest, że po takim zabiegu 522 powinno jak najszybciej opuścić ten padół (robiąc miejsce np. dla 159 :P), ale przetłumacz to parunastu radnym. Możesz zacząć trenować na TGM-ie :P
ale alternatywa dla czego? przeciez pojdzie tam baaardzo silne 520 jadace do Politechniki tą samą trasą
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 maja 2009, 0:20

No to w czym rzecz?

mariow

Post autor: mariow » 27 maja 2009, 0:21

fik pisze:
mariow pisze:no własnie, czy naprawdę coś MUSI zastapic tam to 130? przystanki są tak naprawdę tylko w jednym kierunku bo nikt na petli przy BC nie bedzie czekac
Zdziwiłbyśsię. (w dodatku ja szczerze wierzę w przebicie ABW do pętli na Szczęśliwicach kiedyś, brakuje już naprawdę niewiele)
pewnie bym sie zdziwił. niemniej jednak uwazam że tam naprawde nie musi nic jechac. i mozna to ładnie uzasadnic.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 maja 2009, 0:22

mariow pisze:niemniej jednak uwazam że tam naprawde nie musi nic jechac. i mozna to ładnie uzasadnic.
Nawet, gdybym się z tym zgodził, to nie przejdzie.

Zablokowany