Trzeba pogrzebać w dokumentacji przetargowej, dokładniej to w opisie technicznym autobusów.ZielonyJamnik pisze: ↑09 cze 2025, 21:23Chętnie bym się zapoznał z takim opisem, może wtedy osoby decyzyjne coś zrobią, więc link mile widzianyKM pisze: ↑09 cze 2025, 21:19Przecież ZTM dokładnie reguluje w swoich umowach działanie sterownika dla kierowców. Jest tam zapisane w jaki sposób ma się wyświetlać czas do odjazdu z przystanku – i bynajmniej nie przez prognozę. Czy znowu jest tak, że MZA nie jest objęte tymi samymi regułami co inni przewoźnicy, czy może po prostu nie przejęło się tym?
Wyświetlacze
-
gfedorynski
Nie wiem od kiedy tak, bo dopiero dziś zobaczyłem, ale skrolowane "13CMENTARZWOLSKI" na szczeniaczku naprawdę nie wygląda dobrze (w dodatku jechał w drugą stronę).
Z jakiegoś powodu musiał jechać w trybie awaryjnym (bez przystanków pośrednich na wyświetlaczach) gdzie w bazie są zapisane pełne nazwy a nie te standardowo wyświetlane jak Cm.Wolski.

I bez spacji zapisali?Bywalec pisze:Z jakiegoś powodu musiał jechać w trybie awaryjnym (bez przystanków pośrednich na wyświetlaczach) gdzie w bazie są zapisane pełne nazwy a nie te standardowo wyświetlane jak Cm.Wolski.
ŁK
To nie brak spacji a tak małe odstępy plus czcionka powodują ze wszystko się zlewa w jedną całość.

Od kiedy na SKMkowych wyświetlaczach jest pokazywany kierunek "ZEGRZE PŁD (ZEGRZE POŁUDNIOWE)"? Dziwne combo...
(widziane wczoraj o 18 na Choszczówce)
(widziane wczoraj o 18 na Choszczówce)
-
Mateusz950
- ZielonyJamnik
1425 zrobił się ciekawą wyświetlaczową hybrydą. Wcześniej przy zmianie z NM na Macrosystem gdy stwierdzano niesprawność wyświetlaczy wymieniano komplet na białe. A teraz ten egzemplarz dostał ten nowy przedni czerwony wyświetlacz, reszta jego jak do tej pory Hugery.
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
18/3632 teraz (18:52 przystanek Woronicza) - na wyświetlaczu… „Annopol” (tak, w cudzysłowie!).
To jakiś nowy standard pokazywania zjazdu do zajezdni?
Też to widziałem w poniedziałek, chyba nawet ten sam kursperson pisze:18/3632 teraz (18:52 przystanek Woronicza) - na wyświetlaczu… „Annopol” (tak, w cudzysłowie!).
ŁK
Już ponad rok temu o tym trąbiłem, że niepoprawnie się wyświetlają zjazdy do zajezdni. Zostało to poprawione ale po tym jak 18 przeprowadziło się z R4 na R5 to powielono stary błąd. Zjazdy ze Służewca są z tym błędnym opisem, ale z Żerania FSO wyświetlają się poprawnie.

3633 jadący z Żerania też miał ""...
O to ciekawe bo jeszcze kilka dni temu kursy z FSO miały dobre oznaczenie. Chyba, że jest rozróżnienie w zależności od rozkładu DP a tego sobotniego i niedzielnego.

Stawiam na kolejny update oprogramowania.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.