Quo vadis, MZA?

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
konri

Post autor: konri » 28 maja 2013, 18:23

Oj, coraz czarniej widzę przyszłość MZA... Spółka zaczyna powoli upadać coraz niżej... Zobaczymy co z tego wyjdzie :neutral:

MichalJ

Post autor: MichalJ » 28 maja 2013, 18:40

Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie kupi terenu o przeznaczeniu w planie zagospodarowania "zajezdnia autobusowa" (albo jakoś podobnie) - chyba, że jakiś pekaes czy inny *bus, ale dla nich pewnie za drogo...

guzior

Post autor: guzior » 28 maja 2013, 19:28

Trzeba będzie samochodami (pierdzikółkami) albo tramwajami pomykać, skoro ajentom się powoli umowy wykańczają, a MZA "upada coraz niżej"

fraktal

Post autor: fraktal » 28 maja 2013, 21:46

Maciek pisze:Ciekaw jestem kto będzie dojeżdżał na Bemowskie, Bielańskie i Żoliboskie krańce? Nikt w tym momencie nie przejmuje się dojazdami i zjazdami? One rozumiem prawie nic nie kosztują, że można pozwolić sobie na likwidacje kolejnego zakładu?
Na Bemowo i Chomiczówkę - Kleszczowa, na Żoliborz - Stalowa, bardziej mnie ciekawi, jak oni tabor pomieszczą, skoro teraz jest ciasno.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 maja 2013, 21:59

MichalJ pisze:Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie kupi terenu o przeznaczeniu w planie zagospodarowania "zajezdnia autobusowa" (albo jakoś podobnie) - chyba, że jakiś pekaes czy inny *bus, ale dla nich pewnie za drogo...
No właśnie...

załącznik za
UCHWAŁA NR LVI/1669/2009
RADY MIASTA STOŁECZNEGO WARSZAWY
z dnia 28 maja 2009 r.
w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego
rejonu ulicy Olbrachta

[ Dodano: Wto 28 Maj, 2013 22:00 ]
Żadnego zagospodarowania dopuszczalnego, mieszkaniówka na ściśle określonej działeczce (pewnie już dziś zabudowanej expracowniczym budynkiem)... WTF?
Załączniki
kd-km1.png
kd-km1.png (139.52 KiB) Przejrzano 2355 razy
par77.gif
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 28 maja 2013, 22:19

Prędzej "Gazeta Stołeczna" chce bardziej zaognić sprawę na linii pracownicy komunikacji - miasto i szybciej wywołać strajk by było o czym pisać...

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 28 maja 2013, 22:40

W sumie to prędzej bym się spodziewał pełnej likwidacji Włościańskiej niż Redutowej. Dziwne to jakieś.
Obrazek

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 28 maja 2013, 23:55

Glonojad pisze:No właśnie...
Plan można zmienić, jak trafi się zawzięty inwestor
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
sprinter
(ziuuu.ex.1205)

Post autor: sprinter » 29 maja 2013, 0:06

Czegoś w tej bajce nie rozumiem...
Wszyscy się upierają, że Redutowa zostanie z dniem 01.07.2013 zlikwidowana. Nawet podawane są już informacje o zwolnieniach itd. W ostatnim Klaksonie natomiast podano informację, że nowa, fantastyczna stacja paliw zostanie oddana w październiku. Jak to w końcu jest?
15, 116, 122, 157, 181, 185, 186, 205, 518, N46 :mewa:
Phototrans | Omni-Bus | WGKM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 maja 2013, 6:22

MeWa pisze:
Glonojad pisze:No właśnie...
Plan można zmienić, jak trafi się zawzięty inwestor
O tak, będzie pięć lat czekał. W tym przypadku jeszcze Studium po drodze zmienić trzeba.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 29 maja 2013, 17:22

sprinter pisze:Jak to w końcu jest?
Nijak. Redutowa była, jest i wielka pozostanie! :)

Awatar użytkownika
MALIN

Post autor: MALIN » 30 maja 2013, 23:22

Pawel_ pisze:Redutowa była, jest i wielka pozostanie!
Swój swojego broni ;-)

Ale z jednej strony skoro miasto szuka oszczędności w biletach dla pracowników i MZA ma dopłacać jakąś sumę do biletów pracowniczych, to czy sprzedaż zajezdni przyniesie im korzyści finansowe na pokrycie tych kosztów,czy też może miasto na tym zarobi ? :-k

Nie wiem czy też jest aktualne info,ale od pewnego kierowcy słyszałem,że MZA posiada działki/działkę w okolicach Zawad... ?
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 8-)

Awatar użytkownika
Sadek

Post autor: Sadek » 31 maja 2013, 8:22

Najnowsza wersja brzmi że Redutowa nie do kasacji , tylko będzie w "stanie uśpienia". Jakoś trzeba usprawiedliwić te inwestycje które zostały ostatnio zrobione (remont świetlików na halach naprawczych , kanałów na OC , częściowa naprawa nawierzchni placu , wymiana okien w budynku biurowym) i to co ma być jeszcze zrobione (remont stacji paliw). Taka niegospodarność mogła by zainteresować prokuratora , a tak ktoś z MZA powie "inwestujemy w swój teren, dlaczego mamy tego nie robić?". Jak sprawa przycichnie , to wtedy wszystko pójdzie pod kilof.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2013, 11:53

Sorry, to się po prostu kupy nie trzyma (podobnie jak 95% plotek powtarzanych w zakładowych kiblach). Plan miejscowy to jest obowiązujące prawo, procedura jego zmiany jest długotrwała i - dopóki nie wie się, co i czy zostanie w zmianie uchwalone - grunt będzie dla kupca wart tyle, ile według obowiązującego planu można z niego wycisnąć! Kto to kupi w takim razie? "Polski" Bus? To po co pod kilof?

Natomiast, oczywiście, można sobie wyobrazić sytuację inną - przeprowadzkę części zapleczowej z Włościańskiej na Redutową, bo na Włościańskiej działki da się, owszem, sprzedać. Tyle, że to się będzie opłacało za 5 lat.

SG

Post autor: SG » 01 cze 2013, 14:28

Sadek pisze:Najnowsza wersja brzmi że Redutowa nie do kasacji , tylko będzie w "stanie uśpienia". Jakoś trzeba usprawiedliwić te inwestycje które zostały ostatnio zrobione (remont świetlików na halach naprawczych , kanałów na OC , częściowa naprawa nawierzchni placu , wymiana okien w budynku biurowym) i to co ma być jeszcze zrobione (remont stacji paliw). Taka niegospodarność mogła by zainteresować prokuratora , a tak ktoś z MZA powie "inwestujemy w swój teren, dlaczego mamy tego nie robić?". Jak sprawa przycichnie , to wtedy wszystko pójdzie pod kilof.
To samo było z R-9 też powymieniali okna, wyremontowali dyspozytornie itd... żeby wyciągnąć lepszą cenę za sprzedaż?

ODPOWIEDZ