+ zjazdowe + jakiś BWL np.SławekM pisze:Już widzę zadowolonych kierowców, co będą wozić ze sobą 6 sztuk tablic bocznych.
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- R-9 Chełmska
- Colony
- Kontakt:
Poza tym to problem kierowców, gorzej z pasażerami. Chociaż tam w sumie jeżdżą głównie miejscowi, a więc ludzie kumaci w niuansach. Ale jeśli miałby dojść do tego Złotokłos to ja postuluję 737 chociaż rozumiem argumentację gmin.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
Dęboszczak
W najnowszym wydaniu Gazety Łomiankowskiej jest info o rozmowach KMŁ z ZTMem ws. wprowadzenia wspólnego biletu miesięcznego dla Łomianek i Wa-wy. Obecnie trwają rozmowy nt. ustalenia ceny biletu, która ma być niższa od sumy obydwu biletów (obecnie 152 zł.). Możliwe, że porozumienie wejdzie w życie od 1 stycznia 2010. Na jego zawarcie musi jeszcze wydać zgodę Rada Miejska, gdyż wg. gazety wygeneruje ono straty dla Łomianek w wysokości 900 tys. zł.
Według gazety, dzięki porozumieniu, na dotychczasowym 701 zacznie obowiązywać I strefa miejska i pojawi się linia o nowym numerze powyżej 100.
Jak rozumiem, byłoby to powielenie modelu z Ząbek. Nie wiem tylko, czy nie byłby to strzał w stopę KMŁ, bo część pasażerów, będąca w sile rażenia obu linii pewnie wybierze tańszą linię ZTMu.
No i ostatnia sprawa numerek - według mnie najlepiej pasowałoby 109 - "do rymu" i ze 110 i z 409.
Według gazety, dzięki porozumieniu, na dotychczasowym 701 zacznie obowiązywać I strefa miejska i pojawi się linia o nowym numerze powyżej 100.
Jak rozumiem, byłoby to powielenie modelu z Ząbek. Nie wiem tylko, czy nie byłby to strzał w stopę KMŁ, bo część pasażerów, będąca w sile rażenia obu linii pewnie wybierze tańszą linię ZTMu.
No i ostatnia sprawa numerek - według mnie najlepiej pasowałoby 109 - "do rymu" i ze 110 i z 409.
Wątpię, porównaj częstotliwości... I dodaj, że będzie wspólny bilet na "Ł-kę"...alojzy pisze:Nie wiem tylko, czy nie byłby to strzał w stopę KMŁ, bo część pasażerów, będąca w sile rażenia obu linii pewnie wybierze tańszą linię ZTMu.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Mimo wszystko, linia ZTMu będzie tańsza niż eŁka.Wolfchen pisze:Wątpię, porównaj częstotliwości... I dodaj, że będzie wspólny bilet na "Ł-kę"...alojzy pisze:Nie wiem tylko, czy nie byłby to strzał w stopę KMŁ, bo część pasażerów, będąca w sile rażenia obu linii pewnie wybierze tańszą linię ZTMu.
A przy takiej częstotliwości (obecnie 20/30/30) i tak wychodzi się na konkretny kurs.
EŁka poza szczytem nie jest o wiele lepsza (co 18 min.).
Ciekawi mnie, po co tyle zabawy w numerki i koordynacje na Jeziorkach, Zamieniu etc.
Obecnie całość tworzą linie 209, 809, 815, 715.
Cztery praktycznie niemożliwe do idealnego skoordynowania linie, co widać po nowym tworze 209.
Czy naprawdę nie lepiej i nie łatwiej zrobić jedno, ale silne 715 na trasie Okęcie - MW co 20/30//30?
Dojazd z Zielonego Ursynowa na Ursynów zapewni przesiadka w Metro.
Brygadowo też wyszłoby na plus.
Obecnie całość tworzą linie 209, 809, 815, 715.
Cztery praktycznie niemożliwe do idealnego skoordynowania linie, co widać po nowym tworze 209.
Czy naprawdę nie lepiej i nie łatwiej zrobić jedno, ale silne 715 na trasie Okęcie - MW co 20/30//30?
Jeszcze Raszyn musi być zainteresowany dopłatami.BJ pisze:Czy naprawdę nie lepiej i nie łatwiej zrobić jedno, ale silne 715 na trasie Okęcie - MW co 20/30//30?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie zapomniałeś jeszcze o Lesznowoli? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow