Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jak poruszasz się na północ, to zawsze można jechać przez Sochaczew i drogą krajową nr 50 do DK7 w Płońsku.
- R-9 Chełmska
Przez NDM i Modlińską?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
ul. Helenowska 3 - Pruszków
Czy da się tam jakoś sprawnie dojechać z Warszawy? Mowa zarówno o niedzieli, jak i zwykłym dniu. Najmniej zależy mi na szybkości, natomiast najbardziej na wygodzie (żebym nie musiał nigdzie chodzić, nie znam w ogóle okolic) oraz na pewności połączenia i nieczekaniu na środek transportu ileś godzin. Może być też prywatny przewoźnik.
Czy da się tam jakoś sprawnie dojechać z Warszawy? Mowa zarówno o niedzieli, jak i zwykłym dniu. Najmniej zależy mi na szybkości, natomiast najbardziej na wygodzie (żebym nie musiał nigdzie chodzić, nie znam w ogóle okolic) oraz na pewności połączenia i nieczekaniu na środek transportu ileś godzin. Może być też prywatny przewoźnik.
Jakdojade poleca ZS1. Ja również polecam jakdojade przed pytaniem na forum. 
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
A... zapomniałem dodać. To połączenie będzie mi potrzebne od 14 grudnia... A ZS1 jeździ do 13 grudnia. Pytam tak wcześnie, bo próbuję się zorientować, czy w ogóle jest tam jakiś sensowny dojazd, czy sobie darować.
Ciopągiem do Pruszkowa i dalej linią 1 lub 2.
http://pruszkow.squiz.pl/dla-mieszkanco ... lady-jazdy
http://pruszkow.squiz.pl/dla-mieszkanco ... lady-jazdy
Jak mogę jutro dojechać z Sokołowskiej na pl. Na Rozdrożu (przystanki w Al. Ujazdowskich!)? Zwykle stosowałem łączenie 8+coś z Nowego Światu (przesiadka w ZP Muzeum Narodowe-Foksal) albo tramwaj do Płockiej, 102+116/180/503 (przesiadka przy UW). Objazdów przedstawionych przez ZTM jest jednak tyle, że nie mogę się w nich połapać.
Rozumiem. Mogę po drodze zwiedzić całą Warszawę, ale muszę mieć gwarancję dotarcia do celu.
Takich klientów to lubi ZTM.Georg pisze:Rozumiem. Mogę po drodze zwiedzić całą Warszawę, ale muszę mieć gwarancję dotarcia do celu.
Ja bym jechał tramwajem i metrem do Polibudy, stamtąd już rzut beretem... Albo 523. Z dotarciem na konkretny przystanek w taki dzień może być krucho.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
523 to wiem. Ale napisałem to pytanie, bo nie chce mi się dymać po schodach w górę.
Przypuszczam, że akurat na mnie nie mają powodów do narzekania. Może z wyjątkiem skarg na niektóre niedopatrzenia (typu brak klimatyzacji/ogrzewania; skarga na niepunktualne odjazdy, gdy pojazd danej linii nie przyjeżdża do czasu odjazdu następnego kursu).ashir pisze:Takich klientów to lubi ZTM.Georg pisze:Rozumiem. Mogę po drodze zwiedzić całą Warszawę, ale muszę mieć gwarancję dotarcia do celu.
Niedawno pytałem o Pruszków, teraz przeciwny biegun, czyli Sulejówek.
Będę próbował się dostać na PKP Sulejówek Miłosna na godz. 17:30, ew. 17:40 (max). Dzień dowolny. Z Ochoty. Znalazłem codziennie jeżdżący pociąg S2 odjeżdżający o 16:45 ze stacji Warszawa Aleje Jerozolimskie i dojeżdżający do Sulejówka o 17:28. Pasowałby mi idealnie. Czy mogę spodziewać się, że pociąg przyjedzie punktualnie? Czy mam jakąś alternatywę w razie nieprzyjechania pociągu? Ale taką, żeby jeszcze się wyrobić...
Będę próbował się dostać na PKP Sulejówek Miłosna na godz. 17:30, ew. 17:40 (max). Dzień dowolny. Z Ochoty. Znalazłem codziennie jeżdżący pociąg S2 odjeżdżający o 16:45 ze stacji Warszawa Aleje Jerozolimskie i dojeżdżający do Sulejówka o 17:28. Pasowałby mi idealnie. Czy mogę spodziewać się, że pociąg przyjedzie punktualnie? Czy mam jakąś alternatywę w razie nieprzyjechania pociągu? Ale taką, żeby jeszcze się wyrobić...