Zmiany obsługowe - luty 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- ZaciszaniN
- Kontakt:
To jest linia do kasacji, więc nie wróżyłbym nic po tej linii na dłuższą metę. Każda zmiana poprawiająca wizerunek 505 to "rzeźbienie w gównie".drapka pisze:No cóż. Nie da się ukryć, że linia powoli, acz systematycznie zyskuje na popularności
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Przywróćmy w takim razie 500, 508, 515 i 524 do ścisłego centrum.drapka pisze:Dobra linia, tylko rzadko jeździ
- ZaciszaniN
- Kontakt:
A 4 to piesWalas pisze:Mieszkańcy Mokotowa i okolic Metra Wilanowska chcą przywrócenia tej linii bo: nie mają bezpośredniego połączenia z Bródnem..ZaciszaniN pisze:Przywróćmy w takim razie 524 do ścisłego centrum.
Raczej Służewca z PuławskąWalas pisze:ZaciszaniN napisał/a:
Przywróćmy w takim razie 524 do ścisłego centrum.
Mieszkańcy Mokotowa i okolic Metra Wilanowska chcą przywrócenia tej linii bo: nie mają bezpośredniego połączenia z Bródnem..
Byle nie bezpośrednio nad tunelem metra, bo to nie ma sensu. Przesiadki na metro promować, oczywiście należy, ale już promowanie niektórych przesiadek na tramwaj (taki, co to musi ze trzy razy postać na światłach zanim przejedzie z przystanku na przystanek, patrz pl.Unii i Dworzec Południowy, a i przy Dolnej bywa kiepsko) już jest trochę dyskusyjne. Stąd rosnąca atrakcyjność linii 505.ZaciszaniN pisze:Przywróćmy w takim razie 500, 508, 515 i 524 do ścisłego centrum.
Popatrz, jaka franca!
- ZaciszaniN
- Kontakt:
W końcu znalazłem sojusznika na forum, który zdrowo myśli i nie da się omamić modzie na przesiadki w tramwaj, z jaką by to prędkością nie jechały (n dążące do zera) i ilu cykli świetlnych nie przepuszczały - oczywiście pomijając przystanki co "5 metrów", np. na Moście Gdańskim. Dlatego tym środkiem transportu jeżdżę tylko z konieczności i cieszę się, że nie jestem w tym osamotnionydrapka pisze:Przesiadki na metro promować, oczywiście należy, ale już promowanie niektórych przesiadek na tramwaj (taki, co to musi ze trzy razy postać na światłach zanim przejedzie z przystanku na przystanek
Co do Ursynowa to jednak metro w stosunku do 505 jest bezkonkurencyjne, dlatego naziemny dubel powinien zniknąć.
ZaciszaniN pisze:Przywróćmy w takim razie 500, 508, 515 i 524 do ścisłego centrum.drapka pisze:Dobra linia, tylko rzadko jeździ
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
No niestety, zdarza mi się z tych przesiadek korzystać nie w teorii, a praktycznie i na przykład metodą prób i błędów doszedłem, że z okolicy pl. Trzech Krzyży i Alej Ujazdowskich w okolice Galerii Mokotów najlepszym wyjsciem nie jest ani przejażdżka 159/101 - pl. Konstytucji - 18, ani 159 do al. Niepodległości i w 17 (częstą przecież), ale 222 do Woronicza i stamtąd dopiero w dowolny tramwaj. To jest czasowo porównywalne z teoretycznym łamańcem via metro, ale o wiele mniej uciążliweZaciszaniN pisze:W końcu znalazłem sojusznika na forum, który zdrowo myśli i nie da się omamić modzie na przesiadki w tramwaj,
Popatrz, jaka franca!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Zapytam: czy za Mobilisowe wtyczki na 181, które zniknęły na ferie coś innego się pojawiło, czy po prostu dwie brygady mniej jeżdżą?
Od 0.5 roku codziennie jeżdżę tymi gratami z MW na Rakowiecką. Wszystko wyprzedza tramwaje o każdej porze, bo na Puławskiej na odcinku mokotowskim rzadko są spektakularne korki.ZaciszaniN pisze:W końcu znalazłem sojusznika na forum, który zdrowo myśli i nie da się omamić modzie na przesiadki w tramwaj, z jaką by to prędkością nie jechały (n dążące do zera) i ilu cykli świetlnych nie przepuszczały - oczywiście pomijając przystanki co "5 metrów", np. na Moście Gdańskim. Dlatego tym środkiem transportu jeżdżę tylko z konieczności i cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony
222 potrafi na odc. Malczewskiego - Rakowiecka wyprzedzić tramwaj i o 5 min w szczycie
No ale nie, tramwaje są zajebiste i powinno się do nich dostosowywać wszystko.
Oj biedny jesteś, naprawdę... życie Tobie ucieknie przy takim pośpiechu...BJ pisze:Od 0.5 roku codziennie jeżdżę tymi gratami z MW na Rakowiecką. Wszystko wyprzedza tramwaje o każdej porze, bo na Puławskiej na odcinku mokotowskim rzadko są spektakularne korki.ZaciszaniN pisze:W końcu znalazłem sojusznika na forum, który zdrowo myśli i nie da się omamić modzie na przesiadki w tramwaj, z jaką by to prędkością nie jechały (n dążące do zera) i ilu cykli świetlnych nie przepuszczały - oczywiście pomijając przystanki co "5 metrów", np. na Moście Gdańskim. Dlatego tym środkiem transportu jeżdżę tylko z konieczności i cieszę się, że nie jestem w tym osamotniony
222 potrafi na odc. Malczewskiego - Rakowiecka wyprzedzić tramwaj i o 5 min w szczycie![]()
No ale nie, tramwaje są zajebiste i powinno się do nich dostosowywać wszystko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jako mieszkaniec prawie_że_Puławskiej nie mogę tego potwierdzić. Linia stałych fanów ma, ale by ich przybywało, nie zauważyłem.drapka pisze:Stąd rosnąca atrakcyjność linii 505.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow