SKM S1 do Otwocka
Moderator: JacekM
- aleksandrowiak
- Kontakt:
jaki sens ma w ogóle to zamienianie?JotPeCet pisze:SKM ma kursować pomiędzy Pruszkowem a Otwockiem oraz między Warszawą Zachodnią a Sulejówkiem-Miłosną.
wiem że docelowo linia kończąca na DWZ pojedzie na lotnisko ale nie ma to większego znaczenia czy będzie miec drugą końcówkę w Otwocku czy Sulejówku
PURA VIDA!
Ano ma sens to zamienianie. Trasa Pruszków - Otwock to wysokie perony. Trasa Sulejówek/Legionowo - Port Lotniczy Okęcie była modernizowana niedawno i w latach 90. dlatego perony są tam niższe. Na pierwszej trasie mają jeździć pojazdy w wyższą podłogą (19WE, 14WE, EN57) na drugiej - niskopodłogowe elfy lepiej pasujące do peronów o wysokości 76 cm.
Są dwa wyjścia po zmianie trasy... Pierwsze to wożenie powietrza w, szczególnie w porze między szczytowej. Drugie bardziej realne skrócenie tak mniej więcej co drugiej SKMki do Wschodniej.
Na średnicy nie wiem jak oni to upchną. Ja uważam, że póki nie oddadzą łącznika na lotnisko powinni się z tym wstrzymać. Grudzień 2011 jest bardziej sensowną datą na wprowadzenie takich zmian
Na średnicy nie wiem jak oni to upchną. Ja uważam, że póki nie oddadzą łącznika na lotnisko powinni się z tym wstrzymać. Grudzień 2011 jest bardziej sensowną datą na wprowadzenie takich zmian
Bzdura. Uwazasz ze tylko u ciebie mieszkaja ludzie? Wszystkie kursy po pol roku beda mialy oblozenie 80 %. Tutaj mieszka w obrebie Linii ponad 100.000 ludzi. Nie korzystali z pociagow, bo szlag czlowieka trafial, jak byl jeden na godzine.marcin89 pisze:Są dwa wyjścia po zmianie trasy... Pierwsze to wożenie powietrza w, szczególnie w porze między szczytowej. Drugie bardziej realne skrócenie tak mniej więcej co drugiej SKMki do Wschodniej.
Ja nie krzyczę w kółko ile to ludzi korzysta z kolei na trasie do Mińska... Popatrz na swoje wcześniejsze posty i bez takich uwag proszę. Po prostu uważam, że w chwili obecnej SKMka nie jest gotowa na takie "eksperymenty". Nie mówię NIE. Mówię po prostu, że nie w tej chwili...rhemek pisze:Bzdura. Uwazasz ze tylko u ciebie mieszkaja ludzie? Wszystkie kursy po pol roku beda mialy oblozenie 80 %. Tutaj mieszka w obrebie Linii ponad 100.000 ludzi. Nie korzystali z pociagow, bo szlag czlowieka trafial, jak byl jeden na godzine.marcin89 pisze:Są dwa wyjścia po zmianie trasy... Pierwsze to wożenie powietrza w, szczególnie w porze między szczytowej. Drugie bardziej realne skrócenie tak mniej więcej co drugiej SKMki do Wschodniej.
Jasne. Jak uruchamiali do Sulejowka, to tez krzyczałes, ze nie jest gotowa? W czym Wy jestescie lepsi od Nas, ze macie miec czesta skm-ke a my nie ? Placicie wiecej za bilety? Bo mieliscie szczescie, ze byl remont tunelu? Tania demagogia.marcin89 pisze:Ja nie krzyczę w kółko ile to ludzi korzysta z kolei na trasie do Mińska... Popatrz na swoje wcześniejsze posty i bez takich uwag proszę. Po prostu uważam, że w chwili obecnej SKMka nie jest gotowa na takie "eksperymenty". Nie mówię NIE. Mówię po prostu, że nie w tej chwili...rhemek pisze: Bzdura. Uwazasz ze tylko u ciebie mieszkaja ludzie? Wszystkie kursy po pol roku beda mialy oblozenie 80 %. Tutaj mieszka w obrebie Linii ponad 100.000 ludzi. Nie korzystali z pociagow, bo szlag czlowieka trafial, jak byl jeden na godzine.
Skoro jest niegotowa, to proponuje na 2 lata zawiesic kursy do Milosnej i dac na Otwock. W koncu Wy dwa lata ja mieliscie , teraz kolej na nas.