czyli jak?mariow pisze:Tak, wiem że remont koniecznym jest, ale coś mogli bardziej proporcjonalnie to rozłożyć
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Modernizacja WWK
Moderator: JacekM
Wierz mi, że wiele osób nad tym pracowało, żeby to wyglądało chociaż tak, a nie 2h luki pomiędzy pociągami za Milanówek w szczycie.mariow pisze:nie wiem, ja jestem tylko pasazerem. godzine wczesniej jadą nawet KMy co 3 min., wiec moze wystarczyło troche pokombinowac.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
Czy jest gdziekolwiek dostępny rozkład jazdy na odcinku DWZ - Żyrardów? Bo to newralgiczna linia dla mnie, a zwłaszcza ten skład, który po 17 przyjeżdża do Żyrardowa i wraca do Warszawy za pośpiesznym z Łodzi...bohun pisze:Wymuszone przez remont zmiany obejmują m.in. kursowanie 18 pociągów do Grodziska i Żyrardowa - będą one jeździć tylko do przystanku osobowego Milanówek, zostanie odwołanych 5 pociągów jeżdżących na odcinku Warszawa Zach. - Grodzisk Maz., 7 na odcinku Grodzisk Maz. - Warszawa Zach., 2 relacji Warszawa Wsch. - Skierniewice, 2 na odcinku Skierniewice - Warszawa Wsch. oraz jeden relacji Warszawa Wsch. - Żyrardów. Koleje Mazowieckie uruchomią też dodatkowe pociągi - przyśpieszony Warszawa Wsch. - Żyrardów, Warszawa Wsch. - Skierniewice i Żyrardów - Grodzisk Maz.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/132.html
druga pozycja - zielona
druga pozycja - zielona
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
KM pisze:„Uprzejmie informujemy, że dla zmniejszenia uciążliwości wynikających z remontu:
1) wszystkie bilety ważne na przejazdy pociągami „Kolei Mazowieckich-KM” będą honorowane w pociągach Spółki:
a) „Szybka Kolej Miejska” Sp. z o.o. w Warszawie na odcinku Warszawa Wschodnia – Pruszków,
b) „PKP Warszawska Kolej Dojazdowa” Sp. z o.o. na odcinku Warszawa Śródmieście WKD – Grodzisk Maz. Radońska/Milanówek Grudów;
2) w pociągach Kolei Mazowieckich na odcinku Warszawa Wschodnia – Pruszków będą honorowane wszystkie ważne (tj. aktywowane/skasowane) bilety Zarządu Transportu Miejskiego, tj.:
a) jednorazowe i 30-dniowe ważne na jedną linię – SKM – skasowane/aktywne wcześniej w pociągu SKM,
b) 30- i 90-dniowe – aktywowane uprzednio w środkach komunikacji miejskiej, na stacji metra, w kasownikach zamontowanych na stacjach położonych na odcinku Warszawa Zachodnia – Warszawa Wschodnia i na stacji Warszawa Ursus,
c) pozostałe – skasowane lub aktywowane uprzednio w innym środku komunikacji miejskiej lub na stacji metra
oraz uprawnienia do bezpłatnych lub ulgowych przejazdów.
Posiadacz nie skasowanego biletu ZTM lub nieaktywnej Warszawskiej Karty Miejskiej, obowiązany jest wejść do pociągu pierwszymi drzwiami (licząc od czoła składu) i zgłosić się do kierownika pociągu w celu skasowania/aktywowania biletu.
W przeciwnym razie zostanie uznany za podróżnego bez ważnego biletu;
3) w związku ze skomunikowaniem na przystanku Jaktorów pociągu relacji Żyrardów – Grodzisk Mazowiecki z pociągiem przyspieszonym z Warszawy umożliwiającym szybki dojazd do Grodziska Mazowieckiego, bilety wydane na przejazd w relacji do/z Grodziska Maz. są honorowane również na odcinku Grodzisk Maz. – Jaktorów, np.: podróżny posiadający bilet w relacji Pruszków – Grodzisk Maz. może odbyć przejazd przez Jaktorów.”
hmm?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Myślałem, że KM odmawiają wspólnego biletu ze względu na brak miejsca w pociągach. Nie wiedziałem, że SKM i WKD mają jakiekolwiek rezerwy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dzięki którym w SKM-ce będzie więcej miejsca? Ja nie twierdzę, że źle. Wydaje mi się tylko, że ta sytuacja obnaża bezpodstawność uprzedniego oporu KM przeciw wspólnemu biletowi i słabość zastosowanej argumentacji.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow