Ja osobiście czekam sobie na następny kurs, tj. 14:53, kurs skrócony - pusty. Mało ludzi, wygodnie, a to tylko 9 minut.winnux8 pisze:Miałem okazję raz widzieć w takiej porze niezabieralnośćmateuszsolaris pisze: Jestem stałym pasażerem linii 211 i muszę przyznać, że dodatkowy lub większy tabor jest zupełnie niepotrzebny. Co prawda, są strasznie zapchane pewne kursy (np. o 14:44 z Nowodworów w stronę Bukowa), ale to są tylko pojedyncze przypadki, a w pozostałych kursach Alpino sobie świetnie radząAle w pozostałych godzinach z frekwencją jest raczej kiepsko.
Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Bez jajec. To, że się przepełnia 1-2 kursy na dzień nie znaczy, że trzeba linii 211 od razu zwiększać pojemność taboru.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Skomentuję ten pomysł za pomocą cytatu:
SławekM pisze:2. Większy tabor = mogę posadowić swój tyłek bo mnie nogi bolą od stania.
- R-9 Chełmska
Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie uziemiał większych wozów dla lokalki o charakterze socjalnym wożącej sporo tlenu poza tymi 1-2 kursami. Na najbardziej obleganym odcinku jeżdżą dodatki szczytowe i jest to w zupełności wystarczające.R-9 Chełmska pisze:Na 146 i 147 jakoś to zadziałało
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
A ja jestem sobie w stanie wyobrazić autobus jeżdżący to jedno czy dwa kółka na 211, a potem robiący dodatek na jakimś E-8 czy innym 101... W sumie to tylko kwestia kilku dodatkowych wozokilometrów.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
A ja nie jestem sobie w stanie wyobrazić długiego autobusu na wąziusieńkich uliczkach i skrzyżowankach, które 211 pokonuje.Poc Vocem pisze:A ja jestem sobie w stanie wyobrazić autobus jeżdżący to jedno czy dwa kółka na 211, a potem robiący dodatek na jakimś E-8 czy innym 101... W sumie to tylko kwestia kilku dodatkowych wozokilometrów.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Była mowa o godzinach 14-15. Już z rozkładu na stronie ZTM-u można wyczytać, że najpóźniejsze brygady na E-8 zaczynają o 15.30. Czyli chodzi o znalezienie dodatkowej pracy dla autobusu, który stałby w zajezdni (stąd zaś wynika, że jedynym kosztem są wozokilometry).KwZ pisze:A ja nie bardzo widzę sens zdejmowania autobusu z E-8 w ścisłym szczycie.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Najpóźniejszy autobus na E-6 stratuje o 15:57 z Metra Młociny, ale głupotą jest puszczanie przegubowca na 211, który może mieć problem z przejazdem.Poc Vocem pisze:Była mowa o godzinach 14-15. Już z rozkładu na stronie ZTM-u można wyczytać, że najpóźniejsze brygady na E-8 zaczynają o 15.30. Czyli chodzi o znalezienie dodatkowej pracy dla autobusu, który stałby w zajezdni (stąd zaś wynika, że jedynym kosztem są wozokilometry).KwZ pisze:A ja nie bardzo widzę sens zdejmowania autobusu z E-8 w ścisłym szczycie.
Jeśli naprawdę z tym jest problem to można zrobić BWLkę np. z 314.