Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
Jako osoba mająca do czynienia z programowaniem powinieneś kojarzyć hasło: it's not a bug, it's a feature. 
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
1. O to mi chodziło.Tyrystor pisze:1.Nie, pasażerów jest tyle samo, tylko autobusów ubyło.
2. Weź leżaczek ze sobą - miejsca styknie. Przy zaniechaniu kąpieli - pół autobusu Twoje, spania, a spania! Trasa długa.
3. Nie sztuką spamiętać 00, 20, 40 lub 00 30.Zapamiętaj rozkład 17 albo chociaż 103
4. Bo nikt nim nie jeździ - nie ma kto opóźnić odjazdu.
2. Z centrum do Bitwy Warszawskiej nie bardzo.
3. Nie przeczę.
4. Bardziej miałem na myśli ew. korki, przez które wg niektórych ta linia jest niepunktualna.
Zwłaszcza, że na tej linii już od dawna nie ma Neoplanów, ani żadnych innych sztywniaków (SU15) na pełnej trasie.reserved pisze:2. Z centrum do Bitwy Warszawskiej nie bardzo.Zwłaszcza, że 521 pokonuje tę trasę szybko. Aż czasem żal wysiadać, zwłaszcza jak rozsiądę się w Neoplanie i jeszcze grzeje mi w nogi.
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja programować umiem na zasadzie "zmienię tę linijkę i zobaczę, czy jeszcze działa".pawcio pisze:Jako osoba mająca do czynienia z programowaniem powinieneś kojarzyć hasło: it's not a bug, it's a feature.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie orientuję się tak jak Ty w bieżącym stanie wozów w komunikacji miejskiej, mam lepsze dla siebie zajęcia w życiu. 521 jeżdżę rzadko więc możliwe, że opisuję sytuację, która wydarzyła się dość dawno. Chociaż w SU18 też bywa bardzo wygodnie gdy nie ma zbyt wielu ludzi a zimą sobie usiądę przy grzejniku.ashir pisze:Zwłaszcza, że na tej linii już od dawna nie ma Neoplanów, ani żadnych innych sztywniaków (SU15) na pełnej trasie.reserved pisze:2. Z centrum do Bitwy Warszawskiej nie bardzo.Zwłaszcza, że 521 pokonuje tę trasę szybko. Aż czasem żal wysiadać, zwłaszcza jak rozsiądę się w Neoplanie i jeszcze grzeje mi w nogi.
Jak można walczyć z nieefektywnymi liniami politycznymi? Słać mejle? Dokąd?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
12-345 Berdyczów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Przez ostatnie 40 lat linia 521 (kiedyś C) jeździła razem z koleją, tramwajami na Gocławek i nikomu nie przeszkadzała.
Przedwczesną jest radość wasza, bezbożni synowie Juliana Apostaty! Możecie Kościół obedrzeć, skrępować, wtrącić do katakumb i skazać na męczeństwo, ale go nie pokonacie; bo i dziś powtarzamy śmiało za Tertulianem: Mori possumus, vinci non possumus (możemy umrzeć, ale nie możemy być zwyciężonymi); a wy prędzej czy później musicie zawołać: Vicisti Galilaee! (zwyciężyłeś Galilejczyku). św. Józef Sebastian Pelczar (1842-1924)
Ikarusy już jeżdżą po przyjaznych, szerokich drogach, pomagając swoim pasażerom dostać się w każde miejsce, o każdej porze.
Ikarusy już jeżdżą po przyjaznych, szerokich drogach, pomagając swoim pasażerom dostać się w każde miejsce, o każdej porze.
Polityka transportowa odrobine ewoluowała przez ten czas.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Częstotliwość i dostępność kolei oraz tramwai również. 521 wręcz odwrotnie 
A ja podczas konsultacji w 2009 i w 2011 r. miałem pomysł, żeby 521 zastąpić 125 (Wiatraczna - Widoczna - PKP Międzylesie - Al. Dzieci Polskich - Międzylesie) i 147 (Dw. Wschodni - Zwoleńska - Patriotów - Falenica) - wszystkie co 10/15/10/15. Ci dalej od Międzylesia mają do dworca kolejowego z pośpiechami i do względnie miasta (Saska Kępa, a nawet i M2) - 147, a ci z Anina mają dodatkowo 119 na lewą stronę. W międzyczasie oczywiście zniknęło 115 do Wiatracznej, więc troszkę ten układ byłby niepełny, a na Kajki coraz więcej ludzi jeździ i do Wiatracznej jednak powinno coś pozostać.
Swoją drogą ZTM jednak powinien uporządkować Gocławek z 9 i 24 (tj. całość 9 do Gocławka i 24 do Wiatracznej). Chyba Towarowa będzie do tego dobrą okazją.
Swoją drogą ZTM jednak powinien uporządkować Gocławek z 9 i 24 (tj. całość 9 do Gocławka i 24 do Wiatracznej). Chyba Towarowa będzie do tego dobrą okazją.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Dla mnie bardzo dobry pomysłpatryk148 pisze:A ja podczas konsultacji w 2009 i w 2011 r. miałem pomysł, żeby 521 zastąpić 125 (Wiatraczna - Widoczna - PKP Międzylesie - Al. Dzieci Polskich - Międzylesie) i 147 (Dw. Wschodni - Zwoleńska - Patriotów - Falenica) - wszystkie co 10/15/10/15. Ci dalej od Międzylesia mają do dworca kolejowego z pośpiechami i do względnie miasta (Saska Kępa, a nawet i M2) - 147, a y ci z Anina mają dodatkowo 119 na lewą stronę. W międzyczasie oczywiście zniknęło 115 do Wiatracznej, więc troszkę ten układ byłby niepełny, a na Kajki coraz więcej ludzi jeździ i do Wiatracznej jednak powinno coś pozostać.
W pierwszej kolejności powinna stamtąd wylecieć 6, w zamian za nią cała 9 na Gocławek i 24 na Wiatraczną. Do tego w zamian za 6 na Grochowskiej powinno być mocne 26.patryk148 pisze:Swoją drogą ZTM jednak powinien uporządkować Gocławek z 9 i 24 (tj. całość 9 do Gocławka i 24 do Wiatracznej). Chyba Towarowa będzie do tego dobrą okazją.
A czy wtedy miasto buliło kolei za honorowanie biletów miejskich?urluch pisze:Przez ostatnie 40 lat linia 521 (kiedyś C) jeździła razem z koleją, tramwajami na Gocławek i nikomu nie przeszkadzała.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43