Nie mam na myśli konkretnie tych MANów. Po prostu autobusy.Georg pisze:Przegubowce na 103? Na prawoskręcie Powązkowska-Tatarska i zawrotce przy Zachodnim??tarantula01 pisze:aby ją utrzymać można przeznaczyć brygady z likwidowanego 508
Ja też nie wiemPiotrekP pisze:Ja nie wiem w jakim zaczarowanym świecie żyje @tarantula01.
Dobry dojazd, tzn. jaki? 3 x godzinę? Więcej? Ile razy? Teraz jest 214, a za chwilę z Nowodworów do SKM-ki będzie ... 152Mario pisze:Wiesz co, lepiej by było, gdybyś zapewnił im (i całym Tarchodworom) dobry dojazd do SKM/KM na Płudach. Z Płud do centrum (Śródmieście / DWC) jedzie się 20-25 minut - czas nieosiągalny jakimkolwiek innym środkiem lokomocji.tarantula01 pisze:Trzy: Dworską. Po co? Aby dla części osób mieszkających wzdłuż Modlińskiej zapewnić możliwość jazdy do Młocin bez przesiadki.
Sam korzystam z pociągu + 214 i jestem zachwycony. Trasę W-wa Służewiec - Nowodwory przez Płudy z 1 przesiadką pokonuję nierzadko szybciej niż pseudo-ekspresem + metrem + kolejką ze Śródmieścia. Nie dość, że czas porównywalny, to komfort nieporównywalnie wyższy - pełna gama miejsc siedzących w 214 i kolejce w przeciwieństwie do dzikiego tłoku w "E"-6 i metrze.
Rozważysz?
A teraz porównanie:
PKP z Płud: 20 minut na DWC; Metro: 18 minut do Centrum.
Dojazd do Płud: 8 minut; Dojazd do metra: 8 minut
Średni czas oczekiwania na dojazd do Płud: 6 minut. Średni czas oczekiwania na dojazd do metra: 1,5 minuty.
Na Służewiec sprawa ma się inaczej, ale rozważamy wg przykładu czas przejazdu w okolice DWC.
Ludzie nie chcieli 511 na młociny, bo na Marymont jedzie się szybciej 511 niż autobusem i metrem, to się doda przystanki, aby na Marymont było wolniej. Teoretycznie przystanki dla 511 są dodane, bo 508 poleciało z Modlińskiej. Na zawrotce przy Aluzyjnej nie musi być długiego postoju - na Marymoncie jest miejsca jak nie wiem co.michalek^ pisze:508 powinno być zlikwidowane tuż po otwarciu mostu i puszczeniu na nim linii do Młocin. Nie rozumiem dokładania przystanków do 511- zawsze wolałem tą linie niż 508, bo po prostu jechała krócej...