no ale chyba problem stanowi zapewnienie odpowiedniej podaży na trasie W-Z...slav pisze:Jeździło by może rzadziej ale napewno bardziej wykorzystane bo teraz na Prostej i Skierniewickiej to muchy wozi...MeWa pisze:Dłuższa trasa - skąd brygady?
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Tu się zgadzamy, trasa W-Z jest priorytetem, ale odciążenie 26 na Woli też nie jest bez znaczenia. A trasa jeśli chodzi o przystanki specjalnie się nie wydłuża. Zamiast ROGALIŃSKA, SZPITAL WOLSKI, KAROLKOWA, RONDO D., MPW mamy: PŁOCKA, SOKOŁOWSKA, WOLSKA, ELEKCYJNA, REDUTA, SOWIŃSKIEGO, CM. WOLSKI. Dochodzą dwa + w jednym kierunku CM.PRAWOSŁAWNY. Zmniejszenie częstotliwości minimalne a wykorzystanie dużo większe + w miarę luźny tramwaj dla wsiadających przy Elekcyjnej i Prymasa...MeWa pisze:no ale chyba problem stanowi zapewnienie odpowiedniej podaży na trasie W-Z...slav pisze: Jeździło by może rzadziej ale napewno bardziej wykorzystane bo teraz na Prostej i Skierniewickiej to muchy wozi...
Ja, jako mieszkający dalej, za Wolą/Kołem, protestujęslav pisze:Tu się zgadzamy, trasa W-Z jest priorytetem, ale odciążenie 26 na Woli też nie jest bez znaczenia. A trasa jeśli chodzi o przystanki specjalnie się nie wydłuża. Zamiast ROGALIŃSKA, SZPITAL WOLSKI, KAROLKOWA, RONDO D., MPW mamy: PŁOCKA, SOKOŁOWSKA, WOLSKA, ELEKCYJNA, REDUTA, SOWIŃSKIEGO, CM. WOLSKI. Dochodzą dwa + w jednym kierunku CM.PRAWOSŁAWNY. Zmniejszenie częstotliwości minimalne a wykorzystanie dużo większe + w miarę luźny tramwaj dla wsiadających przy Elekcyjnej i Prymasa...
W kierunku Woli/Koła rzczywiście, ale w kierunku Centrum ci ludzie mają możliwość dojazdu w miarę komfortowych warunkach a nie wbijac sie do zatłoczonych 26/23.Dennis pisze:Ale w praktyce wygląda to tak, że ludzie z Koła/Woli wcale nie celują specjalnie, aby trafić w "swoją" linię, tylko ładują się do tego, co akurat podjedzie. Efekt jest taki, że 23 (w zaproponowanym przypadku także 26) nadal pękają (będą pękać) w szwach, a te ich "supporty" wożą i wozić będą powietrze To nie jest dobra komunikacja, Panowie
Zgadza się. I znowu usłyszymy że nie da się powrócić do częstotliwości 5/10 min bo brakuje wagonów...Kra pisze:Co ? a skąd wagony, rozumiem, że z pogorszenia częstotliwości.mkm101 pisze: Z potrójniaków? Z tych 6 które są obecnie (że nie wspomnę o tych 12 dodatkowych które mają się pojawić od jesieni)?
Zresztą ZTM już kuchennymi drzwiami zwiększył liczbę trójskładów do 7, wprowadzając drugi trójskład na 14, dzięki czemu poprawiono wymianę powietrza (z wyjątkiem kilku kursów w szczycie) między Służewcem a Puławską.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko że to one są kluczowe...mkm101 pisze:z wyjątkiem kilku kursów w szczycie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kiedy wozi nielicznych pasażerów? W międzyszczycie - nie ona jedna. Obecnie w szczycie - zgoda, ale poczekaj do poniedziałku - wtedy zmienisz zdanie. Naprawdę to takie złe, że wreście na Służewcu jeżdzi się w ludzkich warunkach?mkm101 pisze:A pozostałe? Dlaczego linia 14 kursuje (przez większość czasu wożąc nielicznych pasażerów) co 6 min? Po to żeby można było wysłać tam 6 brygad z R-1 ?Bastian pisze: Tylko że to one są kluczowe...
Możesz to porównać z godzinami szczytu i międzyszczytu na al. JP II ?Paweł D. pisze:Kiedy wozi nielicznych pasażerów? W międzyszczycie - nie ona jedna. Obecnie w szczycie - zgoda,mkm101 pisze: A pozostałe? Dlaczego linia 14 kursuje (przez większość czasu wożąc nielicznych pasażerów) co 6 min?
Przywrócenie Puławskiej tak znacząco poprawi wykorzystanie 14? Przecież ZTM utrzymywał że ta linia ma przede wszystkim rozładować tłok na trasie Służewiec-metro, a więc na odcinku na którym obecnie funkcjonuje. Czyżby rzeczywistość nie dorosła do koncepcji?Paweł D. pisze:ale poczekaj do poniedziałku - wtedy zmienisz zdanie.
Nie, to dobrze, o ile nie odbywa się to kosztem innych rejonów Wwy.Paweł D. pisze: Naprawdę to takie złe, że wreście na Służewcu jeżdzi się w ludzkich warunkach?
Zresztą jak mówimy o Służewcu to zobacz na 17 na Wołoskiej - tam się pracownikom Służewca pogorszyło po "reformie".
1. Cóż, JPII jest jakoś nielubiane przez ZTM. Dziury w rozkładach wieczorem, a nawet zostawienie kiedyś tylko 33 co 20 min.
2. Uważam, że Służewiec potrzebuje dobrego połączenia z Metrem Wierzbno. Tak wolą ludzie i to się sprawdza. A wynalazek 14-ki w obecnej formie to sposób na zapchanie paru dziur na raz.
3. Ja zauważyłem, że od kiedy polepszył się dojazd do M.Wierzbna zainteresowanie 17-ką w relacji do Centrum nieco spadło. A że dalej robi się masakra to już wspomniałem na początku.
2. Uważam, że Służewiec potrzebuje dobrego połączenia z Metrem Wierzbno. Tak wolą ludzie i to się sprawdza. A wynalazek 14-ki w obecnej formie to sposób na zapchanie paru dziur na raz.
3. Ja zauważyłem, że od kiedy polepszył się dojazd do M.Wierzbna zainteresowanie 17-ką w relacji do Centrum nieco spadło. A że dalej robi się masakra to już wspomniałem na początku.