Też mało prawdopodobne. Obecnie sporo osób rano wyrusza z MW na Wołoską właśnie 186. Ostatnio mocno się zdziwiłem jak juz kilka razy po 7 rano nie było już miejsc siedzących na MW.SławekM pisze:Chyba widział 186 rano w kierunku Tarchomina tzn. przeciwpotok....
SĹuĹźewiec i jego problemy
Moderator: Wiliam
Jak 95 % koordynacji w tym mieście.Lipa pisze:Ta koordynacja ze 186 to fikcja.
Racja, jest potrzebne.Lipa pisze:Juz dawno pisałem, że na 165 potrzebne jest zwiększenie taboru lub częstotliwości
Litości.Lipa pisze:a 186 należałoby by przetrasować przez al. Lotników, Wałbrzyską (tam ludzie się nie mieszczą do autobusów, a w al.Wilanowskiej przegubowe 186 ma miejsca leżące) i Rolną do Metra Wilanowska. Ale to jak grochem o ścianę...
Obecna forma 186 jest formą optymalną w 100 %.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jednak to wszystko nie neguje potrzeby - a jest ona ogromna - wzmocnienia relacji GM - Al. Lotników - Wałbrzyska...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
od kiedy 189 będzie jeździc na Trasie Sadyba-Młociny-Sadyba? Co 5 czy 10 minut w szczycie i cały dzień?R-11 Kleszczowa pisze:
Jednak to wszystko nie neguje potrzeby - a jest ona ogromna - wzmocnienia relacji GM - Al. Lotników - Wałbrzyska...
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
Nie twierdzę, że to wzmocnienie nie jest potrzebne, ale na pewno nie powinno się go wprowadzać w życie przy pomocy 186.R-11 Kleszczowa pisze:Jednak to wszystko nie neguje potrzeby (...) wzmocnienia relacji GM - Al. Lotników - Wałbrzyska...
Wbrew pozorom w kwestii wzmocnienia tej relacji nie są potrzebne jakieś zabiegi na wielką skalę - wzmocnienie 189 wg. projektu bielańskiego wyczerpuje sprawę.
Nie wyolbrzymiajmy.R-11 Kleszczowa pisze:a jest ona ogromna
Największym problemem na Służewcu jest 165.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Faktycznie nieco przesadziłemBJ.2052 pisze:Nie wyolbrzymiajmy.R-11 Kleszczowa pisze:a jest ona ogromna
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No właśnie: SIEDZĄCYCH. A wiesz jak wyglądają rano autobusy odjeżdżające z Metra Służew w kierunku GM? Tam ludzie wypadają z drzwi a tutaj mówisz o niemożności zajęcia miejsca siedzącego w 186.Plesim pisze:Też mało prawdopodobne. Obecnie sporo osób rano wyrusza z MW na Wołoską właśnie 186. Ostatnio mocno się zdziwiłem jak juz kilka razy po 7 rano nie było już miejsc siedzących na MW.SławekM pisze:Chyba widział 186 rano w kierunku Tarchomina tzn. przeciwpotok....
[ Dodano: Wto 25 Lis, 2008 23:48 ]
Największym problemem jest nie tylko 165 ale i nabite do granic wytrzymałości 141, 189 i 401, do których nie można się wcisnąć rano na Metrze Służew a po południu przy GM czy Instytucie Fizyki (Tu nie ma 401 więc jest tragedia jak podjeżdża 141 czy 189, można się wcisnąć jedynie do 117 i to też pod warunkiem, że nie przyjedzie jako pierwsze). Jakoś mimo wyprostowania 186 przez Wilanowską mało osób spośród jadących do metra spod Instytutu Fizyki wybiera przystanek 03, gdzie zatrzymują się 165 i 186. Natomiast zawsze tłumek kłębi się na przystanku 01 gdzie są 117, 141 i 189. Po prostu to jest najkrótszy dojazd do metra. I nawet pomimo korka w al.Lotników jedzie się tędy szybciej niż stojąc w korku na Wilanowskiej (ma też na to wpływ odległości pętli MW od wejść do stacji metra). I mówię to z doświadczenia a nie teoretyzuję.BJ.2052 pisze:Nie wyolbrzymiajmy.
Największym problemem na Służewcu jest 165.
[ Dodano: Wto 25 Lis, 2008 23:51 ]
A sam wyolbrzymiasz.BJ.2052 pisze:Jak 95 % koordynacji w tym mieście.
Ogromna.Lipa pisze:No właśnie: SIEDZĄCYCH. A wiesz jak wyglądają rano autobusy odjeżdżające z Metra Służew w kierunku GM? Tam ludzie wypadają z drzwi a tutaj mówisz o niemożności zajęcia miejsca siedzącego w 186.Chyba jest różnica.
Tylko po pierwsze wskaż mi gdzie na Wałbrzyskiej znajduje się pętla.
Po drugie gdy 186 jeździło przez Lotników z MW ruszało z miejscami leżącymi.
Po trzecie i chyba najważniejsze gdzie jest miejsce docelowe pasażerów wsiadających na Metro Służew. Jeżeli Wołoska to o wiele szybciej i bliżej jest z MW.
ps. Przystanki Metro Wilanowska na trasie 186 są dwa i na tym drugim osoby wsiadające już stoją, Więc jak na początek trasy to zapełnienie jest bardzo dobre.
I jeszcze jedno. Sam piszesz, że 186 jest mało punktualne i chcesz pchać go w ciąg gdzie kursuje już wiele linii czyli tworzyć nowe stado. Jak dla mnie lepszym pomysłem byłoby wygięcie 193 aby zahaczało o Rzymowskiego/Marynarska, a nie dokładanie kolejnej linii.
Po pierwsze: na co komu pętla przy Wałbrzyskiej. Przecież cały czas jest mowa o puszczeniu 186 do Metra Wilanowska ale przez Lotników, Wałbrzyską i Rolną.
Po drugie: dawniej 186 jeździł z MW Puławską co powodowało, że nie zaliczał najważniejszego przystanku jakim jest Metro Służew. Dlatego z pętli wyjeżdżał pusty, ale już na nastepnym przystanku (al. Lotników) zawsze się zapełniał.
Natomiast na Wołoską może i w prostej linii jest bliżej z MW ale wcale nie szybciej: o ile rano w stronę Wołoskiej jest OK a jedynym problemem jest czas oczekiwania na 186 (z Metra Służew jest więcej linii, dlatego właśnie tam jest główny punkt przesiadkowy dla jadących w rejon GM), o tyle po południu korek na Wilanowskiej sięgający al. Lotników skutecznie odstrasza od korzystania ze 186 w kierunku MW.
Wygięcie 193 nie wchodzi w grę bo dowozi on do Wydz. Zarządzania UW na Szturmowej i rano w tym kierunku przeguby również jeźdżą mocno nabite. Co wtedy dałbyś tam w zamian? Tylko nie pisz o 141 bo to za słaba linia aby zastąpić tam 193.
Po drugie: dawniej 186 jeździł z MW Puławską co powodowało, że nie zaliczał najważniejszego przystanku jakim jest Metro Służew. Dlatego z pętli wyjeżdżał pusty, ale już na nastepnym przystanku (al. Lotników) zawsze się zapełniał.
Natomiast na Wołoską może i w prostej linii jest bliżej z MW ale wcale nie szybciej: o ile rano w stronę Wołoskiej jest OK a jedynym problemem jest czas oczekiwania na 186 (z Metra Służew jest więcej linii, dlatego właśnie tam jest główny punkt przesiadkowy dla jadących w rejon GM), o tyle po południu korek na Wilanowskiej sięgający al. Lotników skutecznie odstrasza od korzystania ze 186 w kierunku MW.
Wygięcie 193 nie wchodzi w grę bo dowozi on do Wydz. Zarządzania UW na Szturmowej i rano w tym kierunku przeguby również jeźdżą mocno nabite. Co wtedy dałbyś tam w zamian? Tylko nie pisz o 141 bo to za słaba linia aby zastąpić tam 193.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może wrócić więc do pomysłu Bastiana na 182 Okęcie - Wilanów via Al. Lotników, Wałbrzyska 
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Vel 182 skrócone doR-11 Kleszczowa pisze:Może wrócić więc do pomysłu Bastiana na 182 Okęcie - Wilanów via Al. Lotników, Wałbrzyska
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Fakt, że w 189 czy 401 czasem bywa ciasno na tym odcinku, ale nie ma kłopotu z wejściem.R-11 Kleszczowa pisze:Jednak to wszystko nie neguje potrzeby - a jest ona ogromna - wzmocnienia relacji GM - Al. Lotników - Wałbrzyska...
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
O właśnie. IMHO to jest dobre wyjście z sytuacji.R-11 Kleszczowa pisze:Może wrócić więc do pomysłu Bastiana na 182 Okęcie - Wilanów via Al. Lotników, Wałbrzyska
[ Dodano: Sro 26 Lis, 2008 14:31 ]
Nie będę komentował. Zapraszam tylko przed 8 rano na przystanki Metro Służew, al. Lotników w kierunku GM albo po 17 na przystanki Rzymowskiego, Instytut Fizyki, Bełdan w kierunku metra.Tm pisze:Fakt, że w 189 czy 401 czasem bywa ciasno na tym odcinku, ale nie ma kłopotu z wejściem.R-11 Kleszczowa pisze:Jednak to wszystko nie neguje potrzeby - a jest ona ogromna - wzmocnienia relacji GM - Al. Lotników - Wałbrzyska...
Obaj macie rację i jej nie macie zarazem. To wszystko zależy od tego, jak się złożą odjazdy wszystkich tych linii. Zdarzają się kursy zapchane po sufit i takie półpuste. Choć średnia zdecydowanie bliższa jest tej pierwszej opcji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem