S9 i przystanek Zeran.zeus pisze:mieszkańcy linii Nieporęckich i z Nowych Załubic też powinni mieć jakąś alternatywę na Modlińskiej (przystanek Konwaliowa)
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jakie S9MisiekK pisze:S9 i przystanek Zeran.
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Sprawdź najpierw "skomunikowanie", a potem pisz takie rzeczy...MisiekK pisze:S9 i przystanek Zeran.
Dokładnie tak, chociaż przy częstotliwości 15 minut można skomunikowanie sobie darować (w kierunku Warszawy).zeus pisze:Jeśli S9 będzie jeździć co 15 min i rozkłady siedemsetek z Płochocińskiej będą miały skoordynowane rozkłady można pomysleć.
Jakaś zbiorcza do Żerania, choć najchętniej bym się pozbył tego krańca...zeus pisze:Tylko co z mieszkańcami Modlińskiej
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ktoś ci powiedział, że dalej tak będzie, czy po prostu tak myślisz?zeus pisze:Jakie S9W obecnym kształcie z tą tragiczną częstotliwością
![]()
Będzie jeździć docelowo co 10 minut.zeus pisze:Jeśli S9 będzie jeździć co 15 min i rozkłady siedemsetek z Płochocińskiej będą miały skoordynowane rozkłady można pomysleć.
Wszystkie autobusy stamtąd nie wylecą. Linie w kierunku praskim zostają.zeus pisze:Tylko co z mieszkańcami Modlińskiej
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
A co z zerania ma ludzi dowieźć do metra tam jest tylko 132. Oczywiscie powinna zostac linia obsługująca całą modlinska do metra, dogodna przesiadka oznacza na tym samym przystanku a nie skakanie po estakadach na przesiadke do jedynego 132 czy do tramwaju, dojazd dla tych pasazerów do metra wydłuza sie. 511 nijak sie ma sie do tramwajów na tarchomin, dlatego to jest najrozsadniejsza opcja, wcale nie musi stawac na przystankach ekspresowa i płochocinska bo przystanek zbiorczy jest na konwaliowej.
[ Dodano: |30 Kwi 2010|, 2010 17:13 ]
[ Dodano: |30 Kwi 2010|, 2010 17:13 ]
Nie wiem cos ty za spec ale nie uszczesliwiaj tu ludzi swoimi pomyslami tak niedorzecznymi ze szkoda gadac S9 i tramwaj do mysliborskiej wszystko załatwia , oczywiscie. Kolejny agent z ZTMu.MisiekK pisze:Ktoś ci powiedział, że dalej tak będzie, czy po prostu tak myślisz?zeus pisze:Jakie S9W obecnym kształcie z tą tragiczną częstotliwością
![]()
Będzie jeździć docelowo co 10 minut.zeus pisze:Jeśli S9 będzie jeździć co 15 min i rozkłady siedemsetek z Płochocińskiej będą miały skoordynowane rozkłady można pomysleć.
Wszystkie autobusy stamtąd nie wylecą. Linie w kierunku praskim zostają.zeus pisze:Tylko co z mieszkańcami Modlińskiej
A czy celem każdego jest dojazd do metra? Z Żerania masz linię 18 do Centrum, a w związku z remontem Trasy AK, to w najbliższym czasie bym sie nie spodziewał jakichś większych inwestycji w dowozówki.marko80 pisze:A co z zerania ma ludzi dowieźć do metra tam jest tylko 132.
Chociaż wydłużenie linii legionowskich do
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
To nawet ciekawe co piszesz czyli ludzi z legionowa do tramwaju bys nie przesadzał po co niech maja 723 i 731 prosto do metro młociny, cóz za wielkodusznosc ale mieszkancy nowodworów moga sie przesiasc na tramwaj E-8 jest niepotrzebne, ciekawe.Wolfchen pisze:A czy celem każdego jest dojazd do metra? Z Żerania masz linię 18 do Centrum, a w związku z remontem Trasy AK, to w najbliższym czasie bym sie nie spodziewał jakichś większych inwestycji w dowozówki.marko80 pisze:A co z zerania ma ludzi dowieźć do metra tam jest tylko 132.
Chociaż wydłużenie linii legionowskich doMłociny byłoby chyba opłacalniejsze, niż bawienie się w tworzenie kolejnych dowozówek z Żerania...
To ja mam inny pomysł wywalamy wszystkie duble w warszawie bo jest tramwaj oto lista ciec autobusowych:
- z mostu poniatowskiego grochowskiej alei jerozolimskich ciągu waszyngtona przez wiatraczna az do gocławka autobusy won bo sa tramwaje
- plac zawiszy - okęcie to samo
- cały ciag alei jerozolimskich to samo autobusy won
- prosta - kasprzaka az do skierniewickiej autobusy won
- most slasko dąbrowski cała trasa W-Z i ciag alei solidarnosci - wolskiej - powstanców slaskich az do górczewskiej autobusy tez pozengamy bo przeciez jest tramwaj
- ciag od marymontu aleja jana pawła II - chałubinskiego - aleja niepodleglosci - wołoska az do słuzewca autobusy won w koncu mamy tramwaj
Ciekawe kiedyMisiekK pisze:Będzie jeździć docelowo co 10 minut.
Na pewno ze znacznie okrojoną częstotliwością - niezaspokajającą potrzeby tego ciągu komunikacyjnegoWszystkie autobusy stamtąd nie wylecą. Linie w kierunku praskim zostają.
A to dlaczegoWolfchen pisze:Jakaś zbiorcza do Żerania, choć najchętniej bym się pozbył tego krańca...
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
Skoro na Nowodworach będzie tramwaj, to po co jeszcze E-8?marko80 pisze:To nawet ciekawe co piszesz czyli ludzi z legionowa do tramwaju bys nie przesadzał po co niech maja 723 i 731 prosto do metro młociny, cóz za wielkodusznosc ale mieszkancy nowodworów moga sie przesiasc na tramwaj E-8 jest niepotrzebne, ciekawe.
[ Dodano: Pią 30 Kwi, 2010 18:01 ]
Pętla autobusowa w samym środku węzła trasy S z trasą G czy wręcz GP?zeus pisze:A to dlaczego![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czyżbyś wreszcie przeczytał i nauczył się na pamięć Strategii?marko80 pisze:To ja mam inny pomysł wywalamy wszystkie duble w warszawie bo jest tramwaj oto lista ciec autobusowych:
- z mostu poniatowskiego grochowskiej alei jerozolimskich ciągu waszyngtona przez wiatraczna az do gocławka autobusy won bo sa tramwaje
- plac zawiszy - okęcie to samo
- cały ciag alei jerozolimskich to samo autobusy won
- prosta - kasprzaka az do skierniewickiej autobusy won
- most slasko dąbrowski cała trasa W-Z i ciag alei solidarnosci - wolskiej - powstanców slaskich az do górczewskiej autobusy tez pozengamy bo przeciez jest tramwaj
- ciag od marymontu aleja jana pawła II - chałubinskiego - aleja niepodleglosci - wołoska az do słuzewca autobusy won w koncu mamy tramwajCo wy na to?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A po co 521 na tej samej własciwie trasie co 9? A po co wszystkie autobusy np na moscie poniatowskiego od ronda waszyngtona do placu zawiszy skoro sa na tej samej trasie co tramwaje? A juz szczytem bezczelnosci byłoby ze strony ZTM skasowanie dojazdówki do metra z modlinskiej tłumaczac sie tym ze 3 kilometry dalej na tarchominie jest tramwaj a z kolei 4 km na wschód jest S9. No ciesze sie ze poznajemy pomału plany ZTMu, jak skargami i pretensjami z tego rejonu ludzie ich zasypia to sie nie pozbierają.Wolfchen pisze:Skoro na Nowodworach będzie tramwaj, to po co jeszcze E-8?marko80 pisze:To nawet ciekawe co piszesz czyli ludzi z legionowa do tramwaju bys nie przesadzał po co niech maja 723 i 731 prosto do metro młociny, cóz za wielkodusznosc ale mieszkancy nowodworów moga sie przesiasc na tramwaj E-8 jest niepotrzebne, ciekawe.Tramwaj i autobus na dokładnie takiej samej trasie?
[ Dodano: Pią 30 Kwi, 2010 18:01 ]Pętla autobusowa w samym środku węzła trasy S z trasą G czy wręcz GP?zeus pisze:A to dlaczego![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
To plany miasta, których ZTM jest wykonawcą. Ma je ignorować, czy jak?!marko80 pisze:No ciesze sie ze poznajemy pomału plany ZTMu
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jaki tramwaj na nowodworach? Tramwaj bedzie na tarchominie nie na nowodworach, zanim dojdzie na nowodwory to jeszcze sporo wody w wiśle upłynie. Ja pisałem o poczatkowym okresie kiedy zostanie otwarty most północny wtedy tramwaj dojedzie tylko na tarchomin na nowodworach go jeszcze długo nie zobaczymy.Wolfchen pisze:Skoro na Nowodworach będzie tramwaj, to po co jeszcze E-8?marko80 pisze:To nawet ciekawe co piszesz czyli ludzi z legionowa do tramwaju bys nie przesadzał po co niech maja 723 i 731 prosto do metro młociny, cóz za wielkodusznosc ale mieszkancy nowodworów moga sie przesiasc na tramwaj E-8 jest niepotrzebne, ciekawe.Tramwaj i autobus na dokładnie takiej samej trasie?
[ Dodano: Pią 30 Kwi, 2010 18:01 ]Pętla autobusowa w samym środku węzła trasy S z trasą G czy wręcz GP?zeus pisze:A to dlaczego![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
To jak nie zaczniesz pisać, o czym piszesz, zacznę ci solić karnych punktów, ile wleziemarko80 pisze:Ja pisałem o poczatkowym okresie kiedy zostanie otwarty most północny wtedy tramwaj dojedzie tylko na tarchomin
Jeszcze raz: nie wiadomo, czy tramwaj pojedzie od razu na Winnicę, czy też realizacja tego odcinka się odwlecze. Zobaczymy pewnie wkrótce.
A jeżeli tramwaj pojedzie na razie tylko do Mehoffera, to nie sądzę, by od razu skasowano E-8. Powtarzam, nie sądzę - jak będzie w rzeczywistości, nikt jeszcze nie analizuje. I mam nadzieję, że to kończy pewien wątek tej dyskusji.
- tarantula01
- Kontakt:
S9, czy wszystkie pociągi z KM razem wzięte?MisiekK pisze:Będzie jeździć docelowo co 10 minut.zeus pisze:Jeśli S9 będzie jeździć co 15 min i rozkłady siedemsetek z Płochocińskiej będą miały skoordynowane rozkłady można pomysleć.
Z pasażerów z poza Warszawy, jadących liniami legionowskimi, praktycznie nikt nie wysiada na przystankach innych niż te, które umożliwiają przesiadki do metra (UD Białołęka, ew. Ekspresowa) lub na Pragę (Konwaliowa, Żerań FSO), także pojawienie się przesiadki do metra przy Forcie Piontek, eliminuje potrzebę jazdy tych linii dalej. 144, 126, 152 i 133 wystarczą wraz z przyśpieszoną 511. A jeśli pętla tramwajowa byłaby w dawnej rezerwie stacji oporowej II linii metra, to i 511 jest, wg mnie, mocno dyskusyjne. Można np. 508 uzwyklić (i tak mu niewiele brakuje) i z nieco gorszą (niż teraz) częstotliwością zostawić na trasie: Nowodwory(Winnica) - Światowida - Dzierzgońska - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Świderska - dalej bz.Wolfchen pisze:Skoro na Nowodworach będzie tramwaj, to po co jeszcze E-8?marko80 pisze:To nawet ciekawe co piszesz czyli ludzi z legionowa do tramwaju bys nie przesadzał po co niech maja 723 i 731 prosto do metro młociny, cóz za wielkodusznosc ale mieszkancy nowodworów moga sie przesiasc na tramwaj E-8 jest niepotrzebne, ciekawe.Tramwaj i autobus na dokładnie takiej samej trasie?
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl