Kryzys gazet papierowych i nie tylko?
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Bredzisz jak potłuczony. Dzieci kupują części do samochodów? Masowo chodzą do psychologów? Nauczycieli broni potężna organizacja szafująca swoim autorytetem i w razie potrzeby bez problemu przenosząca ich na drugi koniec kraju, odmawiając przy tym współpracy z organami ścigania?

Sugerujesz, że nie ma gwałtów na osobach dorosłych, a do psychologów nikt nie chodzi? Przecież nie tylko o pedofilii i dzieciach mówię. Tak jak księża nie dokonują jedynie pedofilii, ale także gwałtów. O tym też czytamy w lewicowych mediach.
Zresztą. Skoro bredzę, to się wyłączam z dyskusji. Rozumiem, że wiecie lepiej, więc moja obecność w tym wątku nie ma sensu. Pozdrawiam!
Zresztą. Skoro bredzę, to się wyłączam z dyskusji. Rozumiem, że wiecie lepiej, więc moja obecność w tym wątku nie ma sensu. Pozdrawiam!
Ale my mówimy o problemie pedofilii w Kościele i o tym, że pisanie w Wyborczej o tym lub film Kler nie atakują Kościoła tylko dlatego, że podejmują temat. I problem ten jest właśnie dlatego taki ciężki, że niby wszyscy takie zachowania potępiają, ale jednak Kościół się z nich nie oczyszcza, przeciwnie, chroni księży ("funkcjonariuszy"). Albo w każdym razie zmiany podejścia następują bardzo powoli.
Ponieważ księża cieszą się poważaniem i zaufaniem, to mogą angażować się w takie procedery. A potem, nawet jak zacznie wychodzić to na jaw, być bronionym przez Kościół, parafian, nawet prokuraturę(!) - patrz Tylawa. Przywoływanie tutaj psychologów lub mechaników samochodowych jest bez sensu.
Typowe gwałty na osobach dorosłych są mniej bulwersujące, a zatem też mniej medialne, to i się o nich mniej pisze, ale nie tak, że wcale.
Ponieważ księża cieszą się poważaniem i zaufaniem, to mogą angażować się w takie procedery. A potem, nawet jak zacznie wychodzić to na jaw, być bronionym przez Kościół, parafian, nawet prokuraturę(!) - patrz Tylawa. Przywoływanie tutaj psychologów lub mechaników samochodowych jest bez sensu.
Typowe gwałty na osobach dorosłych są mniej bulwersujące, a zatem też mniej medialne, to i się o nich mniej pisze, ale nie tak, że wcale.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Rozumiem, że tym samym uważasz, że samorząd nauczycielski/psychologów, wykorzystując swoje wpływy i powołując się na tajemnicę zawodową aktywnie pomagał swoim pracownikom uniknąć odpowiedzialności karnej (czy to nie informując o przestępstwie w najlepszym wypadku, przez wykorzystanie politycznych wpływów czy wręcz zastraszanie psychiczne ofiar)?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Akurat Kościół i księża nie są skrajnym przypadkiem. Warto zauważyć jak chronieni są członkowie organizacji LGBT przed nagłaśnianiem afer pedofilskich, a podjęcie tematu wzbudza wręcz agresję.KwZ pisze: ↑13 sty 2019, 12:08Ale my mówimy o problemie pedofilii w Kościele i o tym, że pisanie w Wyborczej o tym lub film Kler nie atakują Kościoła tylko dlatego, że podejmują temat. I problem ten jest właśnie dlatego taki ciężki, że niby wszyscy takie zachowania potępiają, ale jednak Kościół się z nich nie oczyszcza, przeciwnie, chroni księży ("funkcjonariuszy"). Albo w każdym razie zmiany podejścia następują bardzo powoli.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jakich organizacji i jakich afer?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No tych, o których nie słychać. Bo tak dobrze są chronieni 
Ostatnio widziany 12.04.2018 w 522
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja tam nie rozumiem, moim zdaniem nikt nie chroni organizacji LGBT przed nagłaśnianiem afer pedofilskich w Kościele. Czasami dość sprawnie to robią zresztą.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Nie, chodzi o pedofili wśród LGBT.
O ile mam styczność z tym środowiskiem, o tyle ci ludzie kładą nacisk na consent i pedofile nie byliby chronieni. A poza tym ilu jest członków organizacji LGBT? Osób LGBT to jeszcze jest trochę, ale zrzeszonych to już śladowe ilości w społeczeństwie.
Sebastian, potrafisz podać jakiś przykład czy tak sobie rzuciłeś bezpodstawną retoryką?
O ile mam styczność z tym środowiskiem, o tyle ci ludzie kładą nacisk na consent i pedofile nie byliby chronieni. A poza tym ilu jest członków organizacji LGBT? Osób LGBT to jeszcze jest trochę, ale zrzeszonych to już śladowe ilości w społeczeństwie.
Sebastian, potrafisz podać jakiś przykład czy tak sobie rzuciłeś bezpodstawną retoryką?
Są badania, że orientacja homoseksualna sprzyja skłonnościom pedofilskim:
https://www.rp.pl/Opinie/310269989-Nauk ... filii.htmlBadania w wielu krajach (w tym też w Holandii) pokazują, że populacja gejów wynosi od 2 do 4 proc., a preferencja pedofila do skrzywdzenia chłopca sięga nawet 33 proc., czyli wśród pedofilów jest nawet 10-krotnie więcej homoseksualistów niż w społeczeństwie.
Jak pokazuje artykuł z prestiżowego Moyo Clinical Proceedings z 2007 r., który podsumowuje dostępną literaturę na temat pedofilii, heteroseksualny pedofil przeciętnie krzywdził około pięciorga dzieci, podczas gdy homoseksualny pedofil krzywdził 11 dzieci. Inne badanie cytowane w tym artykule, przeprowadzone anonimowo wśród pedofilów, wobec których już zakończono prawne restrykcje, pokazało, że przeciętny heteroseksualny pedofil napastował 20 dzieci, a homoseksualny aż 150.
https://www.wprost.pl/tygodnik/14136/Pe ... ykach.htmlPodczas naszego śledztwa po raz kolejny okazało się, jak płynna jest granica między homoseksualnymi skłonnościami a pedofilią. Kiedy niektórzy homoseksualiści mieli kłopoty ze znalezieniem partnera, korzystali z usług dzieci. Część z nich zaspokajała potem swoje potrzeby wyłącznie z dziećmi.
I teraz powinienem odpalić baterię linków, że preferencja to nie to samo co orientacja. Albo co to jest oportunizm / dostępność ofiar.
Z tego drugiego cytatu nasuwa się wniosek, że im większa stygmatyzacja homoseksualistów (=mniejsza dostępność partnerów = niezaspokojone skłonności) tym większa szansa na to, że staną się pedofilami. I aż prosi się o złośliwy praktyczny dowód tej hipotezy.
Z drugiej strony (ale nie podeprę źródłem) słyszałem gdzieś, że pedofilów nie należy rozpatrywać w kategoriach homo- lub heteroseksualnych ze względu na płeć ofiar i że zdarza się, że przykładni heteroseksualni mężowie gwałcą małe dzieci (nie wiem na ile powszechna jest sytuacja odwrotna tj. gej zabawiający się z dziewczynkami).
Z drugiej strony (ale nie podeprę źródłem) słyszałem gdzieś, że pedofilów nie należy rozpatrywać w kategoriach homo- lub heteroseksualnych ze względu na płeć ofiar i że zdarza się, że przykładni heteroseksualni mężowie gwałcą małe dzieci (nie wiem na ile powszechna jest sytuacja odwrotna tj. gej zabawiający się z dziewczynkami).
Tak, ale chłopiec =/= mężczyzna, dziewczynka =/= kobieta. Uzasadnienie zbędne, nie?
Statystyki wskazują, że wśród mężczyzn jest 20-krotnie więcej pedofilów niż w reszcie społeczeństwa. Nic z tego bezpośrednio nie wynika.Ekonomista w RP pisze:Badania w wielu krajach (w tym też w Holandii) pokazują, że populacja gejów wynosi od 2 do 4 proc., a preferencja pedofila do skrzywdzenia chłopca sięga nawet 33 proc., czyli wśród pedofilów jest nawet 10-krotnie więcej homoseksualistów niż w społeczeństwie.
Żaden z podanych linków nie daje przykładu, żeby organizacje LGBT chroniły pedofilów, tak jak Kościół Katolicki. Starają się tylko udowodnić związek między gejami a pedofilami, moim zdaniem słabo. Mam szukać linków, że to niesłuszne?