prawo przewozowe zawiera parę fikcyjnych zapisów - chociażby o publikowaniu rozkładów, było to już przerabiane (swoją drogą chyba Lublin coś takiego praktykował - tylko u nich z przystanków na 7 dni przed zmianą znikały stare rozkłady i wisiały tylko noweWolfchen pisze:Nie jestem prawnikiem, ale po zapoznaniu się z prawem przewozowym, to organizator komunikacji miejskiej jest jednocześnie przewoźnikiem to jego obciąża obowiązek publikowania rozkładów, opracowanie taryfy, etc, a dany przewoźnik/ajent jest tylko podwykonawcą...fik pisze:Czy leci z nami prawnik?
gdyby to było takie proste... W Krakowie swojego czasu to właśnie przewoźnicy publikowali rozkłady, a nie Zarząd (nie wiem, jak obecnie). Tak więc nie ma jednej praktyki, co wskazuje na brak jednej obowiązującej interpretacji tych zapisów...Wolfchen pisze:Nie jestem prawnikiem, ale po zapoznaniu się z prawem przewozowym, to organizator komunikacji miejskiej jest jednocześnie przewoźnikiem to jego obciąża obowiązek publikowania rozkładów