Moja typowa rodzina 2+2 jadąc do Gdańska zapłaciła 20 PLN w PB, bo typowa rodzina planuje zwykle wakacje z dużym wyprzedzeniem i może odpowiednio wcześnie kupić bilety.fik pisze:Już chociażby typowa rodzina 2+2 jadąc do Gdańska zapłaci w TLK 183,80 PLN wobec 180 PLN w PB.
PKP a PKS
Moderator: JacekM
Vilen doliczył pewnie czas dojazdu na Dworzec Południowy.ashir pisze:PB jedzie 5 godz. 45 min., w jednym kursie nawet 5,5h (i to w tym kursie przejechał jeszcze o 20 minut szybciej, pomimo ponad 20 minutowego postoju w Ostródzie),
Fik napisał to do mnie. Mogę dojść do protokołu rozbieżności, że na kolei student ma taniej, a człowiek bez zniżki - drożej.Szeregowy_Równoległy pisze:A co to obchodzi klienta?
Różnica 60-35 zł jest raczej typowa.Szeregowy_Równoległy pisze:Za TLK zapłacę 61zł, za IR 60zł. Za PB zapłacę 35zł
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nietypowy jest brak różnicy w czasie przejazdu, a wręcz różnica na korzyść PB.KwZ pisze:Różnica 60-35 zł jest raczej typowa.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, po dzisiejszej podróży TLK (w PB też jest pan z wózeczkiem, który sprzedaje kanapki) jestem gotów przetestować PB by sprawdzić, czy jest po prostu... czyściej.  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tu bym polemizował, najdrożej za PB do Gdańska zapłaciłem 28 złotych (kupowany minumum tydzień wcześniej). Za PB na trasie Radom - Warszawa płacę od 2 do 6 złotych (kupowany od 30 do 2 dni wcześniej)... Nawet z ulga studencką wychodzi drożej koleją.KwZ pisze:Mogę dojść do protokołu rozbieżności, że na kolei student ma taniej, a człowiek bez zniżki - drożej.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszystkie kryteria, także merytoryczne, podlegają subiektywnej ocenie dokonującego wybór, więc łaskawie przestańcie pieprzyć bez sensu. Jeden nie ma czasu, drugi nie ma pieniędzy, trzeci nie zaśnie na siedząco, a czwarty nie zaśnie z bagażem na półce. Ta dyskusja nie ma sensu.Szeregowy_Równoległy pisze:Jak się merytorycznie nie lubi pociągów, to jest to szereg zastrzeżeń, a jak się wychodzi z założenia, że dwukrotnie droższy pociąg jest atrakcyjniejszy niż komfortowy (jak na autobus) świetnie wyposażony autobus, to w moim odczuciu odchodzimy od części merytorycznej i argumentów, a zaczynają się subiektywne preferencje
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale chyba jednak menu ma skromniejsze.Wolfchen pisze:Ja bym powiedział, że w PB jest pani z koszyczkiem
Nic to, widzę, że IC po prostu wreszcie zdecydowało, że TLK od Ex będzie się czymś różnic...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Raczej ceną za miejscówkę i czystością składu ( choć tutaj tez bym nie był do końca pewny czy aby na pewno ).
Zdarzają się TLK-i z 6 -osobowymi przedziałami w klasie 2, a nawet z kuszetkami udającymi wagon w/w klasy
Zdarzają się TLK-i z 6 -osobowymi przedziałami w klasie 2, a nawet z kuszetkami udającymi wagon w/w klasy
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach