Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 05 lis 2009, 22:38

A ja nadal twierdzę, że najlepszy jest na dworcu gdańskim :] Najgorszy za to na marymoncie...

Awatar użytkownika
Maciek

Post autor: Maciek » 05 lis 2009, 22:39

Panowie! Przez was głodny się robię :P
Dobry Kebab jest też przy Śniadeckich niedaleko placu Politechniki. Gość sprzedający tam ma niezłe poczucie humoru, więc trzeba być cierpliwym i nie dać się wrobić w jajo :P

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lis 2009, 10:56

Jeśli chodzi o Barską, to polecam pizzeryjkę przy jej zaślepionym wlocie w Szczęśliwicką.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 lis 2009, 11:21

No, renoma od lat :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
VOITHek

Post autor: VOITHek » 08 lis 2009, 14:59

Najsmaczniejszy kebab (według mnie) na rogu ulicy Francuskiej i żwycięzców, chociaż kiedyś był ciutkę lepszy :neutral: .
Obrazek
†1243† RiP najlepszy wóz z Ostrej
Šukač Solarisy!!!

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 08 lis 2009, 19:11

Moje nominacje:

Prokebaby:

:arrow: 1. Asad Kebab - ul. Słowackiego, między Domem Handlowym Merkury, a Ratuszem Żoliborza, w głębi dziedzińca - polecam dużą baraninę na cienkim, opiekanym chrupiącym cieście za 12zł, można się nim najeść, biorąc pod uwagę że jest długości około 20cm i ma obwód 30cm. Mój faworyt.
:arrow: 2. Efes Kebab - al. Niepodległości przy skrzyżowaniu z Odyńca i Racławicką, bądź ul. Chmielna między Nowym Światem, a Bracką - bardzo dobry turecki kebab w obu punktach sieci, z tą różnicą, że na Mokotowie można dostać mega kebaba za 16zł, a na Chmielnej tylko dużego za 11zł - oczywiście baranina, innego mięsa tam nie dostaniemy.
:arrow: 3. Amrit Kebab - niedawno odkryty i przetestowany kebab w pawilonach przy ul. Kondratowicza, między przystankami "Park Bródnowski" 01, a "Łabiszyńska" 01 - baranina obowiązkowo, ceny przystępne - 9zł.
:arrow: 4. Kebab pomiędzy wejściami do stacji metra Świętokrzyska (nie pamiętam nazwy) - co prawda wielością nie grzeszy ale jest smaczny i do każdego dają turecką herbatę cynamonową.

Pseudokebaby:

:arrow: 1. Najgorszy kebab jest w al. Waszyngtona, przed Rondem, obok przystanku autobusowego w stronę Grochowa (nie pamiętam nazwy lokalu i nawet nie chcę) - za 8zł można zjeść kebaba z zimnym mięsem z chrząstkami, oczywiście wyelki minus za brak mięsa z baraniny - odradzam.
:arrow: 2. Przereklamowane kebaby na Marszałkowskiej, vis a vis Mc Donald's - gdy mam wybór, czy zjeść tam, czy w sąsiednim fastfoodzie, to wybieram lokal na M. I tu i tu stawiają na szybkość wykonania, a nie na jakość. W Mc Donalds przynajmniejza tę samą cenę można bardziej zalspokoić głód.
:arrow: 3. Kebab przy ul. Malborskiej, za przystankiem "Targówek-Ratusz" 04 - dużo cebuli, mało mięsa, bez możliwości wyboru opcji "baranina", do tego podlany sporą ilością sosu, dzięki czemu efekt ujebania się podczas jedzenia murowany.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 08 lis 2009, 19:16

ZaciszaniN pisze:
:arrow: 3. Armit Kebab - niedawno odkryty i przetestowany kebab w pawilonach przy ul. Kondratowicza, między przystankami "Park Bródnowski" 01, a "Łabiszyńska" 01 - baranina obowiązkowo, ceny przystępne - 9zł.
Amrit, i niebawem otwierają filię na pl. Wilsona, nareszcie Żoliborz przestaje być totalną gastronomiczną pustynią! :) mają nawet stronę internetową www.amrit.pl :)
noidea

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 lis 2009, 19:27

Bastian pisze:No, renoma od lat :]
Ano. Ja znam to miejsce, hm... będzie 12 lat gdzieś.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 08 lis 2009, 19:32

A ja mam pytanie prawie w temacie: Gdzie można zjeść kebaba w pobliżu SGGW? Powiedzmy w zasięgu 20 minut transportu od przystanku SGGW-Rektorat.

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 08 lis 2009, 19:40

ZaciszaniN pisze:Prokebaby: :arrow: 4. Kebab pomiędzy wejściami do stacji metra Świętokrzyska (nie pamiętam nazwy) - co prawda wielością nie grzeszy ale jest smaczny i do każdego dają turecką herbatę cynamonową.
MBM Fabryka Kebabu
Od niedawna mają tą promocję z herbatą, swoją drogą świetny sposób na reklamę :)

ZaciszaniN pisze:Psełdokebaby:

:arrow: 2. Przereklamowane kebaby na Marszałkowskiej, vis a vis Mc Donald's - gdy mam wybór, czy zjeść tam, czy w sąsiednim fastfoodzie, to wybieram lokal na M. I tu i tu stawiają na szybkość wykonania, a nie na jakość. W Mc Donalds przynajmniejza tę samą cenę można bardziej zalspokoić głód.
PSEUDOkebaby! :)

Musiałeś trafić na gorszy dzień, bo Diana (okienko po lewej) oferuje pyszny kebab, boli trochę brak baraniny.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 08 lis 2009, 20:34

Adam G. pisze:Amrit, i niebawem otwierają filię na pl. Wilsona, nareszcie Żoliborz przestaje być totalną gastronomiczną pustynią! :) mają nawet stronę internetową www.amrit.pl :)
Przecież na Pl. Wilsona od lat funkcjonuje kebab obok ekspedycji. Co prawda nie jadam tam od dawna, lecz pamiętam, że gdy sieć punktów z kebabami dopiero raczkowała, był to jeden z bardziej popularnych lokali w mieście.
Tyrystor pisze:PSEUDOkebaby! :)
Poprawione ;)
Musiałeś trafić na gorszy dzień, bo Diana (okienko po lewej) oferuje pyszny kebab, boli trochę brak baraniny.
Dla mnie kebab z kurczaka to nie kebab, tak samo jak wyrób czekoladopodobny to nie czekolada. Poza tym byłem tam kilka razy, za czasów gdy nie miał jeszcze konkurencji po drugiej stronie Marszałkowskiej - miernota. I nie wiem skąd te kolejki, chyba tylko ze względu na dobrą lokalizację i przystępne miejsce (przy ruchliwym skrzyżowaniu). Ja jednak, będąc w centrum, wolę nadłożyć drogi i pojechać do Asad Kebab przy Słowackiego.

Awatar użytkownika
jajcys

Post autor: jajcys » 08 lis 2009, 20:44

ZaciszaniN pisze: :arrow: 2. Efes Kebab - al. Niepodległości przy skrzyżowaniu z Odyńca i Racławicką, bądź ul. Chmielna między Nowym Światem, a Bracką - bardzo dobry turecki kebab w obu punktach sieci, z tą różnicą, że na Mokotowie można dostać mega kebaba za 16zł, a na Chmielnej tylko dużego za 11zł - oczywiście baranina, innego mięsa tam nie dostaniemy.
Coś mi się wydaje, że zapomniałeś o efesie-matce, pierwszym kebsie w warszawie na Saskiej Kępie. Do wyboru lawasz i bułka, porcja, półtorej i podwójna porcja, z tym, że ta ostatnia kosztuje 20zł i jest praktycznie nie do zjedzenia chyba że na dobrej gastrofazie albo po >5 browarkach.

Pseudokebaby:
:arrow: 1. Najgorszy kebab jest w al. Waszyngtona, przed Rondem, obok przystanku autobusowego w stronę Grochowa (nie pamiętam nazwy lokalu i nawet nie chcę) - za 8zł można zjeść kebaba z zimnym mięsem z chrząstkami, oczywiście wyelki minus za brak mięsa z baraniny - odradzam.
Faraon przy rondzie? W sumie tylko ten lokal kojarzę. I tam baranek jest (chociaż ujowy)
Obrazek
M-1 507 509 N22+N72

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 08 lis 2009, 21:17

jajcys pisze:Coś mi się wydaje, że zapomniałeś o efesie-matce, pierwszym kebsie w warszawie na Saskiej Kępie.
Nie kojarzę żadnego kebaba na Saskiej Kępie, poza tym na skrzyżowaniu Francuskiej i Zwycięzców - no chyba, że to właśnie o tego chodzi. Tak czy inaczej nie jadłem tam.
Do wyboru lawasz i bułka, porcja, półtorej i podwójna porcja, z tym, że ta ostatnia kosztuje 20zł i jest praktycznie nie do zjedzenia
Jak mówisz, że jest nie do zjedzenia to czym prędzej muszę się tam wybrać i sprostać wyzwaniu :grin: W al. Niepodległości też jest podwójna porcja, ale chyba mniej kosztuje (jakieś 16zł czy coś #-o ).
chyba że na dobrej gastrofazie albo po >5 browarkach.
No gastrofaze to ma się na drugi dzień po tej lub większej ilości browarów, ale czym innym się ona objawia :D Chyba, że miałeś na myśli syndrom odkurzacza :-"
Faraon przy rondzie? W sumie tylko ten lokal kojarzę. I tam baranek jest (chociaż ujowy)
Tak, to o tego chodzi. Paździeż straszny. Ale z tego co pamiętam (choć pamięć w tym przypadku może być zawodna, bo jadłem tam po melanżu - i to kilka miesięcy temu), że kurczak był, a baranina nie...

przewoz

Post autor: przewoz » 08 lis 2009, 21:23

Najlepsze:
* Amira na MArszałkowskiej w zagłębiu seksszopowo-kebabowym, kawałek dalej jest Troy. Też OK. Ale Amira z nich najlepsza.
* Fenicja na Francuskiej 31 (pierwszy Kebab po prawej stronie idąc od Waszyngtona).
Na najgorsze kreują się:
* jakiś kebab na dw. wschodnim od strony Kijowskiej i Sahara. Ta pierwsza - może w dzień by lepiej smakowało i było zjadliwe, to drugie - raz jadłęm, zalałem się prawie... nic szczególnego, dziękuję, są lepsze.

dzidek

Post autor: dzidek » 08 lis 2009, 21:34

ZaciszaniN pisze:
:arrow: 3. Amrit Kebab - niedawno odkryty i przetestowany kebab w pawilonach przy ul. Kondratowicza, między przystankami "Park Bródnowski" 01, a "Łabiszyńska" 01 - baranina obowiązkowo, ceny przystępne - 9zł.
jajcys pisze:Coś mi się wydaje, że zapomniałeś o efesie-matce, pierwszym kebsie w warszawie na Saskiej Kępie.
Co prawda nie jadłem ale słyszałem o powyższych pozytywne opinie.
hafilip84 pisze:A ja mam pytanie prawie w temacie: Gdzie można zjeść kebaba w pobliżu SGGW? Powiedzmy w zasięgu 20 minut transportu od przystanku SGGW-Rektorat.
Dobry pytanie. U mnie i u znajomych niestety zawsze kończy się na Da Grasso albo pobliskich stacjach benzynowych BP i Statoil (zapiekanki, hot dogi). Ciężko znaleźć w pobliżu SGGW jakieś inne dobre jedzenie :/ Dlatego jakby ktoś słyszał o jakimś kebabie to proszę o info :)

ODPOWIEDZ