To żeś se uwarzyłLukasz436 pisze:Też tak uwarzam.
Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
No właśnie. Pamiętam jak w projekcie zmian komunikacyjnych na Ursynowie widniało 168 na Jeziorki, ale wtedy to nie przeszło.Dęboszczak pisze:Na Jeziorki miała pojechać całotygodniowa linia kursująca co 15/20/20, ale po co, skoro lepsza co 60 min, tak przynajmniej wymyślił sobie Ursynów.Bastian pisze:Tych zmian na pewno nie. Zaś UD był przeciw.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nikt o tym nie myślał, póki co. A co proponujesz? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A ja mogęBastian pisze:Nikt o tym nie myślał, póki co. A co proponujesz?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wcale nie będzie wyglądać, ot co.R-11 Kleszczowa pisze:Mariensztat... tzn. nie wiem jak to będzie wyglądało przy okazji budowy metra
Może tak: w ciągu tego roku 105 nie ma co ruszać, a potem i tak Świętokrzyska będzie zamknięta. Więc do tematu wrócimy za parę lat
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Witam, jestem mieszkańcem ul.Wyczółki. Po rozmowach z sąsiadami a także ze znajomymi ze Służewca chciałbym zaproponować poniższe zmiany(przy okazji otwarcia wiaduktu trzeba usprawnić komuniakcje na Służewcu:
linia 138-wycofanie jej z Bokserskiej i powrót do starej trasy Rakowiecka-Utrata
linia 148-tak jak proponuje ZTM czyli na lotnisko, tylko tłumaczenie że zapewni połączenie Gocławia z lotniskiem troche dziwne skoro w pobliżu jest 188
Linia 154-wydłużenie na Bemowo ale zdecydowana korekta na Ochocie gdyż od BW20 wzdłuż całej Grójeckiej pokrywa się z tramwajami
165-M Wilanowska-Domaniewska-Modzelewskiego-Orzycka-Gotarda-Bokserska-Kłobucka-Poleczki-Puławska-Sójki.....Natolin (taka trasa pozwala na likwidacje linii 174)
174-likwidacja linii, na odcinku Bokserska-Metro przejęta przez 165 i 193 a wzdłuż Al.Niepodległości metro i inne linie
192-powrót linii, usprawni komunikacje Służewiec-Centrum, połączenie Służewca z Centrum i Dw.Centralnym, przywróci jedyne połączenie Uniwersytetu ze Służewcem i Wyczółkami
306-korekta proponowanej trasy, brak potrzeby kierowania jej aż na Kabaty
504- wycofanie jej z Puławskiej i Rzymowskiego i puszczenie przez Poleczki do Żwirki i Wigury i dalej stałą trasą do Dw.Centralnego(pasażerów przejmie linia 136)
[ Dodano: 2008-02-25, 14:37 ]
nie wspomniałem o linii 182 o której każdy mówi że trzeba ją poprawić ale każdy ma inną wizję jej przebiegu
linia 138-wycofanie jej z Bokserskiej i powrót do starej trasy Rakowiecka-Utrata
linia 148-tak jak proponuje ZTM czyli na lotnisko, tylko tłumaczenie że zapewni połączenie Gocławia z lotniskiem troche dziwne skoro w pobliżu jest 188
Linia 154-wydłużenie na Bemowo ale zdecydowana korekta na Ochocie gdyż od BW20 wzdłuż całej Grójeckiej pokrywa się z tramwajami
165-M Wilanowska-Domaniewska-Modzelewskiego-Orzycka-Gotarda-Bokserska-Kłobucka-Poleczki-Puławska-Sójki.....Natolin (taka trasa pozwala na likwidacje linii 174)
174-likwidacja linii, na odcinku Bokserska-Metro przejęta przez 165 i 193 a wzdłuż Al.Niepodległości metro i inne linie
192-powrót linii, usprawni komunikacje Służewiec-Centrum, połączenie Służewca z Centrum i Dw.Centralnym, przywróci jedyne połączenie Uniwersytetu ze Służewcem i Wyczółkami
306-korekta proponowanej trasy, brak potrzeby kierowania jej aż na Kabaty
504- wycofanie jej z Puławskiej i Rzymowskiego i puszczenie przez Poleczki do Żwirki i Wigury i dalej stałą trasą do Dw.Centralnego(pasażerów przejmie linia 136)
[ Dodano: 2008-02-25, 14:37 ]
nie wspomniałem o linii 182 o której każdy mówi że trzeba ją poprawić ale każdy ma inną wizję jej przebiegu
Odnośnie 504 to nie wiem czemu niektórzy twierdzą, że linia gdyby jeździła przez Lotnisko to kręciłaby się po nim bardzo długo . Wystarczyłoby aby 504 zatrzymywało się na tych przystankach:
w kier.Kabat
Sasanki 01
Ośr.Wojskowy (NŻ) 01
Port Lotniczy 03
Port Lotniczy 05
następnie już na Poleczki
w kier.Dw.Centralnego
jedyny przystanek na Lotnisku to Port Lotniczy 08
następnie Ośr.Wojskowy (NŻ) 02
Sasanki 02
Jakie korzyści?
ominięcie gigantycznych korków na Marynarskiej.
odciążenie 175 w godz.szczytu (może turyści niekoniecznie ale pracownicy Lotniska i z Ośr.Wojskowego chętnie korzystaliby z 504).
Lepsze wykorzystanie linii 136 w okolicach Rzymowskiego.
w kier.Kabat
Sasanki 01
Ośr.Wojskowy (NŻ) 01
Port Lotniczy 03
Port Lotniczy 05
następnie już na Poleczki
w kier.Dw.Centralnego
jedyny przystanek na Lotnisku to Port Lotniczy 08
następnie Ośr.Wojskowy (NŻ) 02
Sasanki 02
Jakie korzyści?
ominięcie gigantycznych korków na Marynarskiej.
odciążenie 175 w godz.szczytu (może turyści niekoniecznie ale pracownicy Lotniska i z Ośr.Wojskowego chętnie korzystaliby z 504).
Lepsze wykorzystanie linii 136 w okolicach Rzymowskiego.