Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
Ja mam pytanie o przejazd tramwajowy na Waryńskiego. Na nitce w stronę Centrum jest już chyba zrobiony na gotowo. Ale równo to tam nie jest za cholerę. Pomijam stan samej Waryńskiego, ale wjeżdżając na torowisko wyraźnie się odczuwa dobicie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Częściowo to na pewno wynika z faktu, że Waryńskiego tam nie idzie idealnie w poziomie. Ale mam wrażenie, że jest tam gorzej niż było. Aczkolwiek i tak lepiej niż w przeciwną stronę przed remontem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Teoretycznie i praktycznie byłoby to możliwe. W akomodacji w czasach przejść międzyfazowych. Odliczenie w zakresie min. 6" nawet do 14", 16".Szop pisze:Czy naprawdę nie dałoby sie zamontować zegara odliczającego czas do pionowej pałki?
Tylko jest pytanie, czy motorniczy nie ruszałby już na czerwone (np. w ostnich 2-3" odliczania) ?
Zamknąłby drzwi zawczasu, aby efektywnie wykorzystać przydzielony czas. Albo pasażerowie widzieliby, że muszą się pospieszyć ze wsiadaniem. Albo zacząłby nieco wcześniej dzwonić na zawalidrogę.
I dlaczego tylko w akomodacji, a nie też w stałoczasówce?
Ale niedasie.
I dlaczego tylko w akomodacji, a nie też w stałoczasówce?
Ale niedasie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No moim zdaniem to wręcz prędzej w stałoczasówce, niż akomodacji.
BTW, przedsygnały już mamy w Warszawie. Kto zgadnie, gdzie?
BTW, przedsygnały już mamy w Warszawie. Kto zgadnie, gdzie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chodzi ci o Kaliskiego, i sygnalizowane motorniczym wykrycie tramwaju?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, ale na razie tylko przy WAT kier. Centrum wygląda to mniej więcej tak, jak powinno.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przy WAT sobie to oglądałem, więc nie wiem jak jest gdzie indziej 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdzie indziej trzeba podjechać pod sygnalizator, by się zalogować.  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
W stałoczasówce to normalne, jak pisałem wczesniej mozna to też w pewnym, ograniczonym zakresie zrobić i w akomodacji (tu przejście międzyfazowe z dowolnej fazy do fazy z T).
Jestem nawet zwolennikiem takiego odliczania, ale w ograniczonym zakresie czyli sumaryczny czas potrzebny na procedurę od zauważenia odliczenia, zamknięcia drzwi i wszystkie z nim towarzyszące czynności. Moja obawa o wcześniejsze ruszenie na czerwone (poziomą pałkę) jest uzasadnione ponieważ z moich obserwacji motorniczowie podlądają sygnalizatory dla pieszych i bardzo często ruszają gdy pali im sie czerwone (pozioma pałka).
[ Dodano: |3 Cze 2011|, 2011 23:42 ]
Ale mimo wszystko podglądanie sygnału dla pieszych jest związane z zezwoleniem dla T (chociaż nie zawsze - możliwa zmienna kolejność faz w akomodacji).
Jednak tego typu odliczanie na pewno zapewniłoby większą płynność ruchu. Odliczanie od początku cyklu nie ma sensu. Po co komu ta informacja.
Jestem nawet zwolennikiem takiego odliczania, ale w ograniczonym zakresie czyli sumaryczny czas potrzebny na procedurę od zauważenia odliczenia, zamknięcia drzwi i wszystkie z nim towarzyszące czynności. Moja obawa o wcześniejsze ruszenie na czerwone (poziomą pałkę) jest uzasadnione ponieważ z moich obserwacji motorniczowie podlądają sygnalizatory dla pieszych i bardzo często ruszają gdy pali im sie czerwone (pozioma pałka).
[ Dodano: |3 Cze 2011|, 2011 23:42 ]
Ale mimo wszystko podglądanie sygnału dla pieszych jest związane z zezwoleniem dla T (chociaż nie zawsze - możliwa zmienna kolejność faz w akomodacji).
Jednak tego typu odliczanie na pewno zapewniłoby większą płynność ruchu. Odliczanie od początku cyklu nie ma sensu. Po co komu ta informacja.
- Bastian
- Sułtan Maroka
W takim razie co by się miało pogorszyć w porównaniu ze stanem przez ciebie opisanym?Majusi pisze:Moja obawa o wcześniejsze ruszenie na czerwone (poziomą pałkę) jest uzasadnione ponieważ z moich obserwacji motorniczowie podlądają sygnalizatory dla pieszych i bardzo często ruszają gdy pali im sie czerwone (pozioma pałka).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
I to powoduje twoją, jak piszesz, obawę? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow