Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Skoro mowa o dokumentach, to za wadliwie sporządzony dokumet (jak w tym przypadku) dyscyplinarka jak najbardziej na miejscu - parokrotna utrata premii by nauczyła co niektóre osoby stosowania nazw oficjalnych w dokumentach. 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie spotkałem się.MisiekK pisze:Nazwa ta pojawia się powszechnie w dokumentach miejskich.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... wajow.html
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... rafna.htmlW ścisłym centrum kolejnych problemów można się spodziewać już od 10 kwietnia. Wtedy zaczną się roboty na tzw. rondzie Gierka - tak ruchliwe skrzyżowanie Al. Jerozolimskich i al. Jana Pawła II nazywa Wiesław Witek, miejski koordynator ds. remontów
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... hwaly.htmlWśród zapowiedzi komunikacyjnego armagedonu, który czeka nas Warszawie jak co roku, pojawia się kwietniowy paraliż "ronda Gierka". Gdzie to? Nie wiedziałbym, gdyby nie dodatkowe wyjaśnienie, że chodzi o wymianę torów tramwajowych koło Dworca Centralnego - tam gdzie al. Jana Pawła zbiega się z Al. Jerozolimskimi.
Pierwsze słyszę o "rondzie Gierka", ale to podobno miejscy drogowcy na czele z koordynatorem ratusza ds. remontów Wiesławem Witkiem na własną rękę uczcili w ten sposób I sekretarza PZPR.
Rondo Gierka nazwane przez drogowców byłoby więc w Warszawie symbolem wielkiej drogowej fuszerki, niedotrzymanych terminów, zakorkowanych objazdów, z którymi kierowcy zmagają się do dziś. Inaczej niż w innych miastach (Sosnowiec, Włocławek, Piotrków Trybunalski), gdzie ronda I sekretarza powstały ku jego chwale. IPN żądał zresztą, by je zdekomunizować.
W zeszłym roku do nazwania ronda przy Centralnym przymierzali się radni lewicy. W roli jego patrona widzieli jednak trenera piłkarskiej reprezentacji Polski Kazimierza Górskiego.
SLD wciąż stawia na rondo Gierka. Jest projekt uchwały
Działacze wskazali też lokalizację upamiętnienia: bezimienne rondo przy Dworcu Centralnym. Nie dość, że dworzec powstał za rządów I sekretarza, to - jak się okazało - rondo nosiło nieformalnie imię Gierka od wielu lat. Tak miało go[sic!] nazwać "środowisko inżynierskie związane z drogownictwem".
A ja wielokrotnie. Ostatnio jakieś pomiary poziomu zanieczyszczeń i hałasu w ciągu Jerozolimskich BOŚ-u...Bastian pisze:Nie spotkałem się.MisiekK pisze:Nazwa ta pojawia się powszechnie w dokumentach miejskich.
A że koledzy z Sojusz Lewostronnej Demokracji się do tego podłączają - w sumie nie dziwne.
A z innej beki - kilka dni temu pan z infolinii służby dyżurnej BZK nie wiedział, że istnieje Rondo Lubomirskiego
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale są skrzyżowania, więc wszystko ok.MichalJ pisze:W pierwszych 2 miejscach nie ma rozjazdów
Nie, przecież ciągle był utrzymywany ruch most <-> Waszyngtona. Do wymiany są więc rozjazdy od strony mostu.MichalJ pisze:na rondzie W. nie było wszystko wymienione?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nawet wtedy, kiedy most był nieczynny? No, no.Bastian pisze:Nie, przecież ciągle był utrzymywany ruch most <-> Waszyngtona. Do wymiany są więc rozjazdy od strony mostu.MichalJ pisze:na rondzie W. nie było wszystko wymienione?
Co najmniej przez cały wrzesień 2007 na rondzie Waszyngtona nie było tramwajów w żadnej relacji, a z mostu nic nie jechało chyba przez 4 miesiące.
Czy to było tak dawno, że już trzeba wymieniać na nowo?
Ja też nie. I nie za bardzo wiem które z powyżej zacytowanych wydań GS uznać za dokument miejski.Bastian pisze:Nie spotkałem się.MisiekK pisze:Nazwa ta pojawia się powszechnie w dokumentach miejskich.
Za to w dokumentach miejskich spotkałem się z określeniem "Wiadukt Pancera" którego resztki nie przetrwały budowy Trasy W-Z.
Polityka złym doradcą w pracy!
Stawiają Ściankę Larsena.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Acianka_Larsena
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Acianka_Larsena
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33