A co to już Al. Wilanowska nie ma Metra Wilanowskiej czy Doliny Służewieckiej? 217, 239 + podmiejskie i przesiadka w metro lub w autobusy na Dolinie. Nie jednoperonowo więc nie będziemy się przesiadać?ArturS pisze:A co to TŁ już nie ma, że z każdego rejonu musi być dojazd bezpośredni do Centrum? 146 i przesiadka w tramwaj na RW to co? Nie jednoperonowo więc nie będziemy się przesiadać?
PorzÄ dki na poĹudniu (117, 519)
Moderator: Wiliam
No to proste rowiązanie Wilanów będzie się przesiadał na metro albo w autobusy na Dolinie a Gocław i SASKA KĘPA na RW i będzie ok. I jedni i drudzy będą mieli swoje do dojścia na częste i metro (Wilanów) i tramwaj (Saska Kępa). A nie jedni do Centrum bezpośrednio a inni w inne miejsca (np. Szpital, biurowce na Służewcu) z przesiadką.
I nie do mnie pretensje, że namnożyli linii na Al. Wilanowskiej. Widocznie tak jest łatwiej, zawsze to więcej numerków niż zrobić naprawdę porządek.
[ Dodano: |25 Sty 2011|, 2011 15:04 ]
.
I nie do mnie pretensje, że namnożyli linii na Al. Wilanowskiej. Widocznie tak jest łatwiej, zawsze to więcej numerków niż zrobić naprawdę porządek.
[ Dodano: |25 Sty 2011|, 2011 15:04 ]
Żebyś się nie zdziwił, że cokolwiek ruszą, czerwone numerki drażnią tylko w nielicznych miejscach w Warszawie, ups pardon na obrzeżachKrzysiek_S pisze:A raczej komasacja z 507 i E-5.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A są jakieś czerwone numerki, które jeżdżą tylko po centrum?ArturS pisze:czerwone numerki drażnią tylko w nielicznych miejscach w Warszawie, ups pardon na obrzeżach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Już było wyjaśnienie dlaczego jedni bezpośrednio a inni nie:ArturS pisze:No to proste rowiązanie Wilanów będzie się przesiadał na metro albo w autobusy na Dolinie a Gocław i SASKA KĘPA na RW i będzie ok. I jedni i drudzy będą mieli swoje do dojścia na częste i metro (Wilanów) i tramwaj (Saska Kępa). A nie jedni do Centrum bezpośrednio a inni w inne miejsca (np. Szpital, biurowce na Służewcu) z przesiadką.
Natomiast co do faktu, iż:Bastian pisze:Nie. Na tak małej odległości strata na przesiadkę będzie większa, niż zysk z jazdy tramwajem (a nawet jego brak, biorąc pod uwagę buspas). Takie rzeczy się robi na dalszych odległościach, bo wtedy mają sens.
to drażnią tam gdzie dublują SKM i KM lub tramwaj. Takie życie, nie bez powodu na obrzeżach są tańsze mieszkania: gorsza infrastruktura drogowa, komunikacja i daleko do centrum. Dlatego, o co te pretensje do Saskiej Kępy? Że mają blisko do centrum? Nikt nikomu nie broni tam zamieszkać.ArturS pisze:czerwone numerki drażnią tylko w nielicznych miejscach w Warszawie, ups pardon na obrzeżach
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gorzej, jak Saska Kępa w imię "naszej wsi spokojnej" sabotuje rozwój komunikacji na tych dalszych, tańszych osiedlach
, a pomysł zabrania chociaż jednego publicznego (=darmowego) miejsca postojowego niezmiennie skutkuje awanturą. A przecież nikt mieszkańcom SK nie zabrania się przeprowadzić w miejsce, gdzie miejsca dla aut w bród! 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
chester pisze:444 chyba łapie się na dawną gminę Centrum?
E-5Bastian pisze:A jeździ?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jak tak teraz obserwuję, to ten tramwaj Gocławowi wcale nie jest do szczęścia potrzebny. Po ostatnich zmianach i wzmocnieniach komunikacja autobusowa jest tu rewelacyjna. Są buspasy na TŁ i w Al. Jerozolimskich, tramwaj wcale nie byłby szybszy, a wręcz przeciwnie.Glonojad pisze:Gorzej, jak Saska Kępa w imię "naszej wsi spokojnej" sabotuje rozwój komunikacji na tych dalszych, tańszych osiedlach, a pomysł zabrania chociaż jednego publicznego (=darmowego) miejsca postojowego niezmiennie skutkuje awanturą. A przecież nikt mieszkańcom SK nie zabrania się przeprowadzić w miejsce, gdzie miejsca dla aut w bród!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale byłby wydajniejszy. Przy takim skoncentrowaniu potoku pasażerskiego buduje się szynę, a autobusy kieruje gdzie indziej do bardziej rozproszonych zadań.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zapominasz, że są pojemniejszeLipa pisze:Jak tak teraz obserwuję, to ten tramwaj Gocławowi wcale nie jest do szczęścia potrzebny. Po ostatnich zmianach i wzmocnieniach komunikacja autobusowa jest tu rewelacyjna. Są buspasy na TŁ i w Al. Jerozolimskich, tramwaj wcale nie byłby szybszy, a wręcz przeciwnie.
To ja mam pomysł. Zamiast budowy T na Tarcho, Saską Kępę i Gocław (jak nie to nie), to wybudować do Ząbek (tam chcą) no i może Piaseczno (tam też chyba chcieli). Skończy się pierdzielenie, że T będzie za wolne. W nagrodę Gocław, Saska Kępa i Tarcho będą się kisić w autobusach. Oczywiście o podnoszeniu częstotliwości autobusom do tych wsi nie może być mowy