Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Czyli jednak nie zdołano zapewnić lewoskrętu:
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=591&l=1
"Utrudnienia w ruchu dla linii 508 i N13
od 12.05.2010 (środa) od godz. 22:00 do 12.08.2010 (czwartek)
Linie 508 i N13 zostaną skierowane na trasy objazdowe (tylko w jednym kierunku):
508 METRO MARYMONT – ... – most Grota-Roweckiego – Modlińska – Światowida – Myśliborska – Porajów – ... – NOWODWORY;
N13 DW. CENTRALNY – ... – Jagiellońska – Modlińska – Światowida – Myśliborska – Porajów – ... – CHOSZCZÓWKA.
Jednocześnie ulega zawieszeniu funkcjonowanie przystanku PORAJÓW 02.
W zastępstwie zawieszonego uruchomione zostaną przystanki zastępcze:
- PORAJÓW 52 zlokalizowany w ul. Myśliborskiej, 103 m przed przystankiem 02 – obowiązujący dla linii 186, 503, 509, 510 (jako stały), N53 i N63 (jako warunkowy);
- PORAJÓW 54 zlokalizowany w ul. Porajów, 71 m przed ul. Myśliborską – obowiązujący dla linii 211 (jako stały).
Powodem zmian jest budowa kolektora przesyłowego do Oczyszczalni Ścieków „Czajka”."
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=591&l=1
"Utrudnienia w ruchu dla linii 508 i N13
od 12.05.2010 (środa) od godz. 22:00 do 12.08.2010 (czwartek)
Linie 508 i N13 zostaną skierowane na trasy objazdowe (tylko w jednym kierunku):
508 METRO MARYMONT – ... – most Grota-Roweckiego – Modlińska – Światowida – Myśliborska – Porajów – ... – NOWODWORY;
N13 DW. CENTRALNY – ... – Jagiellońska – Modlińska – Światowida – Myśliborska – Porajów – ... – CHOSZCZÓWKA.
Jednocześnie ulega zawieszeniu funkcjonowanie przystanku PORAJÓW 02.
W zastępstwie zawieszonego uruchomione zostaną przystanki zastępcze:
- PORAJÓW 52 zlokalizowany w ul. Myśliborskiej, 103 m przed przystankiem 02 – obowiązujący dla linii 186, 503, 509, 510 (jako stały), N53 i N63 (jako warunkowy);
- PORAJÓW 54 zlokalizowany w ul. Porajów, 71 m przed ul. Myśliborską – obowiązujący dla linii 211 (jako stały).
Powodem zmian jest budowa kolektora przesyłowego do Oczyszczalni Ścieków „Czajka”."
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=559&l=1zeus pisze:mam pytanie czy wiadomo do kiedy mniej więcej potrwa wyłączenie z ruchu dwóch torów na pętli Żerań FSOKiedy ma szansę wrócić 16
Czyli 1.08.2010...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A co, silne 18 Ci nie smakuje? Bo ja bym chętnie 16 utrącił, a w zamian 41 wyciągnął do Wyścigów...zeus pisze:mam pytanie czy wiadomo do kiedy mniej więcej potrwa wyłączenie z ruchu dwóch torów na pętli Żerań FSOKiedy ma szansę wrócić 16
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Myślisz, że frekwencja w 210 wskazuje na taką potrzebę?Glonojad pisze:w zamian 41 wyciągnął do Wyścigów...
Ale generalnie muszę przyznać, że mi silna 18 też się podoba
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Kupuję ten pomysł, ale szansę realizacji daję 0%Glonojad pisze:A co, silne 18 Ci nie smakuje? Bo ja bym chętnie 16 utrącił, a w zamian 41 wyciągnął do Wyścigów...zeus pisze:mam pytanie czy wiadomo do kiedy mniej więcej potrwa wyłączenie z ruchu dwóch torów na pętli Żerań FSOKiedy ma szansę wrócić 16
Ależ bardzo smakujeGlonojad pisze:A co, silne 18 Ci nie smakuje? Bo ja bym chętnie 16 utrącił, a w zamian 41 wyciągnął do Wyścigów...
[ Dodano: |18 Maj 2010|, 2010 00:55 ]
Osobiście, jeśli muszę np. wracać z Centrum do siebie, od dłuższego czasu wybierałem wariant: metro, następnie przesiadka na Gdańskim właśnie w 16 i potem na Żeraniu do linii Nieporęckich
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
- tarantula01
- Kontakt:
Teraz, może i tak, ale po zbudowaniu TMP i tramwaju?SławekM pisze:Kupuję ten pomysł, ale szansę realizacji daję 0%Glonojad pisze:A co, silne 18 Ci nie smakuje? Bo ja bym chętnie 16 utrącił, a w zamian 41 wyciągnął do Wyścigów...
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Nie masz jak. Na Jana Pawła następnej silnej linii nie potrzeba. A na Marszałkowskiej po 36 na pewno nikt nie płacze.zeus pisze:Ależ bardzo smakujeZ tym że zastanawiam czy nie lepiej zrobić właśnie silną 16, albo jakąś linie o podobnej trasie jadącą przez Dworzec Gdański
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
IMHO Ratusz wystarczy, zwłaszcza częściej. A już szczególnie w perspektywie mostu Północnego...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- gregory5576
- Kontakt:
Pawciu powiedz to tym z Marymontu, a metro tam nie dojeżdża.pawcio pisze:Przecież tam ta 36 to i tak zbytek łaski w spadku po Andersie...