120Na SWING
A ja odnoszę czasem wrażenie, że 9 jest niekiedy właśnie dlatego tak nabita właśnie dlatego, że tam jeżdżą pesy. Być może to moje subiektywne odczucie, jednak nieraz się zdarza, że jak jadą dwa tramwaje - 105Na i pesa, to pesa jest bardziej nabita, pomimo że spora część osób wysiada na przykład przy dworcu Centralnym czy Metrze Centrum, a więc teoretycznie mogliby dojechać jednym lub drugim tramwajem. I w pesie wtedy jest strasznie ciasno, co akurat mi się średnio podoba.Glonojad pisze:Jakby była taka zwykła, to by nią tylu ludzi nie jeździło. Proste.
Może teraz, w wakacje, model tramwaju rzeczywiście robi różnicę, ale w ciągu roku szkolnego/akademickiego w szczycie nie ma różnicy czy jedziemy 120N, 123N czy 105Na - tłok jest zawsze. Często nawet, jadąc z Ochoty do Centrum przesiadałem się na Placu Zawiszy w 8, 22 czy 24, bo przyjeżdżały znacznie mniej załadowane.fraktal pisze:A ja odnoszę czasem wrażenie, że 9 jest niekiedy właśnie dlatego tak nabita właśnie dlatego, że tam jeżdżą pesy. Być może to moje subiektywne odczucie, jednak nieraz się zdarza, że jak jadą dwa tramwaje - 105Na i pesa, to pesa jest bardziej nabita, pomimo że spora część osób wysiada na przykład przy dworcu Centralnym czy Metrze Centrum, a więc teoretycznie mogliby dojechać jednym lub drugim tramwajem. I w pesie wtedy jest strasznie ciasno, co akurat mi się średnio podoba.
Paradoksalnie też w tygodniu przez większą część dnia z Ochoty na Ursynów szybciej się jedzie przez Metro Centrum niż 136, 172 + metro, 189 + metro, 504, czy czymkolwiek innym co jedzie Racławicką lub Sasanki. I nie trzeba się umawiać z rozkładem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może, ale "po co ryzykować".ashir pisze:A czemu SWING nie może jeździć po jednotorze?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Dzulikiewicz
A to ciekawostka, którego projektu? Bo plany były takie:Glonojad pisze:Nie, nie mógłby. Wagon zakupiony w ramach projektu. 1 albo 4 na dzisiaj, jak tylko będzie dostępność trasy.SławekM pisze:Nie musi koniecznie Mokotów wystawiać to na 4. Ale mógłby to wystawić np. na 17 czy 33.
Planowany podział taboru na projekty przewidziane do dofinansowania ze środków Unii Europejskiej jest następujący:
1) "Modernizacja trasy tramwajowej W-Z odc. Cm. Wolski - Dw. Wileński": 30 tramwajów,
2) "Modernizacja trasy tramwajowej w Al. Jana Pawła II odc. pętla Piaski - pętla Kielecka": 25 tramwajów,
3) "Modernizacja trasy tramwajowej Dworzec Wileński - Stadion Narodowy - Rondo Waszyngtona": 30 tramwajów,
4) "Dostosowanie taboru Tramwajów Warszawskich do potrzeb osób niepełnosprawnych – zakup 40 tramwajów niskopodłogowych”: 40 tramwajów,
5) "Rozbudowa trasy tramwajowej Bemowo – Kasprzaka”: 10 tramwajów,
6) "Obsługa osiedla Tarchomin komunikacją tramwajową (I etap: Młociny - Winnica)": 31 tramwajów
Zapewne projektu Dworzec Wileński - Żerań Wschodni, którego tu akurat nie ma pod tą nazwą. Nie pamiętam, skąd ten cytat (ale wiem, że gdzieś taki komunikat widziałem), ale przy okazji ciekaw jestem, gdzie będą jeździć tramwaje, zakupione zgodnie z punktem 4 tego ogłoszenia. Ja na dostawę niskopodłogowych tramwajów czekam od 2006 roku, więc nauczyłem się cierpliwości i Wam też to radzę. W końcu będzie ich tyle, że na samej 9 się nie zmieszczą i będą musiały jeździć gdzie indziej. 
- Bastian
- Sułtan Maroka
"Obsługa północno - wschodnich obszarów Warszawy..." (=Tarchomin + Żaba - Żerań Wschodni).piotram pisze:Można wiedzieć, pod jaki projekt wpisuje się "1"?
Na stałe, ale oczywiście tylko przez kilka lat (okres "trwałości" projektu).piotram pisze:A w ogóle czy chcesz przez to powiedzieć, że jednak serie wagonów bedą przypisane na stałe dla konkretnych projektów?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, że tak.piotram pisze: A w ogóle czy chcesz przez to powiedzieć, że jednak serie wagonów bedą przypisane na stałe dla konkretnych projektów?
[ Dodano: |19 Sie 2010|, 2010 07:45 ]
http://www.tw.waw.pl/drupal/inwestycje - aktualna lista projektów.Dzulikiewicz pisze:]A to ciekawostka, którego projektu?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.