Solaris U10 pisze:Ja dostałem po 20 godzinach.

Musisz być szczególnie skomplikowanym przypadkiem.
Skontaktowałem się w poniedziałek mailowo poproszono mnie o pesele niezwłocznie podałem no i otrzymałem odpowiedź o wniosku w weryfikacji i oczekiwaniu do 30 dni. Wysłałem kolejne maile w następnych dniach z prośbą o przyśpieszenie odpowiedzi takie same. Skoro poproszono mnie o pesele to uważam, że osoba ta powinna dokonać oceny a nie stosować metodę wklejania tej samej odpowiedzi. Jeśli jest tak dużo wniosków to wypadałoby, aby ztm przyznał się błędu i przeprosił pasażerów, którzy co miesięcznie ładują karty..
Dziś byłem świadkiem jak kobieta dostała mandat za brak hologramu a zakodowaniu Karty Warszawiaka, mimo że miała, że sobą dokument poświadczający złożenie wniosku w dniu 2-01-2014. Jak dla mnie nie jest to w porządku, że została potraktowana jak osoba, która świadomie wsiada do autobusu i nie kasuje biletu.
Załatwienie e-wizy do Turcji zajęło mi 1 dzień rano wypełniłem wniosek przez Internet dokonałem przelewu i po południu odesłano mi na maila wizę. Widać w innych krajach potrafią i świadczą tą usługę na cały świat a u nas jak zwykle nie da się wykonać poprawnie i szybko.