tiaaaa.... tylko nie ma czym chłodzić silników trakcyjnych w lato (każda przetwornica ma dodatkowo zamontowany wentylator do chłodzenia silników trakcyjnych). W zimie to jeszcze pół biedyfidzio pisze:To chyba jednak nie przetwornica, EU07 ma dwie przetwornicę więc jak jedna padnie... to i daje rade jechać dalej.podrozny113 pisze: A konkretnie padła przetwornica w eu07 220. Nic to pomyślałem, przecież zaraz za Vistulą jedzie 8940.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Tak czy inaczej tego dnia była humorystyczna scena z udziałem 07-220, ok. 16:00, chwilę po tym jak megafony na Cmentarnym zapowiedziały wjazd przyspieszonego do Radomia (16:02) na peron 4, byk w barwach PKP Cargo przeciągnął rzeczoną "220" w stronę Zachodniego. Spowodowało to salwy śmiechu na peronie i komentarze o niezabieraniu podróżnych po kolejnym skróceniu składu.
Tak więc tego dnia 220 nie była w stanie ciągnąć (pchać?) samej siebie...
"Radomiak" odjechał ostatecznie coś około +10 z peronu 3.
Tak więc tego dnia 220 nie była w stanie ciągnąć (pchać?) samej siebie...
"Radomiak" odjechał ostatecznie coś około +10 z peronu 3.
Widać jedna już wcześniej padła, bo maszynista zgłosił defekt loka z powodu przetwornicyfidzio pisze:To chyba jednak nie przetwornica, EU07 ma dwie przetwornicę więc jak jedna padnie... to i daje rade jechać dalej.podrozny113 pisze: A konkretnie padła przetwornica w eu07 220. Nic to pomyślałem, przecież zaraz za Vistulą jedzie 8940.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
825 i ochocki szrotprzewoz pisze: Dziś padło "coś" na mińskiej po południu (ciekawe co).
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
To grubsza sprawa, bo na wschodnim niektórzy twierdzą, że stoją godzinę. z resztą takie opóźnienie zapowiedzieli dla chyba 20552. żadnej SKM w tym czasie- nic. informacji prawie brak, bo ja słyszałem tylko informację o jednym opóźnieniu. reszty mogłem nie słyszeć, bo nagłośnienie na siódmym dawno nie działa. dokładnie jak z informacją o remoncie średnicy-prawie zero.
Ja stalem na Powislu od 8.15 i nic z poza zachodniego ,( czyli w kierunku Otwocka zero) nie przyjechalo, wiec o 9 odpuscilem i wrocilem autobusem.
Czy w XXI wieku dyspozytorzy wiedzac, ze jest powazna awaria i nic nie przyjedzie przez 2 godziny nie moga tego zasugerowac przez megafony a nie nadawac *** komunikaty , ze pociag zwiekszyl opoznienie o 5, 10, 15 , 20 25, 30, 40, 50 , 60, 70 minut? Gdyby nadali cos takiego juz o 8.15 bylbym w domu o 9 a nie o 10 .
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Wto 31 Maj, 2011 ]
Ostrożnie z językiem. MeWa
Czy w XXI wieku dyspozytorzy wiedzac, ze jest powazna awaria i nic nie przyjedzie przez 2 godziny nie moga tego zasugerowac przez megafony a nie nadawac *** komunikaty , ze pociag zwiekszyl opoznienie o 5, 10, 15 , 20 25, 30, 40, 50 , 60, 70 minut? Gdyby nadali cos takiego juz o 8.15 bylbym w domu o 9 a nie o 10 .
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Wto 31 Maj, 2011 ]
Ostrożnie z językiem. MeWa
A skąd oni mogą wiedzieć ile jeszcze potrwa awaria i przez jaki czas nic jeszcze nie przyjedzie?rhemek pisze:Ja stalem na Powislu od 8.15 i nic z poza zachodniego ,( czyli w kierunku Otwocka zero) nie przyjechalo, wiec o 9 odpuscilem i wrocilem autobusem.
Czy w XXI wieku dyspozytorzy wiedzac, ze jest powazna awaria i nic nie przyjedzie przez 2 godziny nie moga tego zasugerowac przez megafony a nie nadawac wkurwiajace komunikaty , ze pociag zwiekszyl opoznienie o 5, 10, 15 , 20 25, 30, 40, 50 , 60, 70 minut? Gdyby nadali cos takiego juz o 8.15 bylbym w domu o 9 a nie o 10 .
Jesli trasa jest nieprzejezdna to wiadomo w przyblizeniu, ze pociag zostanie sciagniety za godzine, albo trakcja naprawiona za 1,5. Wiec po co te sciemnianie, ze pociag jest opozniony 5 minut i co 5 minut podawanie nowego czasu opoznienia powiekszonego o 5 minut? I tak przez 2 g ?Rozumiem, ze licza, ze uda sie go teleportowac?
Ja wiedzialem co jest grane dzieki czytaniu tego forum, ale inni pasazerowie sluchali tych komunikatow i stali jak owce te kilka godzin " bo zapowiedzieli ze ma tylko 15 minut opzonienia " ...
Ja wiedzialem co jest grane dzieki czytaniu tego forum, ale inni pasazerowie sluchali tych komunikatow i stali jak owce te kilka godzin " bo zapowiedzieli ze ma tylko 15 minut opzonienia " ...
Wiedzialem przykladowo z innych wpisow, ze jak pociagi z poza zachodniego nie przyjezdzaja dluzszy czas to jest to powazne zatrzymanie. Nic nie wiedzialem, bo i skad, o tym konkretnym, w zasadzie nadal nic nie wiem.Tahamata pisze:Skoro wiedziałeś co jest granę bo czytałeś to forum, to po co tam kwitnąłeś. ?Ja wiedzialem co jest grane dzieki czytaniu tego forum, ale inni pasazerowie sluchali tych komunikatow i stali jak owce te kilka godzin " bo zapowiedzieli ze ma tylko 15 minut opzonienia " ...