Informacja pasażerska
-
Domino2001
@Tplv: a idź z takimi zmianami.. OS<kropka> Górczewska w jednej linijce jest jak najbardziej ok...
widać ZTM ma wyraźną chęć lub może konieczność wprowadzania zmian na siłę, jakby tylko dla stałego zapełnienia rubryki aktualności na www.
...może mała redukcja etatów w niektórych działach osłabiłaby takie reformatorskie zapędy
widać ZTM ma wyraźną chęć lub może konieczność wprowadzania zmian na siłę, jakby tylko dla stałego zapełnienia rubryki aktualności na www.
...może mała redukcja etatów w niektórych działach osłabiłaby takie reformatorskie zapędy
blam blam blam
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... ?pos=-5329
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... ?pos=-9824
Porównanie Górczewskich. Najchętniej to zobaczyłbym 501 GÓRCZEWSKA i tyle.
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... ?pos=-9824
Porównanie Górczewskich. Najchętniej to zobaczyłbym 501 GÓRCZEWSKA i tyle.
-
Domino2001
W wyniku mojego głupiego pomysłu skorzystania z przesiadki z 509 na 112 (5 minutowy spacerek na żeraniu czyli gorzej niż Słodowiec) znalazłem sie ostatecznie na przystanku park Kaskada. Patrzę a tu jedzie sobie tramwaj 26 z normalnymi dechami Wiatraczna-Gorczewska. Skąd biedny pasażer ma wiedzieć w którym kierunku i jaką trasą ten tramwaj bedzie dalej jechał. Np na r Babka nie mam pojecia czy to cudo skręci w prawo, w lewo czy tez pojedzie prosto.
To samo z 26 jest na Puławskiej i Marszałkowskiej, kiedy trójwagonowy skład wyjeżdza na dodatek z Mokotowa, pisałem już kiedyś o tym.Rosa pisze:W wyniku mojego głupiego pomysłu skorzystania z przesiadki z 509 na 112 (5 minutowy spacerek na żeraniu czyli gorzej niż Słodowiec) znalazłem sie ostatecznie na przystanku park Kaskada. Patrzę a tu jedzie sobie tramwaj 26 z normalnymi dechami Wiatraczna-Gorczewska. Skąd biedny pasażer ma wiedzieć w którym kierunku i jaką trasą ten tramwaj bedzie dalej jechał. Np na r Babka nie mam pojecia czy to cudo skręci w prawo, w lewo czy tez pojedzie prosto.
niech się cieszy, że tramwajowe zjazdy i wyjazdy w ogóle zabierają ludzi.Rosa pisze:Skąd biedny pasażer ma wiedzieć w którym kierunku i jaką trasą ten tramwaj bedzie dalej jechał. Np na r Babka nie mam pojecia czy to cudo skręci w prawo, w lewo czy tez pojedzie prosto.
choć nie obraziłbym się za coś takiego, jak we Wrocławiu, gdzie na każdym przystanku są też rozkłady linii, które wyjeżdżają/zjeżdżają daną trasą z/do zajezdni. Powód nieumieszczania ich w Warszawie jednak jest oczywisty.
noidea
Już 20 lat temu był podobny problem - pamiętam, jak jechałem gdzieś z Koła na Bielany i nagle pojawiła się 5 (pamiętam, że zaskoczenie było totalne, bo zwykle wsiadało się w jedynkę, by się potem przesiąść) i też nikt nie wiedział, czy skręci w Okopową w kierunku Bielan, czy Towarową w kierunku nie-Bielan (placu Narutowicza chyba (?)). Także - czas w tramwajach się zatrzymał...MeWa pisze:ale powód, dla którego tramwajów nie można wyposażyć w dechy zjazdowe / wyjazdowe niekoniecznie...