Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Lepiej skorzystać z opcji zamiany biletu bo wtedy zyskuje się dodatkową złotówkę (ta za pierwszą rezerwację jest zwracana a do drugiej niepobieranasprinter pisze:Zawsze bilet mogą anulować z potrąceniem 5 zł i kupić nowy za 9 zł.
Jestem zaskoczony, że tutaj taka cisza na temat konferencji która ma być 14.09 i ma dotyczyć uruchomienia dwóch linii premium G4 i G6 od dnia 21.09 wraz z tym ma być nowa strona polskibusgold.com oraz nowy tabor w postaci Plaxton Elite i z 57 miejscami siedzącymi (W porównaniu zwykły plaxton ma 75 miejsc siedzących).
Do póki nie będzie szczegółów to nie ma co komentować, zwłaszcza, że wychodzi na to, że po prostu część kursów Non-Stop na P4 i wszystkie Non-Stop na P6 zostaną przekwalifikowane na G4 i G6, jeśli informacje na innych forach są prawdziwe. Skoro mają mieć te same godziny odjazdu, to raczej nie sądzę, żeby zwykłe kursy PolskiegoBusa też o tych samych godzinach się utrzymały. A do Krakowa to jeżdżą też Irizary Lux Expressa, gdzie też jest dużo miejsca na nogi, bo mają tylko 56 miejsca siedzące (na końcu tylko 4 siedzenia, nie 5, więc pewnie stąd ta różnica). I nie ma problemu, żeby za niską cenę taki bilet kupić. Także nie wiem, jak inni, ale ja czekam na szczegóły odnośnie polityki cenowej (żeby potem nie było płaczu, jak przy wycięciu TLK przez EIP) oraz dodatkowych atrakcji względem zwykłego PolskiegoBusa, a także czy na tych połączeniach Gold będzie dostępny catering, bo wyższa kategoria to tym bardziej powinien być, skoro dotychczas już obowiązywał na niektórych połączeniach. 
- J.Kaczmarski
Plaxton nie urywa pewnej części ciała, ciasne są. A mam nadzieję, że w swojej polityce cenowej walną na dobry początek jakieś bilety po złotóweczce. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
17
Flash8222 pisze:Jestem zaskoczony, że tutaj taka cisza na temat konferencji która ma być 14.09.
Sporo nowych tras. Mnie najbardziej cieszy P26, zaoszczędzę trochę, bo 44 złote w jedną stronę (bardzo rzadko 30% mniej, bo przeważnie na wyjazd decyduję się 1-2 dni przed), to jednak spory wydatek.fly4free pisze: (...)Kolejną nowością będzie wzbogacenie oferty PolskiBus.com o 8 całkowicie nowych linii: P25, P26, P27, P28, P29, P30, P31, P32. Nowe trasy poszerzą dotychczasową siatkę połączeń o 17 zupełnie nowych miast: Augustów, Biała Podlaska, Elbląg, Kalisz, Łomża, Mława, Ostrów Wielkopolski, Ostrołęka, Płock, Piotrków Trybunalski, Siedlce, Skarżysko Kamienna, Suwałki, Sandomierz, Sieradz, Tarnobrzeg oraz Włocławek.
Nowe trasy PolskiBus.com – kursy realizowane będą od 1 października 2015 r.
• P25 Warszawa – Ostrołęka – Łomża – Augustów – Suwałki, 3 kursy dziennie
• P26 Warszawa – Płock – Włocławek, 7 kursów dziennie
• P27 Warszawa – Siedlce – Biała Podlaska, 4 kursy dziennie
• P28 Warszawa – Piotrków Trybunalski – Częstochowa – Opole, 2 kursy dziennie
• P29 Warszawa – Mława – Ostróda – Elbląg, 3 kursy dziennie
• P30 Warszawa – Radom – Skarżysko Kamienna – Kielce, 4 kursy dziennie
• P31 Warszawa – Radom – Ostrowiec Świętokrzyski – Sandomierz – Tarnobrzeg, 4 kursy dziennie
• P32 Warszawa – Łódź – Sieradz – Kalisz – Ostrów Wielkopolski, 3 kursy dziennie
Wprowadzone zmiany sprawią, że PolskiBus.com będzie przewoził pasażerów już na 26 trasach, docierając do 40 polskich miast i 8 europejskich lokalizacji. Na potrzeby obsługi poszerzonej siatki połączeń w tym roku zakupionych zostało 25 komfortowych, nowoczesnych autokarów o łącznej wartości ponad 40 000 000 PLN.
Ostatnią z nowości jest przedłużenie już istniejącego połączenia realizowanego w ramach linii P8 Warszawa – Białystok – Wilno.
Całość
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- J.Kaczmarski
No, to Lux Express może się pakować. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
17
Suchożebry
17
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mnie ciekawi co dokładnie w ramach wersji premium PB oferuje. Lux informuje co pasażerowi proponują, tutaj jest tylko o miejscu na nogi, niedookreślonym poczęstunku i splendorze płynącym z podróżowania Plaxtonem.
- fik
- Naczelne Chamidło
No, zwłaszcza z tras do Białej Podlaskiej, Sandomierza i Sieradza.J.Kaczmarski pisze:No, to Lux Express może się pakować.
Generalnie dobór tras wyraźnie wskazuje, że sytuacja PB na rynku jest coraz trudniejsza. Przewoźnik, który jeszcze rok-dwa temu zbijał kokosy na przewozach pomiędzy największymi aglomeracjami w kraju, teraz się z tych tras powoli wycofuje i zaczyna sięgać po pasażerów z Polski powiatowej.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Wątpię. Gold nie jest niczym szczególnym, wciąż nie jest tak wygodny jak Lux. Ten z kolei odpowiada promocjami, przyciąga pasażerów i jak na razie - jeździ pełny (przynajmniej te kursy które ostatnio sprawdzałem - wolnych miejsc było kilka). Dla mnie te nowe trasy są raczej sygnałem, że PB boi się Luxa i szykuje sobie linie z dużą ilością przystanków w nie największych miastach - Lux ma jak na razie inną politykę. Jakby PB zaczęło tracić pasażerów dużych miast, to zdobędzie jeszcze tych z mniejszych.J.Kaczmarski pisze:No, to Lux Express może się pakować.
Aż 22 kursy do Radomia, nieźle.
A na P25, P28 i P32 nie można kupić jeszcze biletów, czyżby nie mieli jeszcze wszystkich pozwoleń?
I ciekaw jestem czy PKSy się nie zbuntują, jak busiarze w województwie lubelskim? 
Jak już to na P2 są 4 kursy, ale było nawet 6, tylko wycięli te z najgorszą frekwencją.rhemek pisze:7 kursow do Wloclawka a tylko 3 do Bydzi. To niech juz ta linie z Wloclawka przedluza do Torunia i bydzi.