Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 gru 2012, 0:20

Kosiniak pisze:Płochocińskiej nie potrzeba ani 511 ani tym bardziej 509. Na Konwaliowej jest dogodna przesiadka, wystarczy, można sobie wybierać co tylko dusza zapragnie.
Zawsze można powiedzieć, że i na Konwaliowej nie muszą być bo na FSO można się przesiąść. W tym, że w okolicach Płochocińskiej ostatnio się trochę osiedli oddało i te przystanki dla 511 całkiem dobrze się sprawdzają, a przy obecnej polityce dla 509 się pojawią, bo mają coraz większe uzasadnienie.
Kosiniak pisze:Co do życzenia tramwaju na Płochocińskiej odpowiadam, oby nie było!
Zmartwię więc ciebie - wcześniej czy później będzie, ale o tym jest spora dyskusja na innym forum.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 gru 2012, 0:26

Patryk2222 pisze:Tak najlepiej żeby każdy autobus zatrzymywał się pod każdą klatką.
Akurat tam ma to uzasadnienie. Pisałem już wcześniej, że 511 jest tam całkiem dobrze wykorzystywane, bo 510 jeździ widmowo. A 509? To konsekwencja uwalenia 144. I jestem pewien, że do tego dojdzie.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 gru 2012, 6:12

Na Tarchominie to raczej tendencja jest "kazda klatka musi miec wlasny autobus" :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 gru 2012, 8:39

Glonojad pisze:Na Tarchominie to raczej tendencja jest "kazda klatka musi miec wlasny autobus" :p
Nie tylko na Tarchominie,ale Tarchomin rozbestwiono fundując mu zwykłe i lekko przyśpieszone linie z literami E na tablicach :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 gru 2012, 18:21

Kosiniak pisze:Co do życzenia tramwaju na Płochocińskiej odpowiadam, oby nie było!
Tak tych tramwajów nie lubisz, a klientów z Jagiellońskiej do nich zsyłasz? Sadysta...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
michalek^

Post autor: michalek^ » 07 gru 2012, 12:30

MisiekK pisze:Zawsze można powiedzieć, że i na Konwaliowej nie muszą być bo na FSO można się przesiąść. W tym, że w okolicach Płochocińskiej ostatnio się trochę osiedli oddało i te przystanki dla 511 całkiem dobrze się sprawdzają, a przy obecnej polityce dla 509 się pojawią, bo mają coraz większe uzasadnienie.
Phi, wszędzie się budują osiedla, to znaczy, że każdego czerwoniaka trzeba tam zatrzymywać? Z Płochocińskiej odjeżdża wystarczająco dużo autobusów aby podjechać sobie do Konwaliowej, a kto nie chce dojeżdżać na Konwaliową ma 510. Rzadkie, bo rzadkie, ale jest, a na autobus chyba nie wychodzi się KIEDY SIĘ CHCE, tylko o ustalonej godzinie, o której on odjeżdża... Chyba, że czegoś nie wiem o mieszkających przy Płochocińskiej, kto tam ciekawy mieszka?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 07 gru 2012, 13:00

michalek^ pisze:a na autobus chyba nie wychodzi się KIEDY SIĘ CHCE, tylko o ustalonej godzinie, o której on odjeżdża
Zróbmy z Legionowa jeden autobus, o 2.27, będziesz na niego wychodził?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
michalek^

Post autor: michalek^ » 07 gru 2012, 13:14

fik, no chyba mylisz pojęcia... zapomniałeś dodać, że za 200m bym miał kolejny przystanek, na którym zatrzymują się wszystkie linie przejeżdżające obok niego, a poza tym autobusem o 2:27, odjeżdża z tego przystanku DZIESIĘĆ innych linii. Tak, tak chciałbym w Legionowie.
PS. 510 jeździ co 20 minut. :)

A no i bym zapomniał.. Czy Płochocińska czasem nie zyskała ostatnio dwóch dodatkowych linii na Marymont? Tak mi się coś o uszy obiło :)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 gru 2012, 13:19

michalek^ pisze:Phi, wszędzie się budują osiedla, to znaczy, że każdego czerwoniaka trzeba tam zatrzymywać?
Powyżej pewnej ilości chętnych już tak.

Awatar użytkownika
michalek^

Post autor: michalek^ » 07 gru 2012, 23:56

Dziś moim największym błędem było wsiąść w 510. Wszystko zapowiadało się dobrze, dopóki z Jana Pawła nie wjechaliśmy na Aleje Jerozolimskie i... tam stanęliśmy na... ponad 10minut. Z prawej strony minęło nas inne 510, a my dalej stoimy na prawo-skręcie. No w końcu, udało nam się... Wjechaliśmy w Emilii Plater, dojeżdżamy do przystanku (przystanek ten jest TYLKO dla 510), na którym stoi inny autobus(2), z napisem na tablicach "przejazd techniczny". Pan Kierowca(1) "mojego" autobusu(1) nie wjeżdża w zatokę, zostaje na ulicy przy czym utrudnia przejazd Panu Kierowcy(3) linii 507, który jest tak niecierpliwy, że zaczyna zaciekle trąbić. Wypuszcza nas z autobusu(1) po czym sam z niego wychodzi i krzyczy do Pana Kierowcy(2), który myje szyby śniegiem :idea: "eej, to jest też 510?!?!" (zaskoczyło mnie to pytanie, bo przecież nas mijał, a jak wiemy wszyscy, stare Solarisy nie mają jeszcze funkcji teleportacji). Pan Kierowca(2) odpowiada mu, że tak, ale żeby jechał, nie czekał, żeby Pan Kierowca(3) mógł przejechać" no to ten wsiadł i pojechał.
Reasumując: 510 nadaje się do NATYCHMIASTOWEJ kasacji lub poprawy.. ta linia NIE WIE co to rozkład, kiedy przyjedzie, wtedy odjeżdża, stoi w korkach, mija się nawzajem mimo tego, że rozkładowo jeździ co 20 minut, masakra.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 gru 2012, 0:09

michalek^ pisze:Reasumując: 510 nadaje się do NATYCHMIASTOWEJ kasacji.
Zaraz tu ciebie za to zjedzą.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 08 gru 2012, 14:26

MisiekK pisze:Na Jagiellońskiej przystanek dla 509 powinien być albo na Śliwicach albo Budzyńskiej-Tylickiej zamiast przy Dyrekcji FSO. Tak samo 509 powinno dostać przystanki przy Płochocińskiej.
Chryste, jakie bzdury!
Przy Płochocińskiej powinien się zatrzymywać jeden czerwony do metra i to najlepiej 510, a nie 511. Linia co 20 min. tam w zupełności starczy. Zwłaszcza, że do metra są jeszcze podmiejskie.
A co do 509 i Jagiellońskiej - najlepiej, aby nie zatrzymywał się w ogóle między Żeraniem a Starzyniakiem. Skoro już mamy jedną z naprawdę nielicznych sensownych linii czerwonych, to po co ją psuć?
A jeśli już 509 koniecznie musi zatrzymywać się gdzieś na Jagiellońskiej, to okresowo w DP od 7 do 19 na przystanku Pimot z racji pobliskiej uczelni, z której przez cały dzień wysypuje się bardzo wielu studentów.
Z tym, że nie jest to na pewno niezbędne, bo studenci radzą sobie doskonale jeżdżąc tramwajami. Tak jakby znam z autopsji.

[ Dodano: |8 Gru 2012|, 2012 14:27 ]
MisiekK pisze:Wytłumacz to mieszkańcom okolic, którym zabrano autobus 144 i zrobiono z niego widmo.
Chętnie bym poparł pomysł zabrania im również tego widma.

MisiekK prezentuje typową tarchomińsko-nowodworską postawę wg. której należy się połączenie spod jego tarchomińskiego bloku do każdego miejsca w Warszawie, oczywiście bez przesiadki.

osa

Post autor: osa » 08 gru 2012, 17:24

michalek^ pisze: Reasumując: 510 nadaje się do NATYCHMIASTOWEJ kasacji lub poprawy.. ta linia NIE WIE co to rozkład, kiedy przyjedzie, wtedy odjeżdża, stoi w korkach, mija się nawzajem mimo tego, że rozkładowo jeździ co 20 minut, masakra.
Tak, tak - ZTM bardzo się stara, żeby pasażerowie dochodzili do takich wniosków. Skierowanie 510 przez oba skrzyżowania Al. Jerozolimskich zamiast tunelem od al. JPII na pętlę przy Złotych Tarasach jest jednym z takich starań. Inne to rozkład, o którym piszesz.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 gru 2012, 17:52

To się przejedź na Płochocińską i zobacz rozmiar osiedli, jaki się pobudowały pomiędzy Modlońską i Myśliborską. Po prostu rozwój budownictwa mieszkaniowego wymusi zatrzymanie tam wszystkiego. Tak jak było z ZP Skoroszewska i Dzieci Warszawy w Ursusie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 08 gru 2012, 19:00

Te osiedla to przede wszystkim potrzebują autobusu na Myśliborskiej.

Zablokowany