Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
-
klagshamn
zatoczki nie sa koniecznoscia, autobusy moga na te kilkanascie sekund zatrzymac sie na ulicy. takie rozwiazanie jest przeciez uskuteczniane w wielu miejscach w warszawie, przyklad moznaby mnozyc
gdyby nie byla to za dluga linia, np. tylko do metra wilanowska, to autobus moglby po prostu zawracac na rondzie, bez dluzszego odpoczywania. dluzsza przerwa bylaby za to na wilanowskiej
gdyby nie byla to za dluga linia, np. tylko do metra wilanowska, to autobus moglby po prostu zawracac na rondzie, bez dluzszego odpoczywania. dluzsza przerwa bylaby za to na wilanowskiej
No i bardzo dobrze by było. Wreszcie coś by się ruszyło z Al. Wilanowską i miasteczko też by skorzystało.klagshamn pisze:zatoczki nie sa koniecznoscia, autobusy moga na te kilkanascie sekund zatrzymac sie na ulicy. takie rozwiazanie jest przeciez uskuteczniane w wielu miejscach w warszawie, przyklad moznaby mnozyc
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Czy ja wiem? Z drugiej strony dziwne jest, że ZTM jeszcze się nie zainteresował Miasteczkiem Wilanów...klagshamn pisze:tyle, ze najpierw trzeba poszerzyc al. wilanowska...
[ Dodano: 2007-10-31, 13:31 ]
Czy każdy kościół musi mieć dojazd pod samą bramę?pietia pisze:Gdy Swiatynia Opatrznosci zostanie oddana do uzytku, jakis dojazd do niej bedzie konieczny.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ten akurat takWolfchen pisze:Czy każdy kościół musi mieć dojazd pod samą bramę?pietia pisze:Gdy Swiatynia Opatrznosci zostanie oddana do uzytku, jakis dojazd do niej bedzie konieczny.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciężko mi powiedzieć jak będzie wyglądała sprawa przystanków itp. Jednakże Świątynia Opatrzności - znając polskie społeczeństwo - stanie się drugim Licheniem, więc zapotrzebowanie na komunikację będzie ogromne.Wolfchen pisze:W sumie wystarczy, żeby coś przez Klimczaka, Sarmacką, czy też projektowaną Al. Rzeczypospolitej jeździło, to będzie w strefie dojścia.R-11 Kleszczowa pisze:Ten akurat tak
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Piwor pisze:To będzie kolebka osób starszych, tak więc jednak będzie potrzebna opcja: autobus pod ołtarz.
No fakt, zapomniałem o takim szczególe. Oby tylko nie domagali się kilku linii ze wsząd... Jeżdżą za darmo, to się mogą poprzesiadać. Chociaż w sumie jakoś się da zrobić dowozówkę, bo to dopiero za jakieś 10 - 15 lat będzie (patrząc po przytłaczającej monumentalności). Swoją drogą, to mogliby te pieniądze na co innego przeznaczyćR-11 Kleszczowa pisze:Jednakże Świątynia Opatrzności - znając polskie społeczeństwo - stanie się drugim Licheniem, więc zapotrzebowanie na komunikację będzie ogromne.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Zobaczymy co dalej. W końcu w kierunku Powsina będzie się to wszystko budowało, więc i popyt będzie rósł...klagshamn pisze:wysylanie do miasteczka wiecej niz dwoch linii, byloby glupota
A linii tramwajowej, która będzie kończyła w MW, Koledzy zapomnieli?R-11 Kleszczowa pisze:Ciężko mi powiedzieć jak będzie wyglądała sprawa przystanków itp. Jednakże Świątynia Opatrzności - znając polskie społeczeństwo - stanie się drugim Licheniem, więc zapotrzebowanie na komunikację będzie ogromne.Wolfchen pisze:W sumie wystarczy, żeby coś przez Klimczaka, Sarmacką, czy też projektowaną Al. Rzeczypospolitej jeździło, to będzie w strefie dojścia.