Prosimy o zachowanie ostrożności! Megafoniści!
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
DSO służy głównie do ostrzegania w sytuacji pożaru. Wybacz - zazwyczaj sygnał z DSO trafia do Straży Pożarnej i odpowiednich służb, a nie do mnie. Rozumiem natomiast, że Ty jesteś podłączony do sieci i takie informacje od razu otrzymujesz.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
Napisałem, że awarie DSO jjak najbardziej mogą się zdarzyć . Ale czy było tak w tym przypadku - takich informacji, jak widać tak jak zresztą i Ty, nie mam.
Co do szczekaczek w Warszawie: czy mi się wydawało, czy na Wschodnim szczekaczka-automat zamilkła? Od razu ciszej
Zapowiadają panie, pociągi, które uznają za stosowne. Przynajmniej mniej jest wpadek.
A zapowiedź utrudnień na łowickiej w wykonaniu automatu na Śródmieściu strasznie mnie irytuje. Niewyraźnie słychać, mało co da się zrozumieć. Nic lepiej.
A zapowiedź utrudnień na łowickiej w wykonaniu automatu na Śródmieściu strasznie mnie irytuje. Niewyraźnie słychać, mało co da się zrozumieć. Nic lepiej.
- MeWa
- Cukiereczek
MNoże coś się popsuło - naprawią, jak to zobaczą, albo ktoś to opisze (czyli np. po roku - jak oświetlenie na stacji w Skierniewicach)przewoz pisze:Co do szczekaczek w Warszawie: czy mi się wydawało, czy na Wschodnim szczekaczka-automat zamilkła? Od razu ciszej
Dziś też nie działa. Przynajmniej nie ma sytuacji, że zapowiadają się pociągi, które odjechały, albo nie te, które stoją. Tak w ogóle operatorzy systemu na Zachodnim podają strzałki do toru, na który ma wjechać pociąg - kilka chwil przed wjazdem. Lepsze to, niż wyświetlanie na całej tablicy strzałek, a potem ich zmiana, jak na Wschodnim.MeWa pisze:MNoże coś się popsuło
Nowe, niedopracowane => prawie zawsze gorsze. Wiadomo.
[ Dodano: |20 Sie 2012|, 2012 19:58 ]
Jeszcze jedna śmieszna rzecz. Czyy to badziewie da się zapauzować, albo zatrzymać, skasować zapowiedź, albo chociaż... zmodyfikować?
Jak na Wschodnim/Zachodnim chcą coś pominąć, to operatorzy... włączają swoje mikrofony i słychać różne rzeczy, w tym tą zapowiedź (idącą zapewne z głośników na nastawni albo słuchawek).
Któregoś razu kilka razy była powtarzana zapowiedź na Zachodnim, w której coś się nie zgadzało, bo operator za każdym razem przykrywał "mikrofonem" godzinę odjazdu.
Znowu jak puści mikrofon po własnej zapowiedzi, to często wstrzela się w środek zapowiedzi z automatu. Paranoja.
[ Dodano: |20 Sie 2012|, 2012 19:58 ]
Jeszcze jedna śmieszna rzecz. Czyy to badziewie da się zapauzować, albo zatrzymać, skasować zapowiedź, albo chociaż... zmodyfikować?
Jak na Wschodnim/Zachodnim chcą coś pominąć, to operatorzy... włączają swoje mikrofony i słychać różne rzeczy, w tym tą zapowiedź (idącą zapewne z głośników na nastawni albo słuchawek).
Któregoś razu kilka razy była powtarzana zapowiedź na Zachodnim, w której coś się nie zgadzało, bo operator za każdym razem przykrywał "mikrofonem" godzinę odjazdu.
Znowu jak puści mikrofon po własnej zapowiedzi, to często wstrzela się w środek zapowiedzi z automatu. Paranoja.