Co ZDM "wyfrezuje"?
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na to, żeby chociaż sobotni rozkład 17 wzmocnić to nikt nie wpadł oczywiście.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja bym nie chciał w ten weekend mieszkać na Wyględowie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Właśnie chciałem wspomnieć, że chyba coś grubszego się święci na objazdach Wołoskiej bo przy Miłobędzkiej zdecydowanie za dużo barierek drogowych jak na zamknięcie samej Wołoskiej bez skrzyżowań i teraz już jest wszystko jasne... Na skrzyżowaniu Żwirki i Wigury/Racławicka już teraz panuje niezły burdel gdyż wlot na skrzyżowanie od strony Racławickiej w kierunku wschodnim jest zwężony z 3 do 2 pasów a lewoskręt z Żwirek w Racławicką tylko do 1 pasa! Korek na ŻiW zaczyna się już przed Pruszkowską 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mści się brak dobrego skomunikowania Ochoty z Mokotowem. Chociaż broń Boże nie wołam o dwupasmówkę przez/pod Pole Mokotowskie!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeszcze pozwolę się wtrącić o zeszłotygodniowym szpunceniu na Lazurowej: po skończonej robótce Państwo Wykonawcy zapomnieli zdjąć zakaz skrętu w prawo z Narwiku w Lazurową w kierunku Radiowej. Ubaw był co niemiaaaara. Jazda prosto, zawrotka i lewoskręt 
Po serii telefonów mieszkańców i różnych administracyj pobliskich towarzystw mieszkaniowych, w środę znak przekręcono, a w czwartek se poszedł.
Po serii telefonów mieszkańców i różnych administracyj pobliskich towarzystw mieszkaniowych, w środę znak przekręcono, a w czwartek se poszedł.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na zakazane relacje "tylko dla ZTM" na objeździe Kasprzaka nikt też nie zwraca uwagi.
Broń Boże! Już teraz przez ten "skrót" Żwirki i Wigury w stronę Śródmieścia blokują się niemiłosiernie. Natomiast dodatkowe połączenie Ochoty z Mokotowem powinno pojawić się poprzez przedłużenie Woronicza do Żwirki i Wigury tym bardziej, że plany już dawno się pojawiły i chyba nawet częściowo droga powstała ale Marina Mokotów się nie zgodziła na jej użytkowanie przez wszystkich kierowców?Glonojad pisze:Mści się brak dobrego skomunikowania Ochoty z Mokotowem. Chociaż broń Boże nie wołam o dwupasmówkę przez/pod Pole Mokotowskie!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dla mnie najważniejsze, oprócz oczywiście tramwaju*, jest poprawa już istniejącego ciągu Racławickiej. Przebitka od Woronicza też jest niegłupia, ale powinna IMHO iść do 1 Sierpnia, żeby wytworzyć logiczne skrzyżowanie, a nie układ przeplatany.
No, ale dla miasta ważniejsza jest rozbudowa Wołoskiej prowadzącej donikąd...
* - połaczeń drogowych już parę jest, ale na każdym z nich autobusy w jednym czy drugim miejscu tkwią; tymczasem trasa tramwaju biegnie za przeproszeniem "z serca Mokotowa w serce Ochoty", a prognozy mówią o potokach na tramwaj co 2-3 minuty.
No, ale dla miasta ważniejsza jest rozbudowa Wołoskiej prowadzącej donikąd...
* - połaczeń drogowych już parę jest, ale na każdym z nich autobusy w jednym czy drugim miejscu tkwią; tymczasem trasa tramwaju biegnie za przeproszeniem "z serca Mokotowa w serce Ochoty", a prognozy mówią o potokach na tramwaj co 2-3 minuty.