Służewiec i jego problemy

Moderator: Wiliam

esm

Post autor: esm » 09 lis 2009, 21:02

Lipa pisze:
esm pisze:Naprawdę we wszystkich? Zgrywasz się? Oferuje coś zastępczego dla 117 czy 141?
Chyba Ty sobie jaja robisz... Nie dość, że tam jest metro, z którego można się przesiąść w każdym możliwym kierunku to jeszcze są tak silne linie wschód-zachód jak 189 i 401. 117 w relacji na Wołoską zastąpi luźniutkie 107, które może wreszcie zdobyłoby trochę pasażerów pomiędzy Al. Lotników a Szpitalem MSW. 141 dubluje 189 i 401, przez co gdy jedzie jako pierwsze podbiera tym siekierom pasażerów a co za tym idzie i tak staje się niezabieralne na przystankach Bełdan, Al. Lotników czy Metro Służew.
Heh, to tak w skrócie:
- Twoje zmiany generują dodatkowe przesiadki dotychczasowym pasażerom już w ramach jednej dzielnicy Mokotów,
- Mieszkańców (pasażerów) na Wałbrzyskiej (nie tylko w ok. przystanku Al. Lotników) przybywa (zważ jak jeździ 107, a jak biegnie ul. Wałbrzyska),
- Metro nie rozwiązuje wszystkich problemów. Taka krótkowzroczna polityka doprowadziła, do tego, że pasażerowie w godzinach szczytu do metra się już nie mieszczą. Moim zdaniem skończyło się rozwiązywanie problemów zw. z brakiem brygad metrem, tylko do niektórych ekspertów z ZTM musi to jeszcze dotrzeć. Być może dotrze po wyborach, trudno. Twoje zmiany dodatkowo tylko powiększą istniejący problem.
- Nadal sugeruje abyś zerknął do mapy gdzie jeździ metro, a gdzie linie z Wałbrzyskiej, bo już ZTM zadbał o to by się nie dublowały - zapewniam.

- 10? A cóż ona rozwiązuje. Była 19, do której można się bardzo wygodnie było przesiąść na M. Wilanowska. Z krańca WYŚCIGI zabrano 33 i 36 (także nie jest tak jak pisałeś, że jeździ tam gdzie jeździło).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 lis 2009, 21:03

218 do Wilanowa zamiast bzdurnego 117 to jest bardzo zacny pomysł.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Lion's
Kontakt:

Post autor: Lion's » 09 lis 2009, 21:07

A no z tym się również zgadzam. Wysadzenie go z Wilanowa i skierowanie do Bokserskiej wydaje sie sensownym pomysłem.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2009, 21:13

Glonojad pisze:218 do Wilanowa zamiast bzdurnego 117 to jest bardzo zacny pomysł.
Wolę oddzielne linie, a nie znowu wieszanie punktualności na Wyględowie na al. Wilanowskiej.
I raczej w tym kierunku będziemy próbowali działać.

[ Dodano: |9 Lis 2009|, 2009 21:14 ]
Lion's pisze:Wysadzenie go z Wilanowa i skierowanie do Bokserskiej wydaje sie sensownym pomysłem.
To już zostało zrobione, tylko że na tabliczkach jest 138 :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Lipa

Post autor: Lipa » 09 lis 2009, 21:15

esm pisze:Heh, to tak w skrócie:
- Twoje zmiany generują dodatkowe przesiadki dotychczasowym pasażerom już w ramach jednej dzielnicy Mokotów,
- Mieszkańców (pasażerów) na Wałbrzyskiej (nie tylko w ok. przystanku Al. Lotników) przybywa (zważ jak jeździ 107, a jak biegnie ul. Wałbrzyska),
- Metro nie rozwiązuje wszystkich problemów. Taka krótkowzroczna polityka doprowadziła, do tego, że pasażerowie w godzinach szczytu do metra się już nie mieszczą. Moim zdaniem skończyło się rozwiązywanie problemów zw. z brakiem brygad metrem, tylko do niektórych ekspertów z ZTM musi to jeszcze dotrzeć. Być może dotrze po wyborach, trudno. Twoje zmiany dodatkowo tylko powiększą istniejący problem.
- Nadal sugeruje abyś zerknął do mapy gdzie jeździ metro, a gdzie linie z Wałbrzyskiej, bo już ZTM zadbał o to by się nie dublowały - zapewniam.

- 10? A cóż ona rozwiązuje. Była 19, do której można się bardzo wygodnie było przesiąść na M. Wilanowska. Z krańca WYŚCIGI zabrano 33 i 36 (także nie jest tak jak pisałeś, że jeździ tam gdzie jeździło).
Nie mam siły i czasu odpisywać na Twoje bzdurne zarzuty:
Napisałem Ci co zastępuje 117 i 141 na Wałbrzyskiej. Nie wszystkie relacje będą na wieki bezpośrednie, marszrutyzacja linii nie pozwala aby każda ulica miała bezpośrednią linię we wszystkie zakątki dzielnicy.
Jak chcesz na Sobieskiego, Dolną lub Czerniakowską to masz:
- 189 lub 401 + przesiadka na Dolinie Służewieckiej w co tylko chcesz: 148, 166, 185, 195, 503
- albo 189 + przesiadka w 185 lub 187 na Stegnach.
Jak chcesz na Wołoską to miałbyś 189+218+401 i przesiadka w tramwaje.
Gdzie jeszcze chcesz dojechać to Ci napiszę jak to zrobić...

[ Dodano: |9 Lis 2009|, 2009 21:19 ]
Bastian pisze:Wolę oddzielne linie, a nie znowu wieszanie punktualności na Wyględowie na al. Wilanowskiej.
I raczej w tym kierunku będziemy próbowali działać.
I tak będzie stała w korku na Al. Wilanowskiej: tyle, że pomiędzy metrem a GM...
Za to po oddaniu dolnego odcinka poszerzonej Wilanowskiej tamten rejon przestanie być problematyczny.

[ Dodano: |9 Lis 2009|, 2009 21:21 ]
Bastian pisze:To już zostało zrobione, tylko że na tabliczkach jest 138 :>
Dlatego zaproponowałem przeniesienie 138 na Obrzeźną. Obecnie od GM i tak się dublują. Można ciąć radykalnie, czemu nie, ale wtedy co z Madalińskiego: tylko 138?...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 lis 2009, 21:22

Bastian pisze:
Glonojad pisze:218 do Wilanowa zamiast bzdurnego 117 to jest bardzo zacny pomysł.
Wolę oddzielne linie, a nie znowu wieszanie punktualności na Wyględowie na al. Wilanowskiej.
OK, ale niech to 239 powstanie, bo z punktu widzenia Wilanowskiej lepsze 218 niż 117.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Lipa

Post autor: Lipa » 09 lis 2009, 21:25

Ja tylko próbuję znaleźć najlepsze rozwiązanie w obecnej sytuacji, gdy zależy na tym aby poprzez minimum zmian wprowadzić możliwie najlepsze rozwiązanie problemu 117, a przy okazji i 182...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2009, 21:25

Do wyborów 117 w Wilanowie nie pochowasz. To nie 162, żeby nie dotyczyło go moratorium.

A brygad na "konkurencyjny" układ komunikacyjny nie będzie łatwo znaleźć.

[ Dodano: |9 Lis 2009|, 2009 21:26 ]
Lipa pisze:Można ciąć radykalnie, czemu nie, ale wtedy co z Madalińskiego: tylko 138?...
Tak. Co 10 minut zamiast kulejącej ostatnio koordynacji.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Lipa

Post autor: Lipa » 09 lis 2009, 21:30

Bastian pisze:
Lipa pisze:Można ciąć radykalnie, czemu nie, ale wtedy co z Madalińskiego: tylko 138?...
Tak. Co 10 minut zamiast kulejącej ostatnio koordynacji.
Ok. Tylko wtedy co ze 141 i ciągiem Al.Lotników-Wałbrzyska? Bo rozumiem, że 239 pojechałoby przez Metro Wilanowska do GM a dalej np. po trasie 141 na Bokserską.
165, 218, 239 - to tym razem nie będzie przegięcia w drugą stronę i nadmiernego wzmocnienia Al. Wilanowskiej kosztem Al. Lotników i Wałbrzyskiej? Chyba, że 189 zostanie wzmocnione do częstotliwości 5/10/10, to OK...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2009, 21:49

Lipa pisze:Bo rozumiem, że 239 pojechałoby przez Metro Wilanowska do GM a dalej np. po trasie 141 na Bokserską.
A po co Bokserska?
Lipa pisze:Chyba, że 189 zostanie wzmocnione do częstotliwości 5/10/10, to OK...
189 w międzyszczycie i DS powinno zostać wzmocnione. I od tego bym zaczął...

Lipa

Post autor: Lipa » 09 lis 2009, 21:52

Bastian pisze:
Lipa pisze:Bo rozumiem, że 239 pojechałoby przez Metro Wilanowska do GM a dalej np. po trasie 141 na Bokserską.
A po co Bokserska?
A tylko do Metra Wilanowska i 141 zostaje jak teraz?

[ Dodano: |9 Lis 2009|, 2009 21:55 ]
Bastian pisze:189 w międzyszczycie i DS powinno zostać wzmocnione. I od tego bym zaczął...
Tyle, że w szczytach 117 od GM w kierunku Wilanowa pomimo dublowania 189 nie narzeka na brak pasażerów a wręcz przeciwnie. Jeżeli miałoby zabraknąć 117 w ciągu Al.lotników-Wałbrzyska, 189 powinno zostać wzmocnione również w tych godzinach z obecnych 7'-8' do 5'.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2009, 21:55

Ja bym od tego zaczął.

I spróbował zmontować wzmocnienie 189.

A potem 182 won, 141 przez Dolną i Odyńca, a 239 wydłużyć przez Cybernetyki na Okęcie :)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 lis 2009, 21:56

Nie wiem czy to ostatnie jest konieczne :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2009, 21:57

R-11 Kleszczowa pisze:Nie wiem czy to ostatnie jest konieczne :-k
Nie kasowałbym połączenia Wilanowa z GM :>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 lis 2009, 21:58

No zaaaraaaaz, nie chcesz psuć 239 łącząc je z 218, a na Okęcie chcesz wydłużać? Sądzisz, że będzie sprawna? Bo, biorąc pod uwagę że tam jest DWUPASOWE RONDO łączące trzy drogi dwujezdniowe ja mam SPORE wątpliwości.
Poza tym, jak do tej Cybernetyki dojedzie, jak nie będzie lewoskrętu w Postępu?

ODPOWIEDZ