Eksploatacja jednotoru na Boernerowo

Moderator: Wiliam

mariow

Post autor: mariow » 03 cze 2009, 16:57

Bastian pisze:
mariow pisze:czy bedzie to 13 czy 23 to juz bez różnicy (tradycji tu nie ma)
Tradycja jest o tyle, że jeżeli zostanie numer 23, to zniknie albo 13, albo 20 - podczas gdy byłoby dobrze obydwa ocalić...
a to już chyba kumam jak będzie ;) tzn jaki może być plan

13 - Metro Młociny - Praga (Ratuszowa lub Stalowa - znaczy Czynszowa)
20 - Boernerowo - Kawęczyńska

rozumiem że linia co 5' na Kawęczyńską to byłaby przesada prawda?
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 03 cze 2009, 17:35

20 - trasa: Boernerowo-Dywizjonu 303-Obozowa-Młynarska-Solidarności-Towarowa-Kasprzaka-Skierniewicka-Wolska-Młynarska-Obozowa-Dywizjonu 303-Boernerowo.
Obsługa pojedyńczy wagon, częstotliwość kursowania 12/15/15. Amen. Nie drażnić Arcybiskupa bemowsko-lotniskowego knowaniami w sprawie jednotoru i 20-tki!
Idiokracja nas otacza

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 03 cze 2009, 18:18

5 do widzenia
13 METRO MŁOCINY - KAWĘCZYŃSKA
20 BOERNEROWO - CZYNSZOWA
23 NOWE BEMOWO - RATUSZOWA
32 do widzenia

:-$

mariow

Post autor: mariow » 03 cze 2009, 19:10

SławekM pisze:5 do widzenia
32 do widzenia

raczej nie, o jedną linie za dużo - przeczytaj co Bastian napisał
PURA VIDA!

8833

Post autor: 8833 » 03 cze 2009, 19:20

SławekM pisze: 13 METRO MŁOCINY - KAWĘCZYŃSKA
To już było. Co prawdaż w trochę innej wersji (do Metro Marymont) ale było. Po co zmieniać na siłę. Przecież układ linii tramwajowych sprzed zamknięcia mostu Śląko-Dąbrowskiego się dobrze sprawdzał.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 cze 2009, 20:43

mariow pisze:
rozumiem że linia co 5' na Kawęczyńską to byłaby przesada prawda?
Jednocześnie z linią z Alej - zdecydowanie przesada.
Natomiast częsta linia na Czynszową mogłaby "ugłaskać" zabranie 32 tudzież 7.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 cze 2009, 21:28

32 do widzenia

Nie zamknie się. Chyba, że 24 co 10 minut, ale to już zupełny absurd.
mariow pisze:rozumiem że linia co 5' na Kawęczyńską to byłaby przesada prawda?
Problem z pętlą. Silna 13 była planowana, dopóki się nie okazało, że koniecznie trzeba przywrócić połączenie z Alejami. I projekt się zawalił.
Glonojad pisze:Natomiast częsta linia na Czynszową mogłaby "ugłaskać" zabranie 32 tudzież 7.
Owszem, na Czynszową wchodzi jedna linia, ale może być silna.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 cze 2009, 21:36

Bastian pisze:Chyba, że 24 co 10 minut, ale to już zupełny absurd.
No bez jaj, np. SISKOM pisał żeby jej zwiększyć częstotliwość...
mariow pisze:rozumiem że linia co 5' na Kawęczyńską to byłaby przesada prawda?
Problem z pętlą. Silna 13 była planowana, dopóki się nie okazało, że koniecznie trzeba przywrócić połączenie z Alejami. I projekt się zawalił.
Bez sensu by to było nawet, gdyby było możliwe. 18 składów na godzinę dla 3 przystanków na krzyż?!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 cze 2009, 23:03

Glonojad pisze:18 składów na godzinę dla 3 przystanków na krzyż?!
Linia co 5 minut to 12 składów na godzinę, nie 18. Chyba, że coś przeczytałeś bez zrozumienia ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 cze 2009, 10:22

To chyba Ty źle przeczytałeś - ja kwestionuję sensowność silnego 13 ze słabym 7 na Kawęczyńskiej nawet, gdyby pojemność pętli nie było ograniczeniem.

mariow

Post autor: mariow » 04 cze 2009, 15:29

myślę Glon że Bastian napisał że była mowa tylko o silnej 13stce na Czynszową :P

ja natomiast jakoś jestem bardzo przywiązany do tamtejszego układu jedna linia w Aleje, jedna na WZ i bym go nie niszczył. wiem, wiem ale jakoś w tym przypadku tak mam. może ze względu na niewygodę przesiadek z 13stki na linię w Aleje.

kwestia tylko czy Szmulki zachowają numerek 13 czy Boernerowo numerek 20 ;)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 cze 2009, 18:43

Jaką niewygodę? Przecież akurat węzeł Kijowska jest prawidłowy, z przystankami na wylocie...

[ Dodano: Czw 04 Cze, 2009 18:45 ]
mariow pisze:myślę Glon że Bastian napisał że była mowa tylko o silnej 13stce na Czynszową :P
Bastian pisał o niemożliwości technicznej więcej, niż dwunastu kursów na godzinę na Czynszową, ja pisałem o ich bezsensowności.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 04 cze 2009, 20:49

Bastian pisze:
32 do widzenia

Nie zamknie się. Chyba, że 24 co 10 minut, ale to już zupełny absurd..
Co się nie zamknie? Przeciez wszystkie 3 byłyby wtedy "słabe", a sam pisałeś o 2 mocnych + 1 słaba na Młynarskiej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 cze 2009, 21:52

Glonojad pisze:Bastian pisał o niemożliwości technicznej więcej, niż dwunastu kursów na godzinę na Czynszową, ja pisałem o ich bezsensowności.
Jaką, do cholery, Czynszową? Skąd się wam wzięła Czynszowa?! :shock: Wy najpierw spójrzcie do cytowanego przeze mnie postu Mariowa, jaka tam jest ulica, a potem się czepiajcie! :twisted:

[ Dodano: Czw 04 Cze, 2009 21:53 ]
piotram pisze:Przeciez wszystkie 3 byłyby wtedy "słabe"
Hm :-k
Rzeźbienie...

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 04 cze 2009, 22:11

Bastian pisze: Hm :-k
Rzeźbienie...
Wydaje mi się jednak, że lepsze to niż bezsensowne trzymanie 5 i jeszcze psucie z jej powodu koordynacji w mieście...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

ODPOWIEDZ