to tylko kwestia nazewnictwa, zresztą, co z tego wyniknie to nie wiadomo, bo III linia to daleka perspektywa. Ogółem o odnodze gocławskiej mówi się po prostu III linia, bo i tak w dalszej konieczności będzie realizowana.Staad pisze: A tak poza tym, to czy oni nei polaczyli II i III linii jako II linie??
Druga linia metra - dalsze plany rozbudowy
Moderator: JacekM
- MeWa
- Cukiereczek
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dawno temu- gdy rozpoczynano budowę wieżowca Rondo1 mówiono iż wraz z nim powstanie już stacja metra- w stanie surowym. Czy ona faktycznie powstała i czy ew. powstały jakieś hmmm ułatwienia np. rezerwa pod schody czy coś z poziomu 0 tego budynku na stację 
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
nie powstała stacja, bo nie było wiążących założeń technicznych dla II linii - pytali się wykonawcy o lokalizację stacji, ale zdaje się, że nie uzyskali odpowiedzi. Wszak ta została ustalona dopiero niedawno.
Nie widzę jednak problemu, by było połączenie z przejściem podziemnym. Czy jest na to miejsce - znając zwyczaje budowlane, pewnie pod ziemią jest parking i nie ma miejsca, ale o to trzeba byłoby zapytać wykonawcę.
Nie widzę jednak problemu, by było połączenie z przejściem podziemnym. Czy jest na to miejsce - znając zwyczaje budowlane, pewnie pod ziemią jest parking i nie ma miejsca, ale o to trzeba byłoby zapytać wykonawcę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pamiętam bowiem, że gdy zaczynała się budowa wysokościowca mówiono iż stacja Rondo ONZ będzie pierwszą, z której wyjścia będą w budynku. Dziś jadąc tam zacząłem zastanawiać się co z tych planów zostało zrealizowane- stąd moje pytanie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W tym kraju to normalka, gdzie indziej wybudowali by 5 linii metra a tu jak zwykle...syf.Fischlein pisze:Ja zgłaszam protest, obił mi się o oczy tekst, w którym Hania obiecywała podczas kampanii całą drugą linię metra około 2009 czy też 2010. Ja już się duchowo na wycieczkę przygotowałam, a tu co?
SPINNING WORLD
Z drugiej strony, może mieszkania na Jelonkach tak szybko nie podrożeją (podobno tamtejsza wielka płyta to najniższy standard w Warszawie jeśli chodzi o bloki z czasów Gierka).
A tak poza tym.....
A tak poza tym.....
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- MeWa
- Cukiereczek
jest możliwe, przecież na razie chodzi o centralny odcinek. Prace przygotowawcze na zmienionym fragmencie linii na zach. od Ronda Daszyńskiego praktycznie w chwili obecnej są najmniej zaawansowane. W związku z czym, prawdopodobne jest, że wpierw - przed wolskim odcinkiem - powstaną wąsy Marcinkiewicza (a trzeba pamiętać, że zajezdnia jest planowana przy gocławskiej odnodze, zaś Kabaty nie obsłużą całej II linii)