Dziwadła i zagwozdki kolejowe
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
Taaa, i dlatego pociągi do Leluchowa, Śremu Odlewni i paru innych miejsc w .pl jeździły planowo jako 'push pulle' z mechanikiem wychylającym się z okna loka pchającego składAdamq pisze:Łoj..... sprzedał, tylko myśmy niechcieli. Beton PKP`iarski nie wyobrażał sobie lokomotywy na końcu składu
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Sorry za odkopywanie tematu, ale chyba tutaj pasuje 
Godzina 10:30, tor nr. 77 górki rozrządowej W-wa Główna Towarowa:

Lokomotywa wyraźnie nie przyjechała w żadnym składzie PKP. Wydawała jakiś dziwny stukot i po chwili piśnięcie - i tak w kółko
[ Dodano: 2009-11-04, 14:41]
Właśnie dostałem info, że lokomotywa 10min temu wyjechała z tego toru i po innym (pustym) udała się w stronę Woli Towarowej.
Godzina 10:30, tor nr. 77 górki rozrządowej W-wa Główna Towarowa:

Lokomotywa wyraźnie nie przyjechała w żadnym składzie PKP. Wydawała jakiś dziwny stukot i po chwili piśnięcie - i tak w kółko
[ Dodano: 2009-11-04, 14:41]
Właśnie dostałem info, że lokomotywa 10min temu wyjechała z tego toru i po innym (pustym) udała się w stronę Woli Towarowej.
A gdzie jest ta Wola Towarowa? Bo ja takiej stacji w Warszawie nie znamMr_Kolesław pisze:... udała się w stronę Woli Towarowej.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Boć to i nie własność PKP, a firmy Freightliner PL (co można z boku loka odczytać), a google szybko udzielą informacji o tym co to za lok - Class 66Mr_Kolesław pisze:Lokomotywa wyraźnie nie przyjechała w żadnym składzie PKP. Wydawała jakiś dziwny stukot i po chwili piśnięcie - i tak w kółko
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Dobrze, lokomotywa jest Freightlinera... Tylko czemu w ciągu 2 dni manewrowała sobie kilkukrotnie po obszarze górki rozrządowej? (nie po samej górce, ale po torach, na które rozrządza się wagony)
A to, że nie przyjechała w składzie PKP to chodziło mi o to, że samodzielnie "ustawiła" się na tym torze
A to, że nie przyjechała w składzie PKP to chodziło mi o to, że samodzielnie "ustawiła" się na tym torze
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
A czy PKP (Cargo, InterCity, PR czy inny diabeł) ma wyłączność na poruszanie się po torach kolejowych w Polsce ? Tam go skierowali to tam się ustawił widocznie 
And if the band you're in starts playing different tunes
Z dziwadeł - od jakiegoś czasu po E20 od Warszawy do Mińska jeżdżą również eD74 do ZNTK Mińsk MAz na Przeglądy kresowe. Zwykle jedzie jedna jednostka.
Na podstawie obserwacji mogę powiedzieć, że bardzo prawdopobobne jest spotkanie takowej wracającej z Mińska w piątki po 19:40 (mniej więcej o tej godzinie odjeżdża, choć pewnie to zależy od warunków bardziej niż od rozkładu).
W inne dni też czasem można spotkać.
W kierunku Mińska - nie wiem o której jeżdżą.
Na podstawie obserwacji mogę powiedzieć, że bardzo prawdopobobne jest spotkanie takowej wracającej z Mińska w piątki po 19:40 (mniej więcej o tej godzinie odjeżdża, choć pewnie to zależy od warunków bardziej niż od rozkładu).
W inne dni też czasem można spotkać.
W kierunku Mińska - nie wiem o której jeżdżą.
Bystrzyca, oraz dwa przejazdy promocyjne organizowane przesz PLK. Nawet z jednego można znaleźć film na youtube (EP09 z kabiny + 160km/h, tytułu nie pomnę). Jeszcze Flirt Tilo jechał od Mrozów do Siedlec 160km/h (z obstawą przejazdów) podczas promocji.
ED74 jazd próbnych nie przechodzą - po przeglądzie Okresowym
nie ma takiej potrzeby. Maszynita jedzie sam pewnie do warszawy i na tym się sprawa kończy.
ED74 jazd próbnych nie przechodzą - po przeglądzie Okresowym