Porządki na południu (117, 519)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 25 sty 2011, 22:40

Wybijcie sobie z głowy to 138 co 8 minut! Linia, na której od zawsze jeździły solówki ma nagle być jakimś super połączeniem. Bez sensu. Ma być dojazd z Wilanowa na Służew, i z Wołoskiej do centrum. Pomysł zastępowania dobrych połączeń jakimś gównem jest idiotyczny.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 22:41

MichalJ pisze:W sensie przedłużenia na wprost do Grochowskiej? O tu mi kaktus.
No co ci kaktus?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 22:48

Łukasz pisze:PS OT się robi - może na Targówek z tym od razu się przenieść?
Może w ogóle zakończyć - już o tych rejonach było, a nie widzę perspektyw na jakiś nowy punkt widzenia co do 338.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 sty 2011, 22:48

TGM pisze:Ma być dojazd (...) z Wołoskiej do centrum.
17 :ziew:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Adam G.

Post autor: Adam G. » 25 sty 2011, 22:49

TGM pisze:Wybijcie sobie z głowy to 138 co 8 minut! Linia, na której od zawsze jeździły solówki ma nagle być jakimś super połączeniem. Bez sensu. Ma być dojazd z Wilanowa na Służew, i z Wołoskiej do centrum. Pomysł zastępowania dobrych połączeń jakimś gównem jest idiotyczny.
No i do tego linia co 8 minut na odcinku al. Zieleniecka - Utrata to jakiś żałosny żart. Jeśli gdziekolwiek może być mowa o marnotrawieniu wozów, to właśnie tam, a nie na 117. Chyba żeby co drugi kurs skrócić do dw. Wschodniego.
noidea

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 sty 2011, 22:58

Wracając do baranów - dziwi mnie "porządek" na Mokotowie ograniczony do kilku linii. Tak się nie da, to trzeba bardziej kompleksowo, trzeba ruszyć 107, zahaczyć o 422, zrobić coś z 301 (3 linie z Rakowieckiej na Gagarina naprawdę nie są potrzebne, a na Czerniakowskiej 301 nie przydaje się do niczego).

No i jak widzę na Puławskiej przy Goworka o 4 po południu w kierunku do centrum jadące jeden po drugim tramwaje 4 i 14 pełne stojących ludzi, a obok 505 z 3 pasażerami, to coś mi się robi. Wiem, że tych kilka maluchów świata nie zbawi, ale grosz do grosza...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 25 sty 2011, 23:22

MichalJ pisze:dziwi mnie "porządek" na Mokotowie ograniczony do kilku linii. Tak się nie da, to trzeba bardziej kompleksowo
Ale jak ZTM chciał kompleksowo, to był krzyk zewsząd, że wywraca się układ do góry nogami, nie szanuje tradyji etc. No to będzie pełzająca rewolucja.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 23:25

A moim zdaniem szum o 117 wystarczy, by żadnej rewolucji nie było. I to kto wie, może przez kolejne trzy lata :/

MichalJ

Post autor: MichalJ » 25 sty 2011, 23:31

Pełzająca rewolucja w autobusach to jak z przechodzeniem na ruch prawostronny etapami - najpierw autobusy, potem taksówki...

Ale chyba w 2012 i 2013 żadnych wyborów nie ma?

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 sty 2011, 23:35

Bastian pisze:
Łukasz pisze:PS OT się robi - może na Targówek z tym od razu się przenieść?
Może w ogóle zakończyć - już o tych rejonach było, a nie widzę perspektyw na jakiś nowy punkt widzenia co do 338.
Ale ja dalej nie wiem, co będzie po zamknięciu Wileńskiego.

[ Dodano: |25 Sty 2011|, 2011 23:38 ]
Adam G. pisze:No i do tego linia co 8 minut na odcinku al. Zieleniecka - Utrata to jakiś żałosny żart. Jeśli gdziekolwiek może być mowa o marnotrawieniu wozów, to właśnie tam, a nie na 117. Chyba żeby co drugi kurs skrócić do dw. Wschodniego.
Tak żałosny żart. Spróbuj wsiąść do tej linii na Ząbkowskiej - tzn. do scanii.
A może te U-18 to są tam przypadkowo. Albo wspomożenie w postaci 338.

Poza tym 8 minut to marketing. Będzie 8 minut przez godzine, a tak to co 10-12 pewnie.

Skrócenie do Wschodniego to dopiero byłoby coś.
45 minut w korku z 0 osobami, bo do Wschodniego jest 5 innych linii.

Naprawdę żałosny jest poziom tego forum.

[ Dodano: |25 Sty 2011|, 2011 23:44 ]
Bastian pisze:A moim zdaniem szum o 117 wystarczy, by żadnej rewolucji nie było. I to kto wie, może przez kolejne trzy lata :/
Bo zobacz, że jednak zabiera się połączenie Wilanowskiej z muzycznymi ulicami, (Bacha, Mozarta itp.) - też z kompleksem na Szturmowej, z Galerią Mokotów, z ciągiem Wołoskiej. Zabiera się Wołoskiej połączenie ze ścisłym Centrum - nie dając NIC w zamian.

Tak, 117 to jakiś absurd, bo z Gocławia na Dolinkę jedzie się Mostem Siekierkowskim.
Z Saskej Kępy powinno jeździć najdalej do Centralnego. Ale nie zmienia to faktu, że na pozostałych odcinkach TEŻ jest potrzebna jakaś linia, bo za dużo się traci.

W dodatku gdyby chociaż z Wilanowa do GM jeździło coś - a co ma jeździć?
NIC. A to 20 minut w linii prostej z coraz większego osiedla do największej w okolicy galerii handlowej.
ŁK

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 sty 2011, 23:47

Łukasz pisze:Ale ja dalej nie wiem, co będzie po zamknięciu Wileńskiego.
Nikt do końca nie wie, a o komunikacji w czasie budowy M2C jest odrębny temat - tam zapraszam..
Łukasz pisze:Naprawdę żałosny jest poziom tego forum.
Ja też bym chętnie popisał na lepszym... Jakiś adres? :)
Łukasz pisze:Tak, 117 to jakiś absurd, bo z Gocławia na Dolinkę jedzie się Mostem Siekierkowskim.
Z Saskej Kępy powinno jeździć najdalej do Centralnego. Ale nie zmienia to faktu, że na pozostałych odcinkach TEŻ jest potrzebna jakaś linia, bo za dużo się traci.

W dodatku gdyby chociaż z Wilanowa do GM jeździło coś - a co ma jeździć?
NIC. A to 20 minut w linii prostej z coraz większego osiedla do największej w okolicy galerii handlowej.
Ja chyba też bym o tyle ustąpił. Najlepiej byłoby to zgrać z Cybernetyki i ze 182...

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 sty 2011, 23:47

TGM pisze:Wybijcie sobie z głowy to 138 co 8 minut! Linia, na której od zawsze jeździły solówki
Mylisz się. Od zawsze była to linia mieszana, nawet chyba z przewagą wielkopojemnych często.

Solówki to weszły dopiero jak Rapid wszedł, bo dzień wcześniej jeszcze jeździły IK280.
Teraz jeżdżą U18 i nie narzekają na frekwencję (akurat to idealna linia na sztywniaki, bo te scanie są bardzo bardzo za małe).
ŁK

man1956

Post autor: man1956 » 25 sty 2011, 23:49

Bastian pisze:A moim zdaniem szum o 117 wystarczy, by żadnej rewolucji nie było. I to kto wie, może przez kolejne trzy lata :/
A może o to chodziło, by żadnej rewolucji nie było? W każdym razie do zmian zabrano się od niewłaściwej strony, i to w dodatku w sposób tak żałosny, że nic dziwnego, iż zrobił się szum. ZTM sam ukręcił sobie bicz na własną głowę.

Adam G.

Post autor: Adam G. » 25 sty 2011, 23:51

Łukasz pisze:Tak żałosny żart. Spróbuj wsiąść do tej linii na Ząbkowskiej - tzn. do scanii.
A może te U-18 to są tam przypadkowo. Albo wspomożenie w postaci 338.
Brakuje pętli gdzieś na końcu Ząbkowskiej. Bo ciągnięcie tego aż na Utratę to owszem, żałosny żart.
Łukasz pisze:Naprawdę żałosny jest poziom tego forum.
Nie rozumiem, co tu w takim razie jeszcze robisz.
noidea

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 sty 2011, 23:55

Łukasz pisze:
Bastian pisze:W dodatku gdyby chociaż z Wilanowa do GM jeździło coś - a co ma jeździć?
Ja chyba też bym o tyle ustąpił. Najlepiej byłoby to zgrać z Cybernetyki i ze 182...
517 jako 401 + 117, ze 191 do Pl3K i 512 Mostem Poniatowskiego, 193 do GM (modne teraz to zawracanie na rondach jest przecież)?

A zamiast 193 co do metra z tamtych osiedli? A niech to będzie jakieś 165, coś wydłużonego, może jakiś total lokal typu Bokserska - Metro Wilanowska przez Rolną.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: |25 Sty 2011|, 2011 23:58 ]
Korekta cytowania.
ŁK

ODPOWIEDZ