Komunikacja w Legionowie i okolicach
Moderator: Wiliam
Rozkład wakacyjny wprowadziło Legionowo czy ZTM? z tego co wiem rozkład wakacyjny wprowadzany był co rok i co rok po wakacjach wracał do pierwowzoru. Prezydent odsyła do ZTMu, ZTM do prezydenta i tak w kółko.
Pisałem już obszernie o tej linii widmo-dowozowej kursującej do 20, co godzinę w dni robocze oraz o linii L10 kursującej 4 razy dziennie która w części pokrywa trasy 723 i 731. Rozkład wakacyjny by mógł pozostać na stałe gdyby trasa objazdowa 731 pozostała na stałe (przez Legionowo PKP).
Pisałem już obszernie o tej linii widmo-dowozowej kursującej do 20, co godzinę w dni robocze oraz o linii L10 kursującej 4 razy dziennie która w części pokrywa trasy 723 i 731. Rozkład wakacyjny by mógł pozostać na stałe gdyby trasa objazdowa 731 pozostała na stałe (przez Legionowo PKP).
ZTM wprowadziło na wniosek Legionowa. Skoro Legionowo nie zgłosiło chęci przywrócenia starego rozkładu, to go nie będzie. A odsyłanie między sobą to klasyczne "nie my to oni". A przy okazji budżet Legionowa zaoszczędzi trochę pieniędzy... A mieszkańcy? Mają SKM.michalek^ pisze:Rozkład wakacyjny wprowadziło Legionowo czy ZTM? z tego co wiem rozkład wakacyjny wprowadzany był co rok i co rok po wakacjach wracał do pierwowzoru. Prezydent odsyła do ZTMu, ZTM do prezydenta i tak w kółko.
.
Byłoby naprawdę fantastycznie, gdybym w 36 minut był na Gdańskim - w praktyce od zamknięcia drzwi od mieszkania do wejścia do pociągu mija jakieś 20 minut, ale pociąg i tak jest 10 minut szybszy (a przyspieszony KML jeszcze bardziej). Niemniej jednak trzeba iść ten kilometr niezależnie od pogody, co jest nawet przyjemne na wiosnę i lato, ale jak przychodzi pora zimna, jest ciemno i ślisko, to taki spacerek do przyjemnych nie należy i wtedy autobus dosyć mocno kusi.fik pisze:No to do Gdańskiego masz pociągiem 36 minut, jadąc 723 w tym czasie jesteś w najlepszym wypadku na Marymoncie. Gdyby tylko był rozsądny takt kolejowy...
Może trzeba przestać palić papierosy(jak palący).KwZ pisze:Czekaj, po kilometrze spaceru (4,6 km/h) bierze cię kolka? Nie żebym postulował półgodzinne dojścia do zbiorkomu. Może rower?michalek^ pisze: a w połowie szybkiego marszu na PKP już mnie zadyszka łapie i kolka.
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218
013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
019B/33

21.12.2012
366+218
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685
Właściwie to już nie wiem czyja to wina. Tak jak było mówione to prezydent odsyła zawsze do ZTM i zawala na ZTM wszystkie negatywne zmiany w komunikacji. Uzasadnił cięcia na 723 i 731 końcem kontraktu na 100 autobusów i brakami taborowymi... Ale masz rację, pytanie do prezydenta na pewno napiszę.SławekM pisze:Zamiast p....ć na ZTM, może warto napisać do prezydenta Legionowa czemu skąpi pieniądze na dodatkowe kursy? Warszawa na pewno nie będzie sponsorowała dodatkowych kursów (bo nie może).konri pisze:Dokładnie. Autobusy już teraz przez cały dzień jeżdżą mocno zapełnione, a w szczycie niekiedy są na granicy niezabieralności. Podobnie też międzyszczycie i wieczorem. Nie wiem w jaki sposób ZTM chce zmieścić wszystkich pasażerów przy takim rozkładzie
Ze względu na zwiększenie stawki za wozokilometr (przez ZTM) prezydent miasta skąpi. Przez to "udupił" w weekend pasażerów linii S9. Nie bez powodu odsyła do ZTMu skoro nie chce mu się dopłacać do komunikacji.konri pisze:Właściwie to już nie wiem czyja to wina. Tak jak było mówione to prezydent odsyła zawsze do ZTM i zawala na ZTM wszystkie negatywne zmiany w komunikacji. Uzasadnił cięcia na 723 i 731 końcem kontraktu na 100 autobusów i brakami taborowymi... Ale masz rację, pytanie do prezydenta na pewno napiszę.SławekM pisze:Zamiast p....ć na ZTM, może warto napisać do prezydenta Legionowa czemu skąpi pieniądze na dodatkowe kursy? Warszawa na pewno nie będzie sponsorowała dodatkowych kursów (bo nie może).
Szczerze mówiąc to już w czerwcu domyślałem się że tak będzie. Bardziej by mnie zdziwiło, jakby wrócił stary rozkład, z przed czerwcaashir pisze:W tym roku już od początku czerwca obowiązywał rozrzedzony rozkład jazdy.michalek^ pisze:Rozkład wakacyjny wprowadziło Legionowo czy ZTM? z tego co wiem rozkład wakacyjny wprowadzany był co rok i co rok po wakacjach wracał do pierwowzoru. Prezydent odsyła do ZTMu, ZTM do prezydenta i tak w kółko.