Od jak dawna przeguby jeżdżą na 733? Codziennie?Bierut pisze:
A ja dodatkowo zawiesił bym też 733. Jeszcze przed dzisiejszymi śnieżycami lokalne władze nie uporały się bądź wogóle nie zadbały o drogi po poniedziałkowych opadach. Duże kółko przez Parole to masakra. Nie ma jak się minąć nawet z osobówkami. Do tego zawiejający śnieg z pól. Wczoraj wieczorem np. utknąłem za TIRem. Zresztą jakby on się nie zakopał to i tak byśmy się nie minęli. Co drugi kurs wyleciał z rozkładu. Do tego przegub w takim warunkach to masakra. Ryzyko spędzenia całej nocy albo nawet gorzej jest bardzo wysokie. Do tego Centrala Ruchu i Policja za bardzo się nie przejmuje komunikatami zgłaszanymi przez kierowców. Następnym razem pozostaje odmowa wjechania na niezadbane odcinki dróg.
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Chyba prawie od początku istnienia? Kiedyś był to Neoplan na dodatku później zastąpił go przegub.wojtor pisze:Od jak dawna przeguby jeżdżą na 733? Codziennie?Bierut pisze:
A ja dodatkowo zawiesił bym też 733. Jeszcze przed dzisiejszymi śnieżycami lokalne władze nie uporały się bądź wogóle nie zadbały o drogi po poniedziałkowych opadach. Duże kółko przez Parole to masakra. Nie ma jak się minąć nawet z osobówkami. Do tego zawiejający śnieg z pól. Wczoraj wieczorem np. utknąłem za TIRem. Zresztą jakby on się nie zakopał to i tak byśmy się nie minęli. Co drugi kurs wyleciał z rozkładu. Do tego przegub w takim warunkach to masakra. Ryzyko spędzenia całej nocy albo nawet gorzej jest bardzo wysokie. Do tego Centrala Ruchu i Policja za bardzo się nie przejmuje komunikatami zgłaszanymi przez kierowców. Następnym razem pozostaje odmowa wjechania na niezadbane odcinki dróg.
1. Droga wojewódzka - te inwestycję musiało by zrealizować województwo - a jak stoi z finansami - wiadomo.dzidek pisze:Jak już jesteśmy w temacie 711 to czemu między skrzyżowaniem drogi Katowickiej z Sienkiewicza a rondem koło kościoła Nadarzyn nie wybuduje przystanku skoro jest takie na niego zapotrzebowanie? Od lat ludzie chodzą i proszą o wysadzenie w tym miejscu.
2. Brak miejsca na wiatę/przystanek - bez zatoki nie ma co podejść do tematu gdyż droga jest droga główna wjazdowa i jej blokowanie przez kilka sekund jest niedopuszczalne.
3. Jest możliwe alternatywne rozwiązanie gdyby wyjeżdżając z Pl. Poniatowskiego można było zawrócić z powrotem na rondo - ale tu gmina mówi nieee, nie mamy pieniędzy an fanaberie"
Bliżej przystanku, już za kościołem nie zrobisz bo:
1. Sa miejsca parkingowe - spróbuj którekolwiek ruszyć - będzie wojna rangi kościelnej.
2. Zbyt blisko super wypasionej zatoki na końcu ulicy.
3. Droga jest objęta 5 letnią gwarancją nietykalności (finansowanie unijne)
Być może przystanek powstanie po przebudowie siła rzeczy kawałka tej drogi w wyniku budowy trasy S8.
Kierowcą nie jestem ale neoplanem to chyba ciężko się jeździ po tych małych zakrętach?dzidek pisze:Chyba prawie od początku istnienia? Kiedyś był to Neoplan na dodatku później zastąpił go przegub.
W każdym razie przegub jest potrzebny i w A i w B

Dzięki za wyjaśnienie odnośnie dodatkowego przystanku na Sienkiewicza.
Co do Neoplanów na 733 to latem nie było tak źle ale zimą już by pojawił się kłopot na zakrętach. Za to na rondzie koło kościoła w Nadarzynie pojawiły się słupy betonowe i obawiam się, że deskorolka już nie ma szans na przejechanie. Na pewno zimą nie da rady kiedy dochodzą zaspy śnieżne i nie da się wozu wyciągnąć ale coś czuję, że jak śnieg się rozpuści to i tak będzie duży problem z deskorolkami na tym rondzie. Wcześniej tych słupów tam nie było
edit: Co do kłopotów na rondzie mam na myśli zjazd z ronda na Warszawską (czyt: linia 711)
Co do Neoplanów na 733 to latem nie było tak źle ale zimą już by pojawił się kłopot na zakrętach. Za to na rondzie koło kościoła w Nadarzynie pojawiły się słupy betonowe i obawiam się, że deskorolka już nie ma szans na przejechanie. Na pewno zimą nie da rady kiedy dochodzą zaspy śnieżne i nie da się wozu wyciągnąć ale coś czuję, że jak śnieg się rozpuści to i tak będzie duży problem z deskorolkami na tym rondzie. Wcześniej tych słupów tam nie było
edit: Co do kłopotów na rondzie mam na myśli zjazd z ronda na Warszawską (czyt: linia 711)
-
Dęboszczak
Jakich słupów? Nie zwróciłem uwagi ostnio bo do wawy jeżdżę przez Pruszków i omijam rondo ale aż specjalnie zwrócę uwagędzidek pisze: Wcześniej tych słupów tam nie było
Kiedyś dawno temu na wawkomie rysowałem jak można skończyć z wożeniem po całej ginie siedemsetkami, jedna silna linia do placu co 20 minut (w szczycie co 15) a reszta w postaci L-ek... Dwie L-ki kręcące się po gminie w kształcie liścia koniczyny, w środku pl. poniatowskiego a liście to kolejne punkty do zaliczenia - Młochów, Strzeniówka, Szamoty. Koszt takiego rozwiązania byłby podobny do kosztów obecnych ale znacznie bardziej efektywny bo na peryferiach autobus mógłby się pojawiać co 30 minut. Na szczęście z gminy odeszła osoba która twierdziła ze "wszyscy mają samochody"Bierut pisze:Przegub na 733 jest potrzebny tylko do Nadarzyna.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tymczasem, jak donosi Transinfo/bus, Pruszków ogłosił przetarg na komunikację lokalną - z własnym systemem biletowym...
http://infobus.pl/text.php?from=mail&id=36653
http://infobus.pl/text.php?from=mail&id=36653
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to nie jest kontynuacja komunikacji obsługiwanej dotąd przez MK2? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, ale przecież Pruszków miał iść w eLki...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pruszków będzie szedł w eLki. Na tych liniach dwóch chcieli po prostu uzyskać znaczne niższe stawki za wzkm, a jednocześnie mieć wpływ na tabor i częstotliwość. Jakby nie było jest to krok do regulacji transportu na tym obszarze. Uruchomienie L11 i drugiej linii tym razem po Żbikowskiej stronie jest wciąż aktualne.