Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
www.mazowieckie.com.pl
Ciekawe czy to ELF sie popsułAwaria składu pociągu w Legionowie
2011-09-27 14:50:52
Na stacji Legionowo nastąpiła awaria składu pociągu nr 626 rel. Nasielsk (13:03) - Warszawa Wola (14:27). Maszynista podjął próbę naprawy składu i po około 60 minutach pociąg pojechał w dalszą drogę.
Podróżni skorzystali w międzyczasie z pociągu SKM Warszawa.
Z powodu awarii pociąg nr 627 rel. Warszawa Wola (16:03) - Nasielsk (17:28) może być opóźniony około 10 - 15 minut.
W wypadku uczesniczyły jednostki EN94-14+37Szymon pisze:Trąbią o tym od rana a tutaj cisza...http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 93668.htmlTVN Warszawa pisze:Tir wjechał pod WKD
W Podkowie Leśnej na przejeździe kolejowym, tuż przed stacją tir wjechał pod pociąg WKD. Ruch w obie strony został całkowicie wstrzymany. Uruchomiono komunikację zastępczą. Służby informują, że nie ma rannych. Informację i zdjęcia otrzymaliśmy na Kontakt 24.
- Wszystko wskazuje na to, że kierowca tira nie zachował ostrożności i na przejeździe kolejowym wjechał wprost pod pociąg WKD - informuje Krzysztof Kulesza, rzecznik Warszawskiej Kolei Dojazdowej.
Policja ustala dokładne przyczyny kolizji. - Wiadomo już, że kierowca i maszynista byli trzeźwi. Będziemy ich przesłuchiwać - powiedział Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej Policji.
Dojeżdżał do stacji
Do zdarzenia doszło około godz. 8.30, kiedy skład relacji Warszawa Śródmieście - Milanówek dojeżdżał do stacji Podkowa Leśna Główna.
Utrudnienia mogą potrwać kilka godzin. - Na miejscu pracują cały czas policjanci. Myślę, że zakończymy wszystkie czynności około godz. 14.00 - informuje Karczyński.
Komunikacja zastępcza
Ruch pociągów zablokowany jest w obu kierunkach. Pociągi jadące: od strony Warszawa Śródmieście dojeżdżają tylko stacji Podkowa Leśna Wschodnia, od strony Milanówka oraz Grodziska Mazowieckiego dojeżdżają do stacji Podkowa Leśna Główna.
- Na odcinku Podkowa Leśna Zachodnia - Podkowa Leśna Wschodnia kursuje autobusowa komunikacja zastępcza – poinformował Kulesza.
Pasażerowie posiadający ważne bilety WKD mogą korzystać z przejazdów pociągami Kolei Mazowieckich na odcinku Warszawa Śródmieście - Grodzisk Mazowiecki.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
- Bastian
- Sułtan Maroka
Walas, ja wiem, że ty twierdzisz, że jednak chodziłeś do szkoły, ale twoja "umiejętność" czytania nie bardzo na to wskazuje:
marcin89 pisze:Nie taka cisza, jest w temacie o WKD
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nxo pisze:www.mazowieckie.com.pl
Ciekawe czy to ELF sie popsułAwaria składu pociągu w Legionowie
2011-09-27 14:50:52
Na stacji Legionowo nastąpiła awaria składu pociągu nr 626 rel. Nasielsk (13:03) - Warszawa Wola (14:27). Maszynista podjął próbę naprawy składu i po około 60 minutach pociąg pojechał w dalszą drogę.
Podróżni skorzystali w międzyczasie z pociągu SKM Warszawa.
Z powodu awarii pociąg nr 627 rel. Warszawa Wola (16:03) - Nasielsk (17:28) może być opóźniony około 10 - 15 minut.
viewtopic.php?p=684407#684407MeWa pisze:UWAGA.
Przypominamy, że na forum funkcjonuje już temat "Obiegi i obsługa połączeń KM".
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.htmlmazowieckie.com.pl pisze:Awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na stacji Nowy Dwór Mazowiecki
2011-09-27 20:06:27
O godzinie 19:10, w wyniku intensywnych opadów deszczu, nastąpiła awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym na stacji Nowy Dwór Mazowiecki uniemożliwiająca rozkładowe prowadzenie ruchu pociągów. O godzinie 19:57 PKP Polskie Linie Kolejowe umożliwiły ruch pociągów, jednak w celu zachowania bezpieczeństwa ruchu kolejowego pociągi kursują ze zmniejszoną prędkością. W wyniku awarii opóźnione zostały pociągi:
- 638 rel. Nasielsk (19:09) - Warszawa Wola (20:33) - o około 50 minut,
- 639 rel. Warszawa Wola (18:34) - Nasielsk (19:56) - o około 35 minut,
- 680 rel. Nasielsk (19:38) - Warszawa Wschodnia (20:35) - o około 25 minut,
- 681 rel. Warszawa Wschodnia (19:09) - Nasielsk (20:11) - o około 30 minut.
W związku z przejściem składu z opóźnionego pociągu nr 681, opóźnienia rzędu 30 minut dozna pociąg nr 66617 rel. Nasielsk (20:12) - Sierpc (21:59).
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Skład EP07-514 + wagony poc. I-91511/0 (Łódź Fabryczna - Warszawa Wschodnia) zakończył dziś bieg na stacji Żyrardów przed godziną 13:00. Informacja pasażerska poinformowała, iż z powodu awarii lokomotywy pociąg został opóźniony na czas nieokreślony. Pasażerowie kontynuowali podróż pociągiem KM20534/5, który wyruszył ok. +10 z Żyrardowa.
M-1 PKS S-1 7 9 709 727 KM1 KM8 WKD N85
KM WPR: 1, 2
KM WPR: 1, 2
Planowe zamknięcie na telegram.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Dziś trochę zamieszania na nasielskiej. W tym odwołanie:
To obieg ELFowy.Z powodu awarii taboru w dniu dzisiejszym (02.10) odwołany jest poc. nr 1541 rel. Warszawa Zachodnia (15:04) - Ciechanów (17:04).
Podróżni mogą skorzystać zastępczo z pociągu nr 2520 rel. Radom (13:48) - Warszawa Zachodnia (15:58) - Działdowo (19:20). Pociąg ten od Warszawy zatrzymywał się będzie na wymaganych dla odwołanego pociągu nr 1541 stacjach i przystankach osobowych.
-
lotis
Potwierdzam to ten nowy EN76-013 .Czekałem dziś na niego na stacji Legionowo Przystanek 11:42 rozklad KM nr 622.Podstawili szynobus ,ale był taki ścisk ,że się nim nie zabrałem.(mieliśmy z synem 2 rowery)
Kompromitacja na całej lini z tymi Elfami Pesy .Maszynista szynobusa podśmiewywał się z nowego taboru.W Skm-kach S-9 wyobrażcie to sobie jeździ na stałe zatrudniony technik od Pesy z Bydgoszczy.Ostatnio z nim rozmawiałem ,ale nie był za bardzo wylewny .Pytałem go o drgania jakie występują podczas jazdy elfem ,stwierdził że to wina torów.Dziwne jade tą samą trasą kiblem i nie ma drgań ? Często się też zdarza samoczynne odłączenie napędów ,winę za to ponosi trakcja .Więc Pesa niewinna szkoda słów na to polskie dziadostwo.
Kompromitacja na całej lini z tymi Elfami Pesy .Maszynista szynobusa podśmiewywał się z nowego taboru.W Skm-kach S-9 wyobrażcie to sobie jeździ na stałe zatrudniony technik od Pesy z Bydgoszczy.Ostatnio z nim rozmawiałem ,ale nie był za bardzo wylewny .Pytałem go o drgania jakie występują podczas jazdy elfem ,stwierdził że to wina torów.Dziwne jade tą samą trasą kiblem i nie ma drgań ? Często się też zdarza samoczynne odłączenie napędów ,winę za to ponosi trakcja .Więc Pesa niewinna szkoda słów na to polskie dziadostwo.
Wyobraź sobie że w początkach eksploatacji 14WE i 19WE też jeździli technicy - tylko ze z Newagu.lotis pisze: W Skm-kach S-9 wyobrażcie to sobie jeździ na stałe zatrudniony technik od Pesy z Bydgoszczy.
Nie pamiętam jak było ze Stadlerem .
Jak kiepska baletnica to przeszkadza rąbek u spódnicy - gdyby ten ELF jeździł na innej linii to bym w takie tłumaczenie uwierzył - ale linia do Legionowa jest świeżo po remoncie.lotis pisze: Ostatnio z nim rozmawiałem ,ale nie był za bardzo wylewny .Pytałem go o drgania jakie występują podczas jazdy elfem ,stwierdził że to wina torów.
Bez przesady - tramwaje i niektóre modele szynobusów nie są wcale złe.lotis pisze:Dziwne jade tą samą trasą kiblem i nie ma drgań ? Często się też zdarza samoczynne odłączenie napędów ,winę za to ponosi trakcja .
Więc Pesa niewinna szkoda słów na to polskie dziadostwo.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Uszkodzenie sieci trakcyjnej na odcinku Warszawa Włochy - Pruszków
2011-10-03 15:39:09
O godz. 15:30 PKP Polskie Linie Kolejowe poinformowały, że pociąg SKM Warszawa rel. Otwock - Pruszków na odcinku Warszawa Włochy - Pruszków (tory podmiejskie linii Warszawa - Skierniewice) wjechał w odcinek obniżonej sieci trakcyjnej.
Nastąpiło uszkodzenie pantografów, sieci trakcyjnej i zablokowanie możliwości wyjazdu pociągów z Warszawy torami podmiejskimi.
W celi zapewnienia możliwości wyjazdu popołudniowego potoku Podróżnych z Warszawy została wprowadzona zmieniona organizacja prowadzenia ruchu pociągów "Kolei Mazowieckich - KM":
- pociągi z Warszawy w kierunku Skierniewic będą prowadzone torem przeciwnym do zasadniczego kierunku ruchu;
- pociągi z kierunku Skierniewic, Żyrardowa i Grodziska Mazowieckiego kursują torem dalekobieżnym z pominięciem stacji i przystanków osobowych: Pruszków, Piastów i Warszawa Ursus;
Z powodu zmian w organizacji ruchu pociągi wyjeżdżające z Warszawy we wszystkich kierunkach mogą doznawać opóźnień sięgających około 30 - 60 minut.
Utrudnienia w ruchu pociągów mogą potrwać do późnych godzin wieczornych.
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.html
2011-10-03 15:39:09
O godz. 15:30 PKP Polskie Linie Kolejowe poinformowały, że pociąg SKM Warszawa rel. Otwock - Pruszków na odcinku Warszawa Włochy - Pruszków (tory podmiejskie linii Warszawa - Skierniewice) wjechał w odcinek obniżonej sieci trakcyjnej.
Nastąpiło uszkodzenie pantografów, sieci trakcyjnej i zablokowanie możliwości wyjazdu pociągów z Warszawy torami podmiejskimi.
W celi zapewnienia możliwości wyjazdu popołudniowego potoku Podróżnych z Warszawy została wprowadzona zmieniona organizacja prowadzenia ruchu pociągów "Kolei Mazowieckich - KM":
- pociągi z Warszawy w kierunku Skierniewic będą prowadzone torem przeciwnym do zasadniczego kierunku ruchu;
- pociągi z kierunku Skierniewic, Żyrardowa i Grodziska Mazowieckiego kursują torem dalekobieżnym z pominięciem stacji i przystanków osobowych: Pruszków, Piastów i Warszawa Ursus;
Z powodu zmian w organizacji ruchu pociągi wyjeżdżające z Warszawy we wszystkich kierunkach mogą doznawać opóźnień sięgających około 30 - 60 minut.
Utrudnienia w ruchu pociągów mogą potrwać do późnych godzin wieczornych.
http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/267.html